pidzejfat Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 mam pytanie czy będzie takowy dwójnóg pasował do zwykłego ak 47?? Jeżeli nie to co trzeba by w nim zmienić? I jaki jest system montowania ich do broni?? Prosze o odpowiedzi!! Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 chodzi o rpk czy pks ? bo samo "pk" nie kojarze :? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 podaje link: http://allegro.pl/show_item.php?item=53016867 Takie coś chcę zamontować w AK 47 z TM Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 PK - to uniwersalny karabin maszynowy Kałasznikowa, zasilany z taśmy amunicją 7,62x54R. PKS - to PK założony na podstawę trójnożną, pełniący rolę ckm. RPK - to ręczny karabin maszynowy oparty na konstrukcji karabinka Kałasznikowa, zasilany z magazynków amunicją 7,62x39. A czy dwójnóg bedzie pasował? Spytaj jakiegoś uzbrojeniowca. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 Pytałem się niby ma pasować z małą zmianą tzn. będzie troche miejsca za dużo na ten dwójnóg więc trzeba bedzie jakoś zminiejszyć ilość miejsca. Upewniam się także na forum :D żeby nie było nie przyjemnych wpadek. Jak dostane dwójnóg to powiem czy udało mi się zamontować go w moim AK 8) Quote Link to post Share on other sites
zia Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Okruchu, nie zapomnij o PKT - czyli PK montowanym w czołgach jako KM. Ten dwójnóg jst z deczka ciężki do ręcznego karabinu. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 a ja se pokaze: ruf mich an ale nie jestem na 100% pewien czy to ten sam dwojnog (tamten byl kupiony jako dwojnog od PK, ale nigdy nic nie wiadomo). jak widac kolega posluzyl sie gabka by pasowal on jakos sensownie do lufy. jednak niestety rozwiazanie to bylo malo praktyczne i po jakims czasie kolega z dwojnogu zrezygnowal. nie komentujcie tej tasmy, ona byla przyklejona jedynie w celach "czy tak sie da zrobic?", na samym "szczelaniu" kolega juz z niej nie korzystal. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 No to coś podobnego ........ :D Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 Mi to bardziej przypomina nozki od rkm D. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 2, 2005 Author Report Share Posted June 2, 2005 Bo to są nóżki od PK :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Okruchu, nie zapomnij o PKT - czyli PK montowanym w czołgach jako KM. Ten dwójnóg jst z deczka ciężki do ręcznego karabinu. A pewnie, że nie zapomniam - tylko że w PKT, jak również rzadko spotykanym PKB, nie ma potrzeby montowania dwójnogu - a o dwójnogu traktuje temat, poza tym inne przeznaczenie powoduje, że trudno pomylić PKT z RPK ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 3, 2005 Author Report Share Posted June 3, 2005 A robił ktoś coś podobnego ?? Mile widziane fotki :D Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 PK to pekaśka. A dwójnóg do Ak to najlepiej obejmowy, można trafić, również na allegro. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 3, 2005 Author Report Share Posted June 3, 2005 Tak był do AK ale kosztował ze 160zł co mnie aż tak nie rajcuje :? Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 Z tego co wiem to pasuje też dwójnóg od beryla. A takowy napewno sie dostanie nawet w Radomiu sprzedadzą. dwójnóg ten świetnie się trzyma na berylu który ma znacznie chudsza lufe więc na Ak bedzie Ok. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 18, 2005 Author Report Share Posted June 18, 2005 Mogę wam powiedzieć ,że ten dwójnóg od PK pasuje bardzo dobrze do Ak 47, trzeba było dać tylko trochę taśmy izolacyjnej i trzyma się bardzo dobrze. Polecam jeżeli ktoś chce mieć 2-nóg za nie duże pieniądze, nie trzeba już kupować oryginalnego od Ak. Niedługo zamieszczę fotki jak to wygląda. Pozdrawiam!! :D Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted June 22, 2005 Report Share Posted June 22, 2005 Czy waga tego dwójnogu nie bedzie za wysoka, czy nie uszkodzi on konstrukcji body :?: :? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 22, 2005 Author Report Share Posted June 22, 2005 Nie nie jest on ciężki nie uszkodzi się body. Fotki będą później bo nie mam na razie dostępu do aparatu... :cry: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 17, 2005 Author Report Share Posted July 17, 2005 Fotki 2-nogu: http://img202.imageshack.us/img202/5922/pi...pict00054pz.jpg http://img202.imageshack.us/img202/4384/pi...pict00068is.jpg Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted July 19, 2005 Report Share Posted July 19, 2005 Pidżefjat cztym malowałeś okładziny, korpus oraz elementy lufy wraz z rurą gazową? Uzyskałeś bardzo fajny efekt :) , choć elementy drewnopodobne stały się teraz jeszcze bardziej "cukierkowe" :wink: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 27, 2005 Author Report Share Posted July 27, 2005 części metalowe pomalowałem czarnym matowym humbrolem, okładziny drewniane przejechałem papierem ściernym 600 i pomalowałem jakimś lakierem do drewna(omi takie drewno najbardziej się podoba bo jest realistyczne) . Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem ci na PW :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts