Yahalom Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Zmienić pałąk SORDINów na neckband? ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Pałąk Sordinów jest gruby i nie nadaje się zbytnio pod hełm, one już tak mają. Montaż na szyny lub nekckband jak w nowszych Liberatorach. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Lub ew. zmienić hełm na większy, jednakże nikt nie robi większych kopii. Zostaję Ci wyżej wspomniany neckband, albo przesiadka na Comtaci. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Orientuje się ktoś gdzie można dostać pokrowiec siatkowy na ten hełm Fast, przeszukałem ebay, sklepy polskie i jedynie na taiwangunie była kiedyś zapowiedz takiego pokrowca ale do dziś jej nie mają w swoim asortymencie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 http://www.first-spe...productid=17628 :teethh: Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Próbowaliście już motywu mocowania GoPro w gnieździe nvg, dedykowanym montażem kamerki (http://gopro.com/camera-mounts/nvg-mount)? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tak, działa idealnie w kopi balistycznego, w kopii kasku potrzeba trochę izolki, żeby sztywno siedział. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 A co sadzicie o tych taiwangunowskich helmach fast? Uzywal ktos ? Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Mam emersona i wygląda przyzwoicie, jest tu i tam kilka nadlewek ale generalnie jakością wykonania nie razi. Nie wiem jak wyglądają inne - droższe hełmy ale za 129 zł nie można za wiele wymagać. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 A co sadzicie o tych taiwangunowskich helmach fast? Uzywal ktos ? Ktoś już pisał, że to Emerson. Quote Link to post Share on other sites
=Vincent= Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) W związku z tym że otrzymuję sporo informacji od zaprzyjaźnionych ekip i pojedynczych osób oraz ostracyzmie sprzedawcy, który dostarczając adaptery do gogli nie poczuwa się do dostarczenia dwóch montaży na szyny ris typu opscore wymaganych do działania całego zestawu ani do informacji o ich braku na stronie internetowej Tajwangun.com, zwracam się do wszystkich, którzy kupili w/w produkt i nie otrzymali elementów ze zdjęcia poniżej aby dopisali się do listy w tym wątku. Muszę nadmienić, że element ten jest dostarczany przez producenta kasku Emmerson i widać to na zdjęciach u innych sprzedających. Mam nadzieję, że głos użytkowników WMASG uświadomi dystrybutorowi, że nie można traktować nas "per noga". 1. Vincent Edited February 10, 2013 by =Vincent= Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ja również do 2 hełmów nie otrzymałem. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Ja również zakupiłem 2 hełmy i też nie dostałem tych części. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Też nie dostałem, ale mam to gdzieś. ;) Pewnie i tak jakość taka, że nie weszłyby na szynę (tak jak ich inne dodatki). Ulepcie sobie z plasteliny, na jedno wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 A to dziwne. Ja tych elementów nie dostałem, a kupowałem trochę "wyżej" niż w naszych sklepach. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Sprowadzałem i mam w zestawie. Ale nie macie co płakać. Adaptera nie da się zamontować w szynie tak aby sam nie wypadał. Wadliwa konstrukcja zaczepu powoduje, że adapter swobodnie przesuwa się w szynie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Też tego nie mam, ale mam to gdzieś... I tak się do niczego nie nadaje. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Czy ktoś w swoim kasku/hełmie zaobserwował zjawisko farbowania przez poduszki? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 W moim nic takiego nie ma, a pocę się jak przysłowiowa świnia. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Lub ew. zmienić hełm na większy, jednakże nikt nie robi większych kopii. Zostaję Ci wyżej wspomniany neckband, albo przesiadka na Comtaci. A gucio prawda. Emerson ma kopie hełmów zbliżone do S/M. Jeżeli ktoś ma większy baniak to powinien kupic hełm FMA. Miałem oba hełmy, porównywałem i definitywnie FMA jest większy (przez co go sprzedałem bo był dla mnie za duży) Jakby ktoś chciał więcej info co gdzie jak to pw :) Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Mam jeszcze jedno pytanie - czy wewnątrz OCC-Dial jest może coś do dokręcenia, żeby całość pracowała z nieco większym oporem? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Z tego co czytałem to emerson jest większy niż mój dragon red, który jest kopią M/L . Według tabeli rozmiarów ops-core: S/M 53-56 cm M/L 56-59 cm L/XL 59-61 cm Edited February 27, 2013 by Bat_Sirius Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Czy ktoś w swoim kasku/hełmie zaobserwował zjawisko farbowania przez poduszki? Minimalnie farbuje mi czołowa poduszka. Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Co do rozmiaru, mam emersona i łeb 60-61. Musiałem wywalic jedną poduszkę (tą na potylicy) bo komfort był skandaliczny. Testowałem z sordinami na pałąku i też do dupy. Przeniosłem słuchawki na zewnętrzne mocowanie, trochę zmodyfikowane. Poduszka czołowa minimalnie farbuje. Generalnie nie jest to zauważalne, nawet dla mocno wydalających wodę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Preston, jak Ci się teraz nosi bez poduszki na karku? Ja chciałem wywalić tą czołową, ale nawet jak mam myckę termoaktywkę na łbie to nie idzie nosić hałeru, a też mam baniak 61cm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts