leriander Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Czy da się zmienić tłumik w tej replice? Jak odkręcam tłumik płomienia, to jest taka jakby przejściówka szeroka i jej się nie da odkręcić z tego co widzę. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Nakręć tłumik płomienia i kręć mocno w tą samą stronę. Aż odkręcisz. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 I sprawdź, czy od spodu tej przejściówki nie masz imbusa małego - jak jest, to go wykręć Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 (edited) To nie wiem. Wygląda to tak jakby przejściówka była połączona z muszką. Samego nie umiem odkręcić, sprubuję tak jak SirHawk mówi =] Edit: też jakoś nie idzie =p Edited April 21, 2013 by leriander Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=24027.0 Masz po angielsku pojaśnione - muszka i ta przejściówka to 2 elementy Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Mocno odkręcaj. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 21, 2013 Author Report Share Posted April 21, 2013 Ok, bo nie wiem czy psizemy o tym samym, może to ja źle sprecyzowałem =p Chodzi mi o tę część: Uploaded with ImageShack.us Kolega mówi, że na stałe jest. No i tu problem, bo takiego gwintu prawie żadny tłumik nie ma, mają raczej te mniejsze =] No i jeśli isę tego nei da zdjąć, to można gdzieś kupić całą muszkę? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Trochę odkopuje, aczkolwiek mam ten sam problem co kolega który zaczął ten wątek. chciałem zamontować w moim AK tłumik, ale nie mogę nigdzie znaleźć żadnego na 24mm gwint, piszecie, że ten 24mm gwint to tylko nakładka, ale nie udaje mi się jej zdjąć. Starałem się kręcić najmocniej jak umiem jednak wiele to nie dało. Macie jakiś inny pomysł? Tj. jakaś przejściówka czy może ktoś wie gdzie można kupić PBS1 (oprócz silesi) na gwint 24mm. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 chciałem zamontować w moim AK tłumik, ale nie mogę nigdzie znaleźć żadnego na 24mm gwint, piszecie, że ten 24mm gwint to tylko nakładka, ale nie udaje mi się jej zdjąć. [...] ktoś wie gdzie można kupić PBS1 (oprócz silesi) na gwint 24mm. Ak nie ma przypadkiem gwintu 14mm? (nie bić jak się mylę) Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 No właśnie powinno mieć gwint 14mm, jednak w tym modelu jest 24mm prawoskrętny gwint. Gdyby miało 14mm to nie byłoby jakiegokolwiek problemu. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Zawsze coś spierniczą, szczęście, że gwint a nie coś ważniejszego. No to do tokarza po przejściówkę.... Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 No ale wcześniej ktoś wspominał, że pod tym 24mm gwintem jest też 14mm standardowy, tylko jakoś ja nie mogę tego odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 (edited) To ja odkopię troszkę jeszcze =p @kostek- z tego co ja wiem to gwint jest przyspawany do muszki (albo 1 odlew nie znam się). Tak czy owak to jedna część. Edited July 9, 2013 by axelrybaczewski literówki Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 U mnie w Cymce jest imbus pod kołkiem blokującym "Rumcajsa" - jak jest w Boyi tak samo, to powinien być też gdzieś. Bo szczerze wątpię, że akurat Boyi robi to jako jeden element. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 (edited) RK08S ma wykonaną podstawę muszki razem z gwintem. Sama lufa gwintu nie posiada. Gwint to 24mm prawy. Pasują dobre kopie(24mmRH) rosyjskich tłumików. Edited July 7, 2013 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
turgal Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 (edited) Mam to samo w Cymie 40, niby jest od spodu śrubka, odkręciłem ale i tak nie mogę zdjąć przejściówki chociaż kręcę i kręcę. Skoro to jest sklejone mocnym klejem, to jak to odkleić? Edited July 15, 2013 by turgal Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 podgrzewasz zapalniczką i już. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Co Wy pierniczycie ? Mam RK - 01 SW Boyia i tak jak mówią koledzy - pod spodem był imbus którego odkręcenie pozwalało wykręcić przejściówkę. Nie chce mi się wierzyć, że w innych modelach jest jakoś inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 W RK-01SW gwint jest na lufie, a na nim przejściówka. tak samo w RK-10S. W modelach 74 i podobnych gwint jest zespawany z muchą, o ile dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
turgal Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 W mojej cymie poszło bez zapalniczki - po prostu mocno kręciłem w drugą stronę, jednak szło dosyć ciężko (mimo odkręcenia imbusa). Quote Link to post Share on other sites
kostekmenel Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Okej, to teraz już wiem, że jest to całość, więc zapytam się - może macie pomysł jak to ominąć? Jakiś adapter albo inne coś? Bo szczerze powiedziawszy kupowanie tłumika z Silesi - który nie dość, że kosztuje 200zł, to jeszcze jest z aluminium jest dość słabym pomysłem - ogólnie osoby które go posiadały/dotykały raczej odradzają ten produkt. Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 Odkopię trochę temacik ;) E&L, gwint 24mm prawy. Ktoś wie gdzie dostać tłumik na taki gwint ? Procz silesii oczywiscie. Albo czy istnieja jakies sensowne przejściówki ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts