Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń na początek

Recommended Posts

Witam,

W asg gram parę lat ale co to za gra :D

Tak naprawdę te parę lat to strzelanie się z bazarowych springów więc doświadczenie zerowe.Nie licząc tego dwa lata posiadam P90 od Wella (tanie ale bezawaryjne). Przechodząc do sedna sprawy : chcę sobie kupić broń główną,mam do wydania 550 zł i szukam dobrej wielozadaniowej sztuki.

Upatrzyłem sobie :

G36E :

http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-922-Karabin-G36E-.html

oraz G3A4 :

http://m-gunfire.iai-shop.com/product-eng-1152199196-Replika-karabinu-JG112.html

Co o nich powiecie,czy nadadzą się czy może polecicie mi coś lepszego w tej klasie cenowej ?

Zdrawiam

Jesli podoba ci sie G3 to kupuj G3. Poczytaj tylko o mozliwosciach wzmocnienia szkieletu V2 gdyz przy tych 400fps szkielet moze ucierpiec przy dluzszym uzytkowaniu.

Jesli planujesz w przyszlosci zakup optyki (kolimator/luneta) to wez pod uwage ze w replikach seri G36 masz w standardzie szyne montazowa, do G3 ta szyne trzeba bedzie dokupic. Ponadto w G36 masz gearbox V3 ktory teoretycznie jest mniej podatny na pekanie.

Źle się wyraziłem

Chodziło mi o to,że jak ktoś ma jedną z tych dwóch (G3A4 lub G36E) to żeby napisał np po jakim przebiegu gearbox się psuje itp

W każdym razie G36E znazłem i poczytałem ale nigdzie nie ma jg112-stki więc proszę jeśli ktoś ma to niech powie jak z gb i tyle ;)

P.S. masz rację buniek,przesadziłem no ale jestem w te sprawy zielony więc pytam i chłonę wiedzę :D

G3 JG jest ok, trzeba uważać na kolbę, gdyż lubi się łamać. Poza tym korpus jest z plastiku, więc nie jest to zbyt koszerne (za to replika jest lekka jak na swoje gabaryty). Gearbox v.2 jest ok, ale tuninguje się go trudniej niż v.3. Jeśli planujesz tuning, weź na początek replikę z v.3. Moim zdaniem G3 JG strzela na tyle dobrze, że wystarczy zmienić lufę na precyzyjną i gumkę na silikonową. BTW ładna G3 z oryginalnymi drewnami była ostatnio na giełdzie.

Latałem jeszcze po sklepach i znalazłem to :

zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=852

Zdziwiła mnie cena i w związku z tym mam kilka pytań :

- Czy na zbrojowni jest teraz jakaś zniżka czy może to jakiś pokręcony model ?

- Wiele osób poleca RK-06,czy naprawdę jest to takie przyzwoite ?

- No i w końcu jeśli to jest TO RK-06 to czy dobrze rozumuję,że za te 530 złociszy już nic lepszego (nówka) nie wyrwę ?

Przepraszam za chaos ale mnie zaintrygowała możliwość kupienia metalowej repliki w tej cenie

Nie kupisz RK-06 na zbrojowni, replika jest niedostępna, za to na taiwangun dostaniesz RK-02 i RK-05 (czarne okładziny i składana kolba) w podobnej cenie. Ogólnie sprzęt fajny, gearbox porządny, body ładne. Powinieneś wziąść pod uwagę odłożenie jeszcze 150-200 zł na wersje w pełni stalowe, bo warto.

Przecież ludzie Tobie już od początku polecali RK od boyca :icon_razz: Widac, że mało szukałeś i dopiero teraz znalazłeś :icon_smile:

Seria RK-Boyi jest jedną z fajniejszych. AK bardzo fajnie zrobione, bebechy dobre wiec czego chciec więcej :icon_smile:

Sam posiadam RK-02 (od 06 różni się tym, że nie ma drewna i kolba inna) ale pozatym to CHYBA to samo więc mogę śmiało polecic. Aaa i żebyś się nie zdziwił, to nie jest stal (jak to niektórzy myślą) ale gięta blacha :icon_wink: (korpus) jeśli chcesz full stalową to szukaj wersji S lub SW. Ale bierz, ja polecam.

^ Uh ktoś mnie ubiegł :icon_biggrin:

Edited by Kemonator