Reznow Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Witam, W asg gram parę lat ale co to za gra :D Tak naprawdę te parę lat to strzelanie się z bazarowych springów więc doświadczenie zerowe.Nie licząc tego dwa lata posiadam P90 od Wella (tanie ale bezawaryjne). Przechodząc do sedna sprawy : chcę sobie kupić broń główną,mam do wydania 550 zł i szukam dobrej wielozadaniowej sztuki. Upatrzyłem sobie : G36E : http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-922-Karabin-G36E-.html oraz G3A4 : http://m-gunfire.iai-shop.com/product-eng-1152199196-Replika-karabinu-JG112.html Co o nich powiecie,czy nadadzą się czy może polecicie mi coś lepszego w tej klasie cenowej ? Zdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 To z gunfire.pl jest ok . Fajne jest też G36 JG, RK-xx Boyi lub MP5K Galaxy. Te ostatnie to za 550 możesz mieć duala. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Polecam G36C od JG. Ale warto tez zastanowic sie na G36C od Boyi, jest to w miare nowa replika na Polskim rynku ale zbiera pochlebne opinie, dodatkowo posiada EBB co dla pewnych osob jest istotna zaleta. Sorki za brak Polskich znakow ale pisze z pracy. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Polecam też serię RK Boyi. W zasadzie wszystko będzie lepsze od Wella (aż dziwne, że się jeszcze nie zepsuł). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 W sumie to do 550 pln możesz brać wszystko z wyjątkiem emek i tych pdw z zakłdki karabinki w gunfire Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 19, 2013 Author Report Share Posted March 19, 2013 To w takim razie prawdopodobnie wezmę to G3 (no chyba,że ktoś jeszcze coś powie co zmieni moje zdanie :D ) Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Ja od siebie polecę Cm045 :) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Jesli podoba ci sie G3 to kupuj G3. Poczytaj tylko o mozliwosciach wzmocnienia szkieletu V2 gdyz przy tych 400fps szkielet moze ucierpiec przy dluzszym uzytkowaniu. Jesli planujesz w przyszlosci zakup optyki (kolimator/luneta) to wez pod uwage ze w replikach seri G36 masz w standardzie szyne montazowa, do G3 ta szyne trzeba bedzie dokupic. Ponadto w G36 masz gearbox V3 ktory teoretycznie jest mniej podatny na pekanie. Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 19, 2013 Author Report Share Posted March 19, 2013 Ehh chomik przez ciebie muszę się z tym przespać :D Może ktoś ma coś z tego i by się wypowiedział ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Opinii na temat tych replik masz multum na forum. http://forum.wmasg.p...m/210-ii-klasa/ Nie licz na to ,że ktoś odwali za ciebie robotę i znajdzie informacje. Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 19, 2013 Author Report Share Posted March 19, 2013 Źle się wyraziłem Chodziło mi o to,że jak ktoś ma jedną z tych dwóch (G3A4 lub G36E) to żeby napisał np po jakim przebiegu gearbox się psuje itp W każdym razie G36E znazłem i poczytałem ale nigdzie nie ma jg112-stki więc proszę jeśli ktoś ma to niech powie jak z gb i tyle ;) P.S. masz rację buniek,przesadziłem no ale jestem w te sprawy zielony więc pytam i chłonę wiedzę :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Pod uwagę weź jeszcze dł. repliki. G3 to niezłe wiosło i może stwarzać trudności w manewrowaniu w przypadku działania w budynku, gęstym lesie itp. Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Z tego co wiem to wersja A4 ma składaną kolbę Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 G3 JG jest ok, trzeba uważać na kolbę, gdyż lubi się łamać. Poza tym korpus jest z plastiku, więc nie jest to zbyt koszerne (za to replika jest lekka jak na swoje gabaryty). Gearbox v.2 jest ok, ale tuninguje się go trudniej niż v.3. Jeśli planujesz tuning, weź na początek replikę z v.3. Moim zdaniem G3 JG strzela na tyle dobrze, że wystarczy zmienić lufę na precyzyjną i gumkę na silikonową. BTW ładna G3 z oryginalnymi drewnami była ostatnio na giełdzie. Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 Korpus jest z plastiku... A czy jak wsadzę na przykład M130 to korpus by pękał ? (chodzi mi o ten główny nie GB) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 nie Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 W takim razie serdecznie dziękuję wszystkim którzy się tu wypowiedzieli. Wybiorę się kiedyś do Warszawy i na Cytadeli po prostu przestrzelam i podejmę decyzję ;) Quote Link to post Share on other sites
Reznow Posted March 31, 2013 Author Report Share Posted March 31, 2013 Latałem jeszcze po sklepach i znalazłem to : zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=852 Zdziwiła mnie cena i w związku z tym mam kilka pytań : - Czy na zbrojowni jest teraz jakaś zniżka czy może to jakiś pokręcony model ? - Wiele osób poleca RK-06,czy naprawdę jest to takie przyzwoite ? - No i w końcu jeśli to jest TO RK-06 to czy dobrze rozumuję,że za te 530 złociszy już nic lepszego (nówka) nie wyrwę ? Przepraszam za chaos ale mnie zaintrygowała możliwość kupienia metalowej repliki w tej cenie Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Nie kupisz RK-06 na zbrojowni, replika jest niedostępna, za to na taiwangun dostaniesz RK-02 i RK-05 (czarne okładziny i składana kolba) w podobnej cenie. Ogólnie sprzęt fajny, gearbox porządny, body ładne. Powinieneś wziąść pod uwagę odłożenie jeszcze 150-200 zł na wersje w pełni stalowe, bo warto. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 (edited) Przecież ludzie Tobie już od początku polecali RK od boyca :icon_razz: Widac, że mało szukałeś i dopiero teraz znalazłeś :icon_smile: Seria RK-Boyi jest jedną z fajniejszych. AK bardzo fajnie zrobione, bebechy dobre wiec czego chciec więcej :icon_smile: Sam posiadam RK-02 (od 06 różni się tym, że nie ma drewna i kolba inna) ale pozatym to CHYBA to samo więc mogę śmiało polecic. Aaa i żebyś się nie zdziwił, to nie jest stal (jak to niektórzy myślą) ale gięta blacha :icon_wink: (korpus) jeśli chcesz full stalową to szukaj wersji S lub SW. Ale bierz, ja polecam. ^ Uh ktoś mnie ubiegł :icon_biggrin: Edited March 31, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 to nie jest stal (jak to niektórzy myślą) ale gięta blacha No tak, blacha. blacha blachowa, bo przecież nie blacha stalowa. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 (edited) ^Up Chodziło mi o zaznaczenie różnicy między słowem "blacha stalowa" a "stal" jak to w wersji bez "S" i z "S" :icon_lol: Edited March 31, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts