Ace Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Bardziej mi chodzi o jakość, a nie konkretny model ;) Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Witam, mógłby może ktoś podzielić się opinią na temat tego kasku http://www.taiwangun.com/helmy-maski/replika-kasku-fast-pj-z-szybka-regulacja-foliage-em i czy jest warto się nad nim zastanawiać czy dołożyć do czegoś innego (powiedzmy z 50zł). Zależy mi głównie na wygodnej regulacji oraz na tym żeby czerep mi się jak najmniej pocił. Co do ochrony to wystarczy że będzie chronił przed kulkami/gałęziami. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 http://www.taiwangun.com/helmy-maski/replika-helmu-fast-mh-z-szybka-regulacja-black-em?from=listing&campaign-id=19 Mam ten i jestem zadowolony. Regulacje mam skrecona na maksa, trzyma sie dobrze. Początkowo troche cisnely te boczne metalowe szyny wew czerepu ale sie wyrobily i teraz jest dobrze. Materiał dobry Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Też mam ten co powyżej. Też mnie szyny uciskały i wywaliłem boczne poduszki. Na głowie trzyma się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 Poszukuje możliwie najlepszej kopi Fasta, wagowo i faktura. Czy dostaniemy coś takiego od ręki w PL? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 https://gunfire.pl/product-pol-1152208876-Replika-helmu-Maritime-Kevlar-Version-dark-earth.html wersja Maritime, pisz czy będzie dostępna niedługo, jeszcze niedawno były Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 dotarła dzisiaj do mnie replika FASTa od Emersona. Wcześniej miałem wersję czarną, teraz zamówiłem wersję w multicamie. Co do jakości, to tak jak poprzednio jestem w pełni zadowolony. Hełm jest dobrze wykonany i wygodny, aczkolwiek ten jest luźniejszy na starcie. Czarny musiał trochę polatać po dworze by przestał irytująco uwierać po dłuższym czasie noszenia. Regulacja w pełni działa. Jeżeli chodzi o sam kamuflaż to ładnie pasuje do munduru DWSu odcieniem, chociaż jest delikatnie jaśniejszy. Na samym wzorze umieszczone "Multicam™". Do tego zestaw dodatkowych gąbek, akcesoriów i plakat z gościem z Zielonych Beretów przed skokiem spadochronowym. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 (edited) Witam posiadam fasta maritime od FMA w rozmiarze L/XL i zamierzam kupić pokrowiec Red rivera w mc z jarmixa ale mają rozmiary S/M i M/L zastanawiam się nad kupnem M/L ale boje sie,że może być za mały i kiczowato będzie to wyglądało.Ktoś z was może przerabiał ten temat? Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Edited February 1, 2018 by Rumun1988 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Do FMA w rozmiarze L/XL idealnie pasuje pokrowiec RR w rozmiarze "do kopii kasków" - mam taki i jest zdecydowanie za duży na chińskie FASTy S/M (a takie też mam). Quote Link to post Share on other sites
Rumun1988 Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Do FMA w rozmiarze L/XL idealnie pasuje pokrowiec RR w rozmiarze "do kopii kasków" - mam taki i jest zdecydowanie za duży na chińskie FASTy S/M (a takie też mam).Super dzięki za pomoc. Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Quote Link to post Share on other sites
CTBuBa Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Dobra jestem zielony w tym temacie, więc pytanie czy opłaca się to brać https://www.ebay.co.uk/itm/Tactical-helmet-airsoft-HELMET-Maritime-HELMET-OPSCORE-MULTICAM-Crye-Precision/292424756829?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D49919%26meid%3D04b9b89f0b1c42bf8adc4116816e1463%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D292301830427%26itm%3D292424756829&_trksid=p2047675.c100005.m1851 ? Pisałem do typa jakiej marki jest replika, napisał że FMA i że używa oryginalnego materiału Multicam. Wygląda to dobrze, ale tak jak wspomniałem nie znam się. Co do przesyłki mam kogoś w UK i mógłby mi to przywieźć, więc cena za shipping nie ma znaczenia. Czy lepiej dać więcej za FASTa od DragonRed i cover OPSCORE lub First Spear? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 Pytanie tyczy się wprawdzie oryginału, a nie kopii, ale może ktoś wie - czy istnieje jakiś sprej (NFM, FOSCO, Krylon) o kolorze identycznym lub BARDZO podobnym do Ops-Core'owego piaskowego? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 23, 2018 Report Share Posted June 23, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 To ufo po prawej stronie to montaż do jakieś latarki? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 http://grom.org.pl/wp-content/uploads/2015/02/grom50_maly.jpg G-unit Tak, to "ufo" (:D) to montaż do czołówki Petzl'a - u mnie do Tactikka+ Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 Szukam repliki FASTa który jest dobrze wykonany, do 300 zł. Na głowę 59. Co polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 Do 300 dorwiesz abs'owego FMA, ten z grubszą skorupą. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 Ja użytam Emersona z linku: http://www.taiwangun.com/helmy-maski/replika-helmu-fast-mh-z-szybka-regulacja-foliage-em?from=listing&campaign-id=19 Ja mam głowę 58 i spokojnie jest możliwość używać przy większej wg linku do rozmiaru 61. Spisuje się dobrze i jest sporo poniżej budżetu. Mogą trochę uwierać boczne poduszki. Ja je wywaliłem. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 6, 2018 Report Share Posted September 6, 2018 Z racji iż w sklepach nie było interesującej mnie wersji kupiłem tak jak Yahalom hełm FMA i Emersona. Mając te dwa przy sobie mogę je porównać. Dla moich potrzeb lepszy jest fasunek z regulacją niż X-nape. Możliwe że porównuje 2 różne modele hełmów a nie Maritime. Wynik mojego dochodzenia jest taki: 1. Skorupa FMA: Grubsza i cięższa, wygląda na solidniejszą. Powierzchnia jest bardziej chropowata. W wersji z poduszkami skorupa jest ta sama co z OCC-dial, ma zaznaczone miejsca na rzepy. EMERSON: Cienka i elastyczna. Powierzchnia bardziej gładka. 2. Szyny ARC FMA: Wydają się być solidne, są szersze niż EMERSON EMERSON: Gładkie i błyszczące. 3. Fasunek Większych różnic nie ma. 4. Montaż NVG FMA: Plastikowy, przykręcony na wkręty. EMERSON: Aluminiowy ale nie magnetyzuje się. 5. Wyposażenie dodatkowe: FMA: Montaż do NVG, 1 szyna RIS na prowadnicy , 1 prowadnica do szyn, dodatkowe piankowe wkłady, rzepy jako osobny element, trzeba samemu sobie nakleić. EMERSON: przyklejone, niezbyt dobrze rzepy, 4x montaże gogli, 1 szyna ris na prowadnicy, 1 prowadnica, montaż do NVG (gorzej wykonany niż FMA), plakat z listą modeli hełmów, instrukcja jak zamontować słuchawki, instrukcja jak przystosować hełm do użytku. Ostatecznie przerzuciłem fasunek i montaż EMERSONA do skorupy FMA, z niewielkim problemem aby wpasować czoło do skorupy (nie stykało do końca tylko wisiało na śrubach). Zdjęcia do porównania sobie: https://www.dropbox.com/sh/9zsz3nwf4khvblm/AAAIK1El0aBxQOnKu-NhYMiBa?dl=0 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 6, 2018 Report Share Posted September 6, 2018 Po szynie ARC można stwierdzić, że FMA to kopia Maritime, natomiast Emerson to Ballistic ;) Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted September 6, 2018 Report Share Posted September 6, 2018 Co ciekawe FMA chwali się na stronie internetowej że ich hełmy/kaski mają certyfikaty na sporty wodne a nawet do wspinaczki. Traktowałbym to jednak z dystansem gdyż wydaje mi się że normy chyba muszą być umieszczone na skorupie (tak mam w kasku PETZL Vertex) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 Panowie, jak ten AOR od FMA się prezentuje w rzeczywistości? Błyszczy jak jajca psu czy ładnie mat? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 22, 2020 Report Share Posted January 22, 2020 Kamuflowane warianty chińskich hełmów są zdecydowanie bardziej matowe niż w przypadku jednolitych kolorów - pomijając delikatnie spłaszczony wzór pikseli, jestem zadowolony :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts