Stalker Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 GFC to marka Gunfire, czyli rebrand producenta chińskiego. Jeśli jesteś zielony, polecam ci kupić nową replikę. Te zabawki są dość skomplikowane i łatwo kogoś naciąć. Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Co masz konkretnie na myśli pisząc że są dosć skomplikowane ? W środku są jakieś standardowe części czy jakiś wynalazek bez zamienników do naprawy? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Stalkerowi chyba chodziło ogólnie o AEG'i. Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Nówek raczej bym nie chciał bo używka zawsze trochę grosza taniej. Zielony w 100% nie jestem i wiem z czym to się je :P Drążac temat, jak to jest z tym GFC ? Co tam w środku siedzi i czy wrazie czego jest jakiś rynek części ? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Co do skomplikowania, piałem ogólnie o elektrykach. Ich mechanizmy są skomplikowane, dlatego nowym polecamy kupować nowe repliki. W środku masz standardowe części i zwyczajny gearbox typ v.2. Masz napisane, że to jest tak naprawdę Cyma 041. Jeśli gość nie katował repliki, to powinna działać. Więcej na temat tej Cymy znajdziesz na forum. Edited May 9, 2013 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Dzięki, kupiłem CA z linku wyżej. Co z tego będzie to się okaże za kilka dni. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Powinieneś być zadowolony. Osobiście używałem 3 sztuk MP5 od CA i na żadnej się nie zawiodłem. Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Panowie, jeszcze ja mam 1 pytanie czy komfort przy użytkowaniu jest lepszy z kolbą czy bez, bo się zastanawiam czy kupić mp5k czy mp5 (oba od galaxy) na taiwangunie i róznica między nimi to ok 50zł, które mógłbym wydać na magi lub coś innego? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Z kolbą wygodniej się strzela. Masz przynajmniej o co oprzeć karabin i celniej się strzela. Kolba jest składana oczywiście na bok, wiec w razie potrzeby możesz mieć bardzo krótką replikę. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 W asg kolba nie jest niezbędna. Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Dzięki chłopaki za pomoc i chyba wybiorę bez kolby, bo więcej kasy zostanie na coś innego. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Może nie jest niezbędna, jednak ja żałowałem, że mam wersję bezkolbową. Jakoś ręce mi latały i nie mogłem szybko wycelować. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Ja nie żałowałem,że kolbę wywaliłem.Znacznie wygodniej bez niej,no chyba,że się ma rączki jak zapałki ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 (edited) Celowanie w ASG to niemalże mit, za wyjątkiem snajperek o potężnej prędkości wylotowej i strzelaniu na odległości powyżej 60-70 m gdzie bez kolby i lunety trudno się obejść. To nie broń ostra, byle gałązka, listek zmienia tor lotu kulki. Osobiście strzelam obserwując lot kulek i to jest najskuteczniejsze celowanie. Więc kolba nie jest niezbędna a nawet wręcz przeszkadza. Oczywiście to mój subiektywny pogląd i nie stanowi polemiki z osobami, które wykorzystują przyrządy celownicze. :icon_wink: Edited May 13, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Dobra panowie doszło CA i mam kilka pytań. Po pierwsze czy przy zmianie z SAFE na SINGLE replika powinna od razu strzelać ? U mnie jest tak nie strzela dopiero jak dam na AUTO i potem na SIngle to działa SINGLE. Jak z SINGLE dam na SAFE i spowrotem na SINGLE to nie działa. Po drugie. Mam baterię 3000mAh i ładowarkę 150mAh, według jakiegoś kalkulatora to ma się ładować 22H Aż tyle potrzeba? ta ładowarka jakaś kiczowata z wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
traktor2 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 (edited) bo CA ładnie wyglada, i tu kończą sie zalety replik CA. GFC to JG a nie CYMA. A z tego zestawu najlepsza jest CYMA. No ale kupiłeś to oddaj komuś kto ci zmieni połowe bebechów na chińskie i moze będzie ok. A tak na marginesie, jeśli ktos podaje 380 fps na 120 guardera to lepiej sie trzymac z daleka od takich ofert. edit. jakoś czcionka mi się rozwala Edited May 13, 2013 by traktor2 Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ile osób tyle opini, jak wyrobie sobie zdanie to napizę czy mi leży czy nie. Quote Link to post Share on other sites
traktor2 Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Jak nie będziesz tuningował do 450 fps to będzie działać długo i ładnie. Co do trybu single to moze po prostu ciacno złozone i płytka selektora sie blokuje, a moze to dzwigienka? Oddaj komus na serwis niech ci przesmaruje posprawdza, uszczelni, i dobrze poskłada. Osobiście trzymam sie od CA z daleka, choć dużo ludzi bardzo je ceni. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ja mam 300 fps w Kurzu Cymy, który jak dotą śmiaga wyśmienicie po wymianie tylko gumki na zielone gg - oryginalna gumka co mnie zaskoczyło była felerna (wystająca nadlewka). Potwierdzam, że z pomiędzy JG/GFC, Cymy, i CA dalej wybrałbym Cymkę. Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Jak nie będziesz tuningował do 450 fps to będzie działać długo i ładnie. Co do trybu single to moze po prostu ciacno złozone i płytka selektora sie blokuje, a moze to dzwigienka? Oddaj komus na serwis niech ci przesmaruje posprawdza, uszczelni, i dobrze poskłada. Osobiście trzymam sie od CA z daleka, choć dużo ludzi bardzo je ceni. Tuning raczej nie wchodzi w grę, raczej odwrotnie. Co do trybu single to chyba obczaiłem że selektor jest dość luźny. Na tyle luźny, że prawie wylata dźwigienka. Przy lekkim dociśnięciu zaczyna łapać ten zatrzask co trzyma dźwignię w odpowiednim położeniu. Gdy docisnę to Single działa, gdy puszczę i dźwigienka lekko opadnie to już nie łączy. Nie mam przy sobie imbua na tyle małego żeby to dociągnąć. W weekend będę w domu to dociągnę i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts