The-Naturat Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Polecam krótkie magi boya, midy, te ala m16. Jedynie trzeba troche skrócić cypek ten przy otworze wypychania kulek, w kształcie prostokąta. Albo wydłużyć kanał w repice. Są wygodne i małe, no i pojemne. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 (edited) http://allegro.pl/ak...6799591391.html Myślicie, że wejdzie? Podobne wymiary do tej polecanej przez taiwangun. Zawsze mogę oddać, odbiór osobisty za darmo :icon_biggrin: Taką mam i już nie wejdzie na długość, ale gdzie 163mm do 103mm :icon_biggrin: Edited May 18, 2017 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted May 18, 2017 Report Share Posted May 18, 2017 Spokojnie wejdzie. http://allegro.pl/bateria-lipo-turnigy-2200-mah-2s-7-4v-20c-xt60-i6793505095.html Takiej używam i wchodzi na styk. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Okej, akumulator pasuje jak ulał, jeśli umieścić go kablami do dołu i etykietką do góry. ROF i reakcja na spust nie powalają, ale wreszcie mam coś na co mogę założyć tłumik z naświetleniem kulek - jestem szczęśliwy :D Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 (edited) Informacyjnie: lipo 11.1 1500mAh turningy 3 listki wchodzi do frontu, oczywiście nie pod zaślepkę tylko wokół lufy. Dla wygody złącze ładowania wyciągnąłem przedłużaczem do chwytu pistoletowego, a t deans mam pod zaślepką na froncie (kable repliki pociagnięte na front). Edited June 18, 2017 by Ozzy Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Nie mogę już edytować poprzedniego postu. Wpadło mi w ręce chrono, więc mogę jakoś podsumować wypociny nad uarem. Gearbox: -wymieniony tłok na chiński z pełną metalową listwą + shortstroke 4 zęby, dołożone łożyskowanie sprężyny w tłok -guarder sp170 :icon_mrgreen: -wymieniony oring głowicy tłoka i dyszy na szczelniejsze -łożyska toczne + podkładkowanie -silnik na magnesach neodymowych cyma/pj? reszta w gb stock. Lufa promyk 363mm 6.03, gumka g&g zielona zrobiona na flathop, dorabiany dystanser, komora stock. Mosfet na 2x IRF1405PBF, kable przekrój 2.5mm miedź i wtyczka t-deans, lipo turnigy 11.1V 1500mAh. Pierwszy raz bawiłem się w shortstroke, trochę mnie poniosło z ilością zębów, stąd mocna sprężyna. Chciałem osiągnąć dobrą rekację na spust, bo lubię siać szybko na semi, a nie lubię rofu jak w kosiarce, dlatego postawiłem na shortstroke. Na zerowym hopku i kulkach 0.2g wyszło 453-457fps z rofem 16k/s. Reakcja na spust dla mnie bardzo zadowalająca. Uproszczając charakterystykę sprężyny do liniowej (a chyba taka nie jest?), po usunięciu 4 zębów guarder sp170 działa z mocą około ~127. Więc wynik fps chyba ok, a po ustawieniu hopka pewnie ciut wzrośnie. Quote Link to post Share on other sites
AdrSer Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Ostatnio rozbierając mojego UARa, zrobiłem fotki jak to wygląda z Jefftronem i microswitchem bezpośrednio pod spustem: https://drive.google.com/open?id=0BxLq8bCpNazGUWY2QnA0d0dXMmM Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Za grubeś kable sygnałowe dał Panie. Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 W uarze jest miejsca na tyle, że nie ma to znaczenia :) Quote Link to post Share on other sites
AdrSer Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 EndeBeats - nIe miałem innych, a miejsca jest w cholerę i ciut ciut, jak napisał Ozzy. Za cienkimi przewodami to bym się martwił. Czy ktos próbował może zmieniać dyszę? Leży mi BU od Auga i chciałbym się pobawić co z niego wyjdzie, tyle, że za długa dysza jest i zastanawiam się jaka najlepiej by podeszła, żeby nie piłować. Quote Link to post Share on other sites
Ozzy Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Walał mi się podwójnie uszczelniony shs do ak, niby powinien być ok, bo komora prawie jak ak, ale jednak za długi, nie puszczał kulek. Stock z wymienionym oringiem jest szczelny i dobrze uszczelnia się z przezroczystym guarderem, zieloną g&g. Quote Link to post Share on other sites
tekken77 Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Zaczynam przygodę z ASG i po przeczytaniu wielu postów na tym forum odnośnie różnych replik zakupiłem na taiwan gun moją pierwszą replikę UARa. Chciałem mieć coś o kompaktowych rozmiarach oraz w miarę długą lufę tak więc wybór stał się w końcu dla mnie oczywisty. Napalony byłem na g36 od boyi ale skoro tu i tu jest plastik a w UARze siedzi dłuższa lufa, przykręcony do korpusu hopup (nie na jakiejś sprężynce jak g36), sprężyna również wymienna (na plus lepsze jej mocowanie bo na 4 wypustach), magazynki od M4 pasują (w g36 boyi słyszałem o problemach z doborem magazynków), mniejsza waga o ok 0,5kg (plus dla UARa), no i te potencjalne zdziwienie na twarzach ludzi (WTF ????) gdy zjawie się z tym na strzelance będzie wisienką na torcie. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Witam mam pytanie do AdrSer w które piny w Jefftron się w lutowałeś do stycznika. Ja zrobiłem ubogą wersję bez Jefftron i tez fajnie działa Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 UAR to jednak replika która mnie nie przestaje zadziwiać bez układu elektroniczne na samym mikro switch na semi jest semi wo wyrzuceniu spustu i , kostki stykowej, i cięgieł jak pojedynczo ściąga się jeżyk spustowy. Quote Link to post Share on other sites
AdrSer Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 (edited) Witam mam pytanie do AdrSer w które piny w Jefftron się w lutowałeś do stycznika. Ja zrobiłem ubogą wersję bez Jefftron i tez fajnie działa Sorki za poślizg, powiadomienie o nowych wątkach coś za szwankowało. Wlutowałem się równolegle do włącznika na płytce jefftrona, wcześniej sprawdzając miernikiem , które "piny" (albo środkowy i górny, albo środkowy i dolny, jak otworzę kiedyś GB to napiszę). Przy okazji padł mi microswicht, pod spustem (sprężynka przestała odbijać) zmieniłem teraz na troszkę większy solidniejszy - zobaczymy czy ten będzie żywotniejszy, Na zdjęciu zaznaczyłem punkty do wpięcia MS. https://drive.google...x3IQtij9_aAlfgx ppszejdi - możesz napisać więcej o samym MS? Edited January 15, 2018 by AdrSer Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 UAR już u mnie zmienił właściciela na rzecz fn2000. Quote Link to post Share on other sites
czapkens1 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Witam, wczoraj przyszedł do mnie mój UAR, teraz pozostaje kupno baterii i kabli, jakich używacie? Byłem w sklepie modelarskim i dostałem propozycję baterii Gens Ace 1800mAh 40C o wymiarach 90x30x17 za ~72 zł, niestety nie było na stanie więc nie było jak przymierzyć. Warto kupować? Mieszane opinie ma firma niestety, jeśli coś innego sprawdzonego polecacie to chętnie sprawdzę Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Zippy mają dobrą jakoś do ceny. Turnigy ostatnio wypuszcza że tak napiszę "szajs". Szybko puchną i nie trzymają swojej pojemności. Kable na przód czy tył dajesz? Quote Link to post Share on other sites
czapkens1 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Kable tak jak w stocku na tył, wygodniej mi tak będzie, łatwiejszy dostęp, jakieś konkretne modele od Zippy? nie chce wywarzać otwartych drzwi, może ktoś mierzył już co wejdzie i ma przynajmniej orientacyjne wymiary. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Ktoś wrzucał tu jakie kostki upychał. Zawsze możesz pożyczyć od kogoś jakieś batki i zobaczyć dopasowując. Albo pomierzyć upychając jakieś kostki drewniane i zobaczyć. Ja niestety miałem kable z przodu. Quote Link to post Share on other sites
czapkens1 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Generalnie wymiary znam, które wejdą, zrobiłem sobie kartonik z naddatkiem około 2mm więc nawet jeśli nie trzyma wymiarów powinna się zmieścić, teraz znaleźć model i wpakować do kolby. Kable o jakim przekroju u Ciebie weszły? Tak się składa, że mam 4mm^2 bardzo miękkie, spróbuję te, jeśli nie wejdą sprawdzę 1.5mm^2. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 1,5 mm zawsze łatwiej ułożyć. Chociaż jeśli mają iść na tył to możesz i 2mm dać. Baterie bierz jakąś 11v lipo, tylko przy stokowych częściach raczej opóźniacz na zębatkę tłokową będzie potrzebny. Quote Link to post Share on other sites
czapkens1 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 No właśnie 11.1 nie chcę bo mi zje zębatki, wolę większe 7.4. Znalazłem taką https://hobbyking.co...-lipo-pack.html, z modelu stworzonego przeze mnie z naddatkiem ~2mm dla zapasu wynika, że pasuje ale problem jest jeden, ciężko o nią w PL, w każdym razie ja nie trafiłem. Na 11.1 przyjdzie czas jak już środek będzie wytrzymalszy lub będę miał kasę na tuning jakiś. Quote Link to post Share on other sites
Youpi Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Cześć, dorwałem po taniości UAR-a, ale bez GB. Zamontowałem komorę od AK. Czy mógłby ktoś mi podać, jak długa jest dysza w stocku? Bo normalna od AK jest za długa i nie podaje każdej kulki. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 W stocku jest krótka od AK, czyli 19.7. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts