Stilgar Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Jak ja chciałem pokrowiec na Ops-Core to RR napisało mi, że "Nie przyjmujemy zleceń indywidualnych, jedynie hurtowe". Nie wiem jak jest teraz, popytaj się, ja zamiast tego maznąłem mój hełm farbą i jest git. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Pokrowiec RR też nie jest ich własnym pomysłem... Quote Link to post Share on other sites
Harry96 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Witam wszystkich. Panowie, mam pytanie co do tych balistycznych FAST'ów związane z rekonstrukcją JW 2305, do rzeczy... Jak wiadomo reko to reko, ale balistyczny FAST od Ops-Core'a jak wiecie jest nieosiągalny dla cywila, gdyż posiadanie go jest nielegalne. Jedyne co zostaje to wspomniane wyżej kopie: - Emerson - FMA - DragonRed Airsoft - ACM (na taiwangun'ie) Wiadomo, że ACM i FMA z góry odpada, gdyż zależy mi aby sprawiał dobre wrażenie jak najbardziej zbliżone oryginału. Moje pytanie brzmi: Jak duża jest różnica jakości między Emerson'em a DragonRed Airsoft. Jak wyczytałem, Emerson'y są dosyć duże względem innych kopii co mi bardzo pasuję ze względu na rozmiar mojej głowy :) Co więcej mogę mieć Emerson'a za więcej niż połowę taniej niż tego drugiego, więc jest sens dać 300zł więcej za tego DragonRed Airsoft, czy różnica wykonania warta jest 300zł? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Sam mam Emersona i wykonanie mogło być trochę lepsze...Do Dragonreda nie porównywałem, lecz jego wersja premium wg. mnie jest o wiele wiele razy lepsza. Waga, wykonanie itd. Sam musisz zdecydować. Myślę że jak do reko przemalujesz tego FASTa (od Emersona) to będzie nieźle ;) @Szaszłyk pokrowiec od RR jest on mieszanką pokrowca od Ops-Core'a i od Oriona wg. Mnie. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Czy te budżetowe emersony z TG. Są mniejsze od tych standardowych? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Wydaje mi się, że różnica tkwi tylko w fasunku - jaki byłby sens robienia innych skorup? :) Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Znaczy, no własnie chodzi o obwód wewnętrzny. Czy przez to napchanie po całości pianki, nie jest ciaśniejszy. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 (edited) Jak patrze na wykonanie od środka, chinstrapa i od zew. to aż mi nie dobrze... Edited November 26, 2013 by Chowder12 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Tego tańszego fasta nie założysz na łeb jak masz więcej niż 60cm obwodu baniaka, ja mam 61 i noszę dość komfortowo tego droższego fasta emersona. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Jak duża jest różnica jakości między Emerson'em a DragonRed Airsoft. Nie wiem jak wyglada Emerson. Natomiast mialem w rekach oryginalny kask (nie helm, kask) Ops-Core i posiadam helm Dragona w wersji premium. Jedyne do czego moge sie doczepic to szyny, a raczej elementy ruchome do nich. Ich spasowanie nie jest najlepsze. Poza tym replika jest naprawde swietnie wykonana. Mogla by byc ciut tansza ale nie zaluje, ze ja kupilem. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Dokładnie dodatki do dragona są dosyć badziewne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Posiada ktoś dedykowane osłony uszu? Czy istnieje jakaś możliwość regulowania ich położenia na szynach, czy też trzeba je założył tylko w jednym punkcie ARC? :/ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Nie da się regulować położenia i same osłony emersona były duże przez co bardzo mocno je przyciąłem. Aby faktycznie chroniły tylko uszy. Zresztą tutaj masz ich zdjęcia przed przeróbkami http://www.forum.fear-airsoft.mil.pl/viewtopic.php?f=91&t=932&view=unread#unread. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Dzięki :) Czyli mój pomysł padł u podstaw :/ Quote Link to post Share on other sites
magik8814 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Witam napalilem sie na tego emersona jak szczerbaty na suchary http://gunfire.pl/product-pol-1152198089-Replika-kasku-FAST-PJ-Foliage-Green.html chcialbym troche odswierzyc temat rozmiarow gdyz w zaleznosci od strony rozmiary roznie sa podawane. Mam obwod glowy 55-56. Mial ktos mozliwosc zmierzenia go przy podobnej lepetynie? Obawiam sie troche ze bedzie mi na niej latal podczas rozgrywek Quote Link to post Share on other sites
Empi (MP) Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 A ja mam pytanie z innej beczki. Czym różni się wersja Maritime od zwykłej ?? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Maritime od zwykłej wersji różni się głównie tym że jest lżejszy i bardziej dostosowany pod headsety. Najbardziej widoczne różnice są przy ARC railsach. Są one bardziej "podcięte" i dolna część szyny jest dłuższa. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Przejrzałem cały temat, ale niestety większość linków nie jest już aktywa, co sprawia wątpliwości i nie wiem, którą replikę wybrać. Dysponując budżetem 100 - 150 zł, co byście polecali? Czy ten Emerson będzie dobry? Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Nie bierz go. Jest to wersja ekonomiczna. Skorupa jest badziewna, a środek jest wypełniony styropianem. Nie ma w ogóle repliki OCC-Diala tylko jakiś beznadziejny chinstrap. Poszukaj normalnych replik od Emersona tylko nie sądzę żebyś znalazł za max. 150zł. W FMA największy minus w ich replikach jest że mają plastikowe śruby. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Jak Ci pasuje ta wersja z tanim fasunkiem rodem z bazarowych kasków rowerowych i bez regulacji kółkiem to czemu nie. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Wygoda przede wszystkim - wolę zwiększyć budżet. Podoba mi się ten od DragonRed'a, ale z tego co zauważyłem koszty wysyłki wynoszą 40$. Czy są do dostania gdzieś w Polsce? Ewentualnie inne podobne jakościowo i cenowo? Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Z Dragonreda są robione zamówienia zbiorowe dosyć często, lecz ich FASTów nie znajdziesz nigdzie w Polsce. Najbardziej polecałbym Ci albo normalnego Balistyka od Emersona albo FASTa Maritime od FMA. Miałem od Emersona i spełniał (jak na replike) naprawdę dobrze robotę. Mam teraz Maritime'a od FMA i jest wykonany lepiej niż ich podstawowe balistyki (nie mają np. już tych plastikowych śrub). Jedyny minus w FMA to chinstrap, który nie powala ale da się jakoś przeżyć. Jakbyś jednak patrzał na Maritime'y to nie bierz od Dragonreda. Jedynie w czym są lepsze ich Maritime'y od FMA to chinstrap, lecz wykonanie wizualne względem do oryginalnego OPS-Core to FMA wygrywa. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Zdecydowanie bardziej odpowiadałby mi Maritime od FMA. Pozostała tylko kwestia kolorystyki: 1. http://www.ebairsoft.com/maritime-helmet-tb815-p-7424.html 2. http://www.aliexpress.com/item/NEW-FMA-maritime-Tactical-Helmet-ABS-FG-For-Airsoft-Paintball-TB816-cycling-helmet-free-shipping/1703517200.html Po zdjęciach wydaje mi się, że na polskie warunki lepsza będzie 1 opcja? Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Weź w Dark Earth. Kolorystyka skorupy odchodzi trochę od oryginału, ale jak pryśniesz samą skorupę Krylonem Khaki to będzie git. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts