Puloman Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Tak jak w temacie co lepsze według was?Na jaką porę roku lepszy rip a zwykły? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 I to i to nie zachwyca. Osobiście wziąłbym RS i na zimę jakąś bieliznę termoaktywną. Warto też zainteresować się Currahee, jednak cena jest dużo wyższa. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 Chodzi ci o to ? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Albo Helikon, który od kontraktowych mundurów jest dużo wytrzymalszy, ma lepsze barwy, lepszy krój i nie zużyje się po pół roku. Jedyne w czym ustępuje kontraktowi to szwy. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Zdecydowanie RS z tych dwóch :icon_smile: Bawełniak nie nadaje się do niczego. Chociaż bluza RS krojem jest tragiczna, spodnie nie są najgorsze chociaż też im sporo brakuje. Wersja ekonomiczna: Spodnie RS + jakaś dobra bluza/combat shirt. Helikon szybko traci kolor z tego co zauważyłem w sztukach z którymi miałem kontakt. Kontrakt jakoś mi nie wyblakł, ale ważne jest dbanie o niego. Nie pranie go gdy nie ma potrzeby a jak już pranie to w białym jeleniu a nie w proszku. Edited February 25, 2013 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Chodzi ci o to ? Tak, o to. Generalnie koledzy wyżej już wyczerpali temat. Jest jeszcze Miwo Lubliniec i Praszka, ale nie wiem jak oni tam stoją. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Miwo moim zdaniem robi słabe mundury, szybko się drą, jeszcze szybciej niż kontraktowy RS Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 To ciekawe, patrząc na to, że materiał mają identyczny :D Helikon szybko traci kolor z tego co zauważyłem w sztukach z którymi miałem kontakt. Kontrakt jakoś mi nie wyblakł, ale ważne jest dbanie o niego. Nie pranie go gdy nie ma potrzeby a jak już pranie to w białym jeleniu a nie w proszku. Moje doświadczenie tutaj jest inne, ale od znajomych używających różnych wyrobów Helikona nadal słyszę, że faktycznie szybko się spierają. Quote Link to post Share on other sites
Rosol Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Miwo nadrabia krojem mundurów, ale faktycznie, to są zwykłe szmaty. Ale helikon to już ściera... wstyd, że drukują na tym polski kamuflaż... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 A co z tym currahee? Lepszy miał ktoś? Macał, nakładał ? Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 W przypadku Helikona bawełna rip-stop faktycznie szybko się spiera i drze, ale NyCo twill trzyma barwy dobrze i jest wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Currahee bije kontraktowego wuzeta z Helikonem włącznie na głowę... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 A jak na lato z currahee ? Nie jest za bardzo gorąco w nim ? Bo rok temu biegałem w flecktarnie i cóż gorąco było ale nie aż tak żeby się nie dało wytrzymać. Ale za mały się zrobił i czas wymienić :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Będzie ok. Jak chcesz typowo pod "lato" to kup po prostu combat shirt :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted February 25, 2013 Author Report Share Posted February 25, 2013 Dobra ten currahee według mnie dla mnie odpada teraz spostrzegłem cenę 520 za komplet :/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Mam spodnie z Currahee i są świetne. Jak najbardziej polecam :icon_wink: Jak weźmiesz bluzę CS to zapłacisz mniej niż za zwykłą bluzę. Temat o Currahee już masz, zajrzyj tam. Edit: Chcesz coś porządnego to trzeba czasem wydać większą kasę :P Na początek możesz kupić same spodnie, a na górę jakiś polar jeszcze, a później dozbierasz do bluzy CS. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Od 3 lat użytkuję spodnie SF ripstop WZ93 (helikon) + combatshirt WZ93 - faktycznie szybko tracą kolory, rzepy się sypią, a combat się zadziera i mechaci od szelek i porządzenia, ale wygodne to to i dosyć wytrzymałe, latem nie leje się jak ze szczura a zimą termoaktywki pod spód i jest ok. Pół roku temu chłopaki w ekipie zakupili mundury Texara, również ripstop - wydają się wytrzymalsze i mają ciemniejsze kolory niż nowe helikony. Po pół roku cieżko powiedzieć coś więcej o wytrzymałości, ale szukam właśnie texara na siebie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts