RaaZ Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Siema otóż chce zacząć zabawe z ASG lecz nie wiem na jaką replikę wybrać(miałem już jedną ale to bardzo krótko i jestem jeszcze zielony) znalazłem narazie jedną która mnie interesuje. http://gunfire.pl/product-pol-1152200254-Replika-karabinka-CM16-Raider-L-DST.html Co możecie o niej powiedzieć, licze na opinie ludzi którzy mieli/strzelali/cymali a nie tych ''nie ma emki do tysiąca'',''budżetowe wersje są do du.. bo plasticzane body'' (znam to z innych tematów tego modelu w których nic sensownego nie pisało) a jeżeli nie ta replika to jaką emke polecacie mogą być używki albo i nówki, nie musi wytrzymać mln kulek ale tak żeby z 20k wytrzymała w stocku. Aha i osoby których doradzanie ma brzmieć kup kałacha cymy/boja Prosze o zmienienie tematu gdyż kałachy mnie nie interesują. Z Góry Dziękuje i Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Piniondze. Ileż. Co Ciebie kręci, czy masz okulary ochronne i inne "pierdoły" w postaci obuwia i odzieży? Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Odzież już jest tylko repliczki brakuje a tak dokładnie to kręca mnie tylko emeczki. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 (edited) Okulary? EDIT: Nieważne, ślepnę :icon_biggrin: PS. Nie warto pchać się w eMkę do 600zł, mają słabe gearboxy. Nowinką bardzo dobrze zapowiadającą się są karabinki Dragon Guns Edited April 2, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Emeczki... Evolution Airsoft (mój typ) KWA (pancerny GB) G&P I jeszcze parę innych. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 tak fajnie że je znajde za 600 zł :) Quote Link to post Share on other sites
FajnyNick Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jedyna sensowna emka do 600zł jest składana, a zielony + składanie repliki to raczej nic dobrego. Pozbieraj jeszcze 200-300zł i kup emke od EA. Nie wiem tylko jak jest z replikami Dragon Guns. Wiem tylko, że repliki DG są całe z plastiku (poza GB) a moim zdaniem to taki dość niepewny pomysł, chodź giety również są całe z abs i jakoś się trzymają :D Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Gieta po prostu musi być z plasticzku. A co do Emek to co powiecie o tej co zapodałem linka bo jeszcze nikt o niej nic nie napisał :icon_evil: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 (edited) Plasticzku, serio... dziecko małe jesteś? I wcale nie musi być z plastiku, konstruktorzy zdecydowali się na kompozyt włókna węglowego i poliamidu (wedle wiki, może się mylić :) ). Mogli użyć blachy tak jak w MP5. Twoja replika to budżetowe G&G, z której pełnowartościową repliką mam przykre doświadczenia. Edited April 2, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Może byś zauważył że użyłem słowa plasticzku w przenośni aż takim debilem nie jestem żeby mówić ze prawdziwe są z plastiku więc nie wyjeżdzaj mi tu z jakimiś dzieciakami tylko przemyśl moją wypowiedz zanim coś napiszesz. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 (edited) Obrażalski, chodziło mi o zdrobnienia... O ironio... Edited April 2, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Obrażalski to nie ale nie jest być miło nazywanym dzieciaczkiem. A przy okazji gdzie pisze że zdrobnienia nie są dla starszych? :) Może przestańmy się tu spierać jak nie po to założony temat. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 A kto powiedział, że nie są? Problem w tym, że, przynajmniej mi, większość zdrobnień wywołuje odruch wymiotny. Co do karabinku, zastanawiałeś się może nad Steyr AUG'iem lub G36? Bo tani v2 jest niestety mało wytrzymały i sporo roboty przy nim jest (głównie słabe materiały konstrukcyjne). Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 O tym nawet długo myślałem lecz jednak nie chce żadnych z tych konstrukcji, po prostu mi się podobają i nie pasuje do nich tuning zew. który mam zamiar przeprowadzić no i oczywiście nie mój typ(wiem wiem liczą się bebechy ale też replika musi się nam podobać) a tak jescze co myślicie o PJ. Nie zależy mi też na tym mlnowym przebiegu ale emki boyia odpadają, już się zraziłem. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 P&J to rebrand Krakmanów (taiwangun) firmy A&K. Oczywiście cena stosownie podbita. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Hmm a czy się opłaca pod względem zew. jak i wew.? Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jedyna sensowna replika w Twoim budżecie to repliki z serii rk od boyi. Według mnie, oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Cóż, stwierdzenie "sensowna" jest mocno naciągane. Bardzo. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Kisielowy niedokładnie przeczytałeś temat nie chce tu ani słowa o kałaszach. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 a eMki od Deepfire, chyba są niezłe? Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Chętnie bym sie dowiedział :) Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Zachodnio... Giety JG Gieta Boyi (podobno fajna, ale nowa na rynku) Mp 5 cymy Mp5K Galaxy To takie nie kałachowe... A jak chcesz emkę, ktora jest pewna (nie, Boyi 1/10 trafia się ok. Ja w swoją władowałem prawie tyle samo ile jest warta, by fajnie działała.) tocdozbierajcte 200 zł :) Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Jak już pisałem gietki odpadają PM też. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 SIG JG, albo G3, jest też AUG. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Niech ktoś wreszcie napisze o tej emce co wysłalem linka(sensownego) i interesuja mnie tylko i wyłącznie emki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts