Pasti Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Mam przed sobą maga od BE i udało mi się upchnąć do niego 61 kulek - nowy nie jest. Tak mi się przynajmniej wydaje jest od repliki aug-BE ciemniejszy od maga TM A u was też chinole zrobili taki numer jak mi? http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=44273 Mi póki co podobnie jak szrederowi udało się wepchać koło 45 BB. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Pytanie czy ze springiem M110 + bateria 8,4v 1200Mah silnik uciągnie sprężyne ew. czy są jakieś - tej konfiguracji (nie chce zniszczyć silnika) Wiem, że Rof będzie pewnie marny ale nie zależy mi na szybkostrzelności a raczej na dobrej pracy. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Pytanie czy ze springiem M110 + bateria 8,4v 1200Mah silnik uciągnie sprężyne ew. czy są jakieś problemy przy tej konfiguracji (nie chce zniszczyć silnika) Wiem, że Rof będzie pewnie marny ale nie zależy mi na szybkostrzelności a raczej na dobrej pracy. Przepraszam za powtórkę ale "zjadło" mi kawałek poprzedniego posta Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 (edited) A tak ogółem polecam tę broń. Z kulek 0,2g strzelała dalej niż M14 TM. Śmiało mogę mówić o 45-50m Strzelając na semi z tej odległości trafiłem kolesia w głowę( 3-ty strzał). Oczywiście celowałem i dobrałem poprawkę za wiatr który dziś wiał i wiał + deszcz. Pewnie to za sprawą HU, który od czasu wylecenia lufy zaczynał działać dobrze. Edited February 6, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Po pierwsze - o AUG'a jakiej firmy ci chodzi? TM - przy takiej konfiguracji radziłbym na wszelki wypadek wymienić zębatki na CA. CA - wytrzyma JG - powinien wytrzymać BE - ... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 BE - ... Shit, który lepiej w ogóle ominąć. Nie nadaje się nawet by tym się podetrzeć :roll: . Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 TM oczywiście. O AUG BE spod ciemnej gwiazdy to nawet bym nie pisał. Zębatki wymieniam na element'a (36zł podobno m120 wytrzymują i nie sprawiają kłopotów.) + inne części o których chyba pisać w tym temacie nie warto. Quote Link to post Share on other sites
martinez0123 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Nie po to kupuje się TM by potem wsadzać jakieś gówniane części (takie moje zdanie)... Albo jedziesz na stocku i cieszysz się bezawaryjnością przez kilka lat, albo kupujesz części/zestaw FTK za 500-700zł i kręcisz go do tych 430-450fps. Wtedy do m120 dajesz intellecta 9.6V i styknie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 O gównianych nie mówię. Chyba, że CA-guarder-prometheus jest do D... A zębatki jak trzymają to są dobre. Miał ktoś problem z pękniętym body? (urwane zaczepy do śrub- te abs) + praktycznie rozpołowniona replika. Skleiłem "poksiliną" gwinty i chyba będzie trzymać jednak pozostaje góra body- (wzdłuż łączenia) Karabin skręcony i ma się dobrze tylko pozostaje wątpliwość czy skleić body. (na lączeniu) Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Klej epoxydowy, ja użyłem u siebie Epoxil Mix i bardzo dobrze trzyma. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 (edited) Hmm nie będzie wtedy problemu z otwieraniem body? tzn. wyjęciem GB. Bo na amen to zakleić nie chcę. Edited February 20, 2008 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 (edited) Pytanie z innej beczki, nie mogłem nigdzie znaleść na forum odpowiedzi. (jeśli gdzieś takowa sie znajduje to przepraszam) Jakie ładownice pasuja na magi do AUGa? Chodzi mi o Hi-capa (który jest podstawowo) i Mid/lo-capy (nie wiem za bardzo jaka jest różnica rozmiarowa między high a low/mid). Jeśli nie ma róznicy to poprostu podajcie jakieś konkretne przykłady albo typ magazynków które były by najbardziej "podobne" [edit] Chodziło mi dokladnie o te mid-capy Magazynek Mid-Cap do serii AUG (od Kings Arms) No i czy nie bedzię z nim problemów w replice od CA? [/edit] ________________ Z góry dziękuje za odpowiedzi Decha Edited February 21, 2008 by Dechowsky Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 @mikadorus - Miałem na myśli tylko klej, AUG'a jak narazie nie mam więc nie powiem Ci jak, co, gdzie pokleić. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Rozumiem. Dałem taśmę mocną + maskowanie i źle nie wygląda. Ja do maga TM używam pospolitej ładownicy do AK wchodzi idealnie i nie ma z nią problemów. Ładownice na M'ki też się nadają(przynajmniej ja tam wsadzam te magi) Jak pasuje do TM to co CA powinien... przynajmniej jeśli dobrze pamiętam to co pisano w TEMACIE O AUG. ps. zacznij korzystać z tej opcji co ja. - szukaj + szukaj Wałkuj temat od początku do końca - repliki w ślepo się nie kupuje więc zanim kupiłem AUG z 2 mies tematy na forach przeglądałem. Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 @mikadorus Korzystam z opcji szukaj (i tak btw. przewaliłem sie przez wszystkie możliwe tematy o AUGu na tym forum i warriorze, a do tego przez wszystkich uzytkownikow tej broni :P) Czyli zakupując sobie kamizelke taktyczna od MIWOmilitary nie bede miał problemow z ladowaniem magazynkow do ichnich ładownic? To dobrze ^^ Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Skoro ja nie mam to ty też nie będziesz. O ile ładownice do M;ek są takie same jak oryginały z wietnamu... to powinny ci pasować. A jak nie to w AK inwestujesz. Mam takową za 5-10zł i działa ok. Tylko wydaje się trochę za ciasna na początku - potem już to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
martinez0123 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Ja miałem ładownice do m4/m16 CQB z miwo i pasowały idealnie do magów od steyra... Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Witam nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tu Mam auga Tm wersja military i postanowiłem go rozebrać w celu wyczyszczenia karabin był nie ruszany przez 3 lata jest to pełen oryginał. Gdy już wszystko poodkręcałem i miałem rozłożyć połówki body na pół okazało się że są sklejone i tu moje pytanie czy ktoś miał taki przypadek żeby body było posklejane ?? Dodaje że karabin od momentu kupna nie był wo gule rozkładany. Quote Link to post Share on other sites
painball Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Co masz na myśli mówiąc przez "połówki body"? Upper i lower receiver są sklejone ze sobą? Body lower receiver'a jest sklejone, ale też nie ma za bardzo potrzeby żeby go rozklejać. Wszystkie prace konserwacyjno czyszczące dokonasz sprężonym powietrzem i smarując sylikonem w spray'u bez rozkładania. Jeśli chodzi o wyciąganie GB to zapodaję linkiem: <<LinK>> Pozdrawiam, Pain Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Dzięki za film był bardzo pomocny Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Opłaca się kupić używkę? Bo są bardzo tanie. Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Mam prośbę. Możecie mi podać wymiary magazynka do aug'a? Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Może mi ktoś pomóc? Mam AU-1G [JG]. Wszystko pięknie chodzi, ale mam dwa problemy. 1. Czasami broń po prostu nie działa, jakby nie było w niej baterii. Pomaga na to wyjęcie i włożenie magazynka. Od razu mówię - nie, nie ma kulek w środku magazynka, ani latających sobie w środku broni. Może wie ktoś czemu tak jest? 2. Semi. Jeszcze przedwczoraj jak nacisnąłem spust do połowy, to mi strzelał na semi normalnie przez... 5 strzałów. A później po prostu przestał reagować. Nic, a nic. Wie ktoś może co zrobić? Auto za to działa bez problemów. Broń ma z 5 tygodni... Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Nie mogę edytować więc spytam w drugim poście o kolejną rzecz na temat Seyr AUG. Mianowicie - czy jest jakiś pasujący magazynek do mojej broni tego typu: http://www.taiwangun.com/shop,show,824 lub http://www.taiwangun.com/shop,show,296 ?? Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 a na gwarancji jest? co do magów to chyba takich nie ma a ponadto takie rozwiązanie byłoby nie praktyczne (nie komfortowe) Możesz podać mi wymiary magazynka? dzieki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts