KIROV_TSN Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Witam , mam parę pytań , i wielka prośbę gdyż jest pełno replik ,a ja nie wiem co wybrać (a chodzi mi konkretnie za ile i co proszę o linki :icon_smile: ) Wiec tak. 1. Sniper a. Nie wiem jaka bron jest dobra , a chciałbym wydać 400 na sama replike b.Czy do snipera opłaca się jakaś porządna osłona twarzy, jeżeli Mam zamiar zrobić ghille suit, jeśli tak to jaka? c. czy opłaca się mieć Lornetkę? xDD 2.Szturmowiec a.Nie wiem jaka bron jest dobra , a chciałem wydać 400 na sama replikę b.ochrona głowy , tułowia , nóg c. plecak Proszę was o pomoc , z dobieraniem rzeczy linki mile widziane ;d Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Za dobrą snajperkę trzeba wydać z 2 i więcej tysiące więc się nawet na to nie pisz... serio. 2 a - Do 400 zł [no może wyjdę do 500zł] masz tak - Cm 028, mp5 jg, G36 jg, mp5 Galaxy a jak byś uzbierał 500zł to od siebie polecę rk-02 :) b - Ochrona głowy/tułowia/nóg - O co Ci dokładnie chodzi? Hełm? Okularki? Gogle? Maska? Jak chcesz tułów chronić, repliki asg nie zrobią Tobie dziury chyba, że chodzi o kamizelka, nogi ? Co ? Nakolenniki? Rozpisz się to pomożemy. c- Niech napisze ktoś inny ja nigdy o plecakach nie czytałem więc nie będę pisał o tym o czym nie wiem :) Quote Link to post Share on other sites
KIROV_TSN Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 chodzi mi czy lepiej bylo by kupic gogle czy okulary ... bo jeszcze mam kominiarke ale nie wiem czy oplaca sie kupic helm wlasnie myslalem nad cyma 028A. kamizelke taktyczna nakolenniki tez mam zamiar kupic ale too juz po jakims tam uplywie czasu Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Hełm? Na co hełm? Żeby wiewiórki w lesie krzywdy szyszkami nie zrobiły? Poza tym bez oporządzenia w hełmie będziesz wyglądał jak liberyjskie dziecko, które ogołociło zabitego żołnierza. Co do ochrony oczu - niektóre gogle mają tendencję do parowania... tak jak i okulary. Dobrze dopasowane bryle nie są wcale mniej bezpieczne od gogli. Dobre i tanie gogle - Bolle Defender na armyworld.pl. Dobre i tanie okulary - m.in. Uvex I-vo. Co do plecaka - zastanów się, czy jest ci koniecznie potrzebny. Jeśli nie uczestniczysz w kilkunastogodzinnych grach, to wszystkie graty potrzebne w bieżącej rozgrywce można upchać w "połczach" zawieszonych na pasie. Plecak ma ten minus, że zwiększa sylwetkę, a jest to szczególnie niekorzystne podczas czołgania się. Najlepiej by było, jakbyś napisał ile pieniędzy możesz przeznaczyć na elementy wyposażenia. Edited April 30, 2013 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Gogle będą Ci parować zdecydowanie częściej i intensywniej niż zwyczajne okulary. Kominiarka będzie zbędna. Hełm - jak chcesz. Plecak Ci na początki niepotrzebny. Wystarczą kieszenie munduru i kamizelki. Nagrałeś się Battlefielda, czy innej gry? Quote Link to post Share on other sites
KIROV_TSN Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 jak na sam poczatek to z 200 zl pozniej moze z czasem cos bym mogl dokupic Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 To dużo lepiej kupić jakąś chińską zwyczajną kamizelkę niż wydawać kasę na głupoty. Chcesz, mam jedną na sprzedaż, napisz PW, jeżeli Cię to interesuje. Quote Link to post Share on other sites
KIROV_TSN Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 (edited) hmm wpierw to musze jeszcze poczytac o wielu rzeczach na tym forum , teraz to poprostu sie przygotowywuje ;d Edited April 30, 2013 by KIROV_TSN Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Do ochrony ciała, to kup sobie nakolanniki, jak chcesz to jeszcze hełm np. mich, ale jak już chcesz mieć porządny hełm, to postaraj się dorwać na allegro z kevlaru :icon_wink: A tak to w czapce sobie lataj lub bez. Co do kominiarki... zapocisz sie w niej, więc ja bym odrzucił ten pomysł. Ochrona oczu - jak chcesz, możesz wziąć gogle od BOLLE albo okulary UVEX IVO. Niektórzy używają jeszcze masek ochraniających ich buzie - z tych polecam maski "stalker". Co do repliki, to cm028A może być, unikaj wersji S i B ponieważ posiadają łamaną kolbę, która często się łamie i ma straszne luzy. Ale tak jak kolega wyżej, polecam ci dozbierać 100zł i kupic replike kałacha z serii RK - dla ciebie pasowałaby RK-02, ponieważ większość części zewnętrznych jest ze STALI, a nie z szitowego znalu - stal nie pęka, stal się nie kruszy. EDIT: O jejku, 5 nowych komentarzy doszło gdy pisałem... Uprzedzili mnie ;) Edited April 30, 2013 by kisielowy Quote Link to post Share on other sites
Sharikq Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Dokup jeszcze maskę na twarz, ponieważ lepiej wydać te 30 zł niż 300 zł> na wizytę u dentysty. Mogą na strzelankę przyjść szaleńcy co mają repliki po 500 fps i do tego specjalnie strzelają po łbach, więc ząbki łatwo stracić i portfel przy okazji ucierpi. Żeby gogle nie parowały, wystarczy wziąć płyn do mycia naczyń i jedną kropelką rozmazać po całej wewnętrznej powierzchni , a następnie odczekać z 10 minut i delikatnie wytrzeć suchą szmatką tak by nie zmazać całkowicie warstwy tego płynu. Całą czynność należy wykonać wieczorem przed spotkaniem. I masz całkowity spokój z parowaniem gogli, więc lepiej je kup, bo są wygodniejsze i bezpieczniejsze. Edited April 30, 2013 by Sharikq Quote Link to post Share on other sites
KIROV_TSN Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 bo myslalem jeszcze na takich googlach z siateczka , czy to nie utrudnia troche widocznosci? http://gunfire.pl/product-pol-1152198246-Gogle-Ultimate-Tactical-Strike-V1-Olive.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Gogle z siatką? Oczu Ci nie szkoda? Kup jakieś sprawdzone okulary. Quote Link to post Share on other sites
KIROV_TSN Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 Podobno okulary unvexa sa dobra marka , pare osob mi juz to mowilo wiec chyba sie na nie zdecyduje Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 (edited) Uvex, Bolle, Peltor, ESS. Edited May 1, 2013 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 (edited) Hełm? Na co hełm? Żeby wiewiórki w lesie krzywdy szyszkami nie zrobiły? Poza tym bez oporządzenia w hełmie będziesz wyglądał jak liberyjskie dziecko, które ogołociło zabitego żołnierza. Co do ochrony oczu - niektóre gogle mają tendencję do parowania... tak jak i okulary. Dobrze dopasowane bryle nie są wcale mniej bezpieczne od gogli. Dobre i tanie gogle - Bolle Defender na armyworld.pl. Dobre i tanie okulary - m.in. Uvex I-vo. Co do plecaka - zastanów się, czy jest ci koniecznie potrzebny. Jeśli nie uczestniczysz w kilkunastogodzinnych grach, to wszystkie graty potrzebne w bieżącej rozgrywce można upchać w "połczach" zawieszonych na pasie. Plecak ma ten minus, że zwiększa sylwetkę, a jest to szczególnie niekorzystne podczas czołgania się. (...) (...) Co do kominiarki... zapocisz sie w niej, więc ja bym odrzucił ten pomysł. Ochrona oczu - jak chcesz, możesz wziąć gogle od BOLLE albo okulary UVEX IVO. (...) polecam ci dozbierać 100zł i kupic replike kałacha z serii RK - dla ciebie pasowałaby RK-02, ponieważ większość części zewnętrznych jest ze STALI, a nie z szitowego znalu - stal nie pęka, stal się nie kruszy.(...) Nic dodać, ciut *(...) ująć. Zastosuj się a nie będziesz żałował. :maniak_OK: Edited May 2, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts