Yahalom Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Pokrowiec z MIWO... System montażu opiera się na rzepach umieszczonych na skorupie - we własnym zakresie trzeba dołożyć dwa kawałki na przodzie. Pomysł delikatnie ekstrawagancki, bezpieczniejsze w noszeniu są pokrowce montowane patkami do rzepów po wewnętrznej stronie skorupy. Mała uwaga - o ile zintegrowany montaż będzie fajnie pasował, o ile blacha do MICHa również, o tyle jakoś nie widzi mi się współpraca z VAS :D Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Jakoś bardziej mnie przekonuje pokrowiec od RR. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Pierwotny plan zakładał zakup RR, ale po wielu próbach namierzenia jakiegoś egzemplarza, na który by nie trzeba czekać kupę czasu - skończyło się na MIWO. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Bo RR realizuje jakieś zamówienie i dopiero od połowy sierpnia będzie można jakiś kupić. Aktualnie da się kupić tylko to co jest w jarmixie ale nie mają pokrowca w atacs fg i czekam do sierpnia aby zamówić bezpośrednio u nich. Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 MIWO zrobiło praktycznie ten sam pokrowiec co RR.... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Paroma detalami się różni ;D Inna sprawa, że tak to już jest, że jedni "podpatrują" rozwiązania od innych i jakoś się to wszystko kręci. Zyskuje na tym klient ;) ---- Czy tylko ja mam tak dużą głowę, że mogę zapomnieć o jednoczesnym założeniu maski pgaz + FAST (w wariancie o, którym nawet nie śnię dochodzi do tego headset)? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 chłopy wiecie coś może o tych aramidowych wersjach high cut i maritime ? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Ściągał ktoś? Macał? Opinie? http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=OT-CG-EM8825&search=special&rs=Helmets&catid=4&cat=104&view_choice=a Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 http://www.popularairsoft.com/reviews/emerson-fast-jump-helmet-soft-cover-aor1 Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Witam. Czy ktoś ma porównanie między replikami Emersona, a BFT? O Emersonie można się naczytać, ale o BFT niemalże cisza. Interesuje mnie głównie porównanie jakości wykonania, ale również rozmiaru. Mam małą głowę i Emerson może być dla mnie za duży, stąd też zainteresowałem się BFT. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 (edited) Czym różnią się poniższe hełmy, wyłączają różnicę w kroju, oraz kolorze? LINK1 LINK2 Cenowo różnica wynosi 13.56. Edited July 27, 2014 by Ylang Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Jeden to kopia Maritime, drugi Ballistic. To podstawowa różnica. Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) chłopy wiecie coś może o tych aramidowych wersjach high cut i maritime ? jedyna roznica to ze maja grubsza skorupe i sa ciezsze i posiadaja warstwy kevlaru, dzieki temu sa mega dobre jak na replike. prownaj sobie zdjecia zwyklego Maritime'a od FMA w wersji ABS do Armidowego. Niestety cena armida jest dosc wysoka jak na replike ale warto podobno. (sory za brak polskich znakow) Edited July 30, 2014 by Chowder12 Quote Link to post Share on other sites
head-shot Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Witam, czy ktoś z was może mi poradzić czym przykleić rzepy na hełm ? mam kopię MICH'a i chcę upodobnić trochę do FAST'a i jedyna rzecz która mi została do zrobienia to naklejenie rzepów - niestety nie mam pojęcia jaki klej mocno połączy velcro ze skorupą hełmu. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 (edited) Witam, czy ktoś z was może mi poradzić czym przykleić rzepy na hełm ? mam kopię MICH'a i chcę upodobnić trochę do FAST'a i jedyna rzecz która mi została do zrobienia to naklejenie rzepów - niestety nie mam pojęcia jaki klej mocno połączy velcro ze skorupą hełmu. A rzepy wycinasz samemu czy kupujesz dedykowane? Bo te drugie są już podklejane i wystarczająco dobrze trzymają. Z pierwszymi jest ciężko żeby nie zniszczyć skorupy. Na odtłuszczoną powierzchnię dobrze zadziała zwykły super-glue, ale zostawi ślady gdy zechcesz zerwać. Klej na ciepło jest już lepszym wyjściem bo można go później łatwiej zerwać ale nie daje aż tak mocnego łączenia na krawędziach. Ja bym proponował na początek kupić dobrą, markową taśmę dwustronną. Duża powierzchnia rzepu w takim połączeniu powinna zapewnić odpowiednie trzymanie się skorupy, a dopiero później próbować z klejem i super-klejem, jeśli wcześniejsze nie spełni ymagań Edited August 11, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Umyj, odtlusc, przyklej butaprenem. Dobrze zrobione mocno trzyma. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Polecam rzepy, które są już FABRYCZNIE podklejone. Wszelkie zabawy klejami, taśmami dwustronnymi i innymi wynalazkami zwykle kończą się tragicznie :teeth" Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Czy ktoś coś wie o różnych rozmiarówkach skorup kasków/hełmów fast emersona? Spotkałem się z różnymi opiniami użytkowników, że emerson robi nie tylko rozmiar przybliżony do S/M ale także M/L. Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Przygarnął ktoś z waś może wersję z Aramid'em pod swoją opiekę? Cenowo od 129$-189$ +/- wysyłka. Na chwilę obecną, chyba najbardziej zbliżona replika do oryginału. Quote Link to post Share on other sites
Chowder12 Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 od 130$ jest carbon fiber a on różni się od Armida (nie ma tak grubej skorupy). I tak jest to jak na razie najlepsza replika lecz cena jest trochę za bardzo wygórowana. hełm widać że jest wytrzymały i robi robotę pod względem skorupy (co widać na pierwszy rzut oka po fotkach) a OCC-DIAL furory nie robi. nie wiem co tu więcej można o nim powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Czy ktoś coś wie o różnych rozmiarówkach skorup kasków/hełmów fast emersona? Spotkałem się z różnymi opiniami użytkowników, że emerson robi nie tylko rozmiar przybliżony do S/M ale także M/L. Wersja z kółkiem to M/L, choć ja wciskam na baniak 61cm (czyli XL) i daje radę. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 (edited) O jakiej wersji z kółeczkiem mówisz? Sam głowę mam dużą i mam problem z dobraniem FASTa. Edited August 25, 2014 by echelon_ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Repliki Fastów generalnie dzielą się na -taniochy do stówki, które mają wkład jak tanie kaski rowerowe (choć od droższych fastów różnią je na moje oko tylko te kałowe fasunki), -droższe fasty (emerson/fma) które mają fasunek jak w oryginale (z tym że Emerson ma rozmiar M/L a FMA można kupić też L/XL), -aramidówki fma (przemyśliwam zakup). Quote Link to post Share on other sites
Robert007 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Dziwna sprawa. Rozmawiałem z jednym użytkownikiem emersona (wersja regulowana z pokrętłem), który twierdził że nie ma opcji w ogóle założyć emersona z poduszkami ( obwód głowy 60cm). Wskazywałoby to na to, że miał do czynienia z rozmiarem S/M. Chyba że obwód głowy w tym przypadku ma mniejsze znaczenie a wpływ na dopasowanie mają tu również inne wymiary baniaka. Edited August 26, 2014 by Robert007 Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 (edited) Czerep mam coś koło 60 cm i przymierzyłem kiedyś (wydaje mi się, że właśnie) Emersona z pokrętłem i wyglądałem jak żyd w jarmułce :icon_wink: Edited August 26, 2014 by echelon_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts