relativy Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Miałem do czynienia ze wszystkimi trzema cylindrami i wniosek nasuwa mi się taki, że ten pierwszy jest najlepszy bo... jest najtańszy. Quote Link to post Share on other sites
pchelka Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Panowie takie pytanko, gdyż patrze na te typy cylindrów względem dlugości lufy i juz mię tutaj trafia zakupiłem taki oto cylinder SHS http://gunfire.pl/product-pol-1152198915-Aluminiowy-cylinder-SHS-Typ-2.html I teraz opisany jest jako typ 2 z tym że jak porównuje go wizualnie z zdjęciami na google oraz innymi cylindrami to wygląda (koniec otworu) jak TYP 1 np taki: http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=19&id=627 i juz troche głupieje - Czy ten SHS niby typ 2 będzie odpowiedni do lufy 363 ? Czy typy SHS są inne niż typy innych producentów ? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 To typ 1 Guardera, do którego porównujesz jest za mały. Quote Link to post Share on other sites
pchelka Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 To typ 1 Guardera, do którego porównujesz jest za mały. Wizualnie wydaje się iż koniec nacięcia jest w podobnym miejscu w obu cylindrach - aczkolwiek wizualnie się łatwo pomylić, zwłaszcza przeglądając grafiki google Pisząc '...jest za mały', chodzi ci o: 'Cylinder SHS typ 2 jest za mały do lufy 363 mm' Bo wygląda jakbyś pisął iż typ 1 jest za mały Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Wizualnie wydaje się iż koniec nacięcia jest w podobnym miejscu w obu cylindrach - aczkolwiek wizualnie się łatwo pomylić, zwłaszcza przeglądając grafiki google No bo jest, różni się tylko o kilka mm. Ale to jest wina za małego typu 1 Guardera (popatrz sobie dokąd dochodzą nacięcia np. w typie 1 Systemy i porównaj z Guarderem), a nie za dużego typu 2 SHS. Jeśli nie wsadzasz grubego sorbo, ani nie chcesz używać stosunkowo ciężkich kulek to typ 2 do lufy 363 będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
pchelka Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 (edited) Dzięki za informacje Tak dla potomności przetestowałem Typ 1 oraz Typ 2 SHS na lufie 363 oraz sprężynie X (w układzie zmieniał się tylko cylinder, przy takiej samej sprężynie (kulki 0.25): - Typ 1 - 395 fps - Typ 2 - 370 fps Strata w sumie nie wielka czegoś takiego się spodziewałem - czyli Typ 2 faktycznie pasuje pod tą lufę, zobaczymy jak skupienie będzie wyglądać. Aktualnie dołożyłem do tego SHS m125 + jakąś dysze z gunfire (aczkolwiek moze mieć spore straty), i wyszło +/- 420 Edited February 10, 2016 by pchelka Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Pytanie: Która głowica cylindra ma dłuższą prowadnicę dyszy? AUG/SIG czy G36? http://www.asg.warszawa.pl/asg/gearboxy-i-ich-czesci/glowice-cylindrow/p,shs-glowica-cylindra-do-replik-typu-aug-i-sig550,26701.html http://www.asg.warszawa.pl/asg/gearboxy-i-ich-czesci/glowice-cylindrow/p,shs-glowica-metalowa-cylindra-v-3-g36-dluga-gt0023,5076.html Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 G36 Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Tak w ogóle, to jest jakaś korzyść ze stosowania takich głowic? Dysza przecież trzyma się i tak przy samym początku :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Tak w ogóle, to jest jakaś korzyść ze stosowania takich głowic? Dysza przecież trzyma się i tak przy samym początku :zastanawia: Szczelność powinna być większa, bo wylot z głowicy cylindra jest dalej od strony dyszy, którą powietrze uciekać nie powinno. Sam jednak jeszcze nie testowałem takiego rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 No dobra, ale przy dyszy z uszczelką to i tak nie powinno być problemem. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Weź do ręki cylinder z głowicą. Zatkaj palcem wylot głowicy i spróbuj wcisnąć tłok do środka. Zrób dokładnie to samo, tyle, że tym razem na wylocie głowicy niech będzie dysza. Najpierw nieuszczelniona a potem uszczelniona. Wynikami podziel się tutaj. Brzmi prawie jak zadanie domowe :P Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Mam strzykawkę na wysuniętej dyszy (a przynajmniej miałem gdy ostatnio składałem replikę). Nieuszczelnionych dysz nie używam. I co teraz? Zmieniając głowicę na taką z dłuższym dziubkiem osiągnę 150% szczelności? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Tak jak napisałem. Pojęcia nie mam, bo nie testowałem tego rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Dłuższy "komin" głowicy tłoka większą powierzchnią trzyma dyszę gdy ta się odchyla. Używając mid/low-capów kulki od spodu naciskają na dyszę starając się odchylić ją od pionu. W skrajnym wypadku może przy bardzo krótkim "kominie" dolna jego krawędź niszczyć dyszę od środka. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Problem mam taki, że w Scarze mam dyszę prawie 4cm i na w pełni załadowanych midach pluje. Dłuższy komin to większa stabilizacja, a przy tych długościach dyszy to ma już znaczenie, zwłaszcza jak jest tylko 1 oring. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Problem mam taki, że w Scarze mam dyszę prawie 4cm i na w pełni załadowanych midach pluje. Dłuższy komin to większa stabilizacja, a przy tych długościach dyszy to ma już znaczenie, zwłaszcza jak jest tylko 1 oring. Ok. Daj znać, czy wymiana głowicy rozwiąże ten problem. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 7, 2016 Report Share Posted May 7, 2016 Wymiana głowicy poprawiła sporo, teraz na midach można strzelać, ale wciąż jak jest więcej BB w magazynku (ok. 70-100) to replika traci koło 50fps... Tutaj czy dysza ma 1 czy 2 oringi nie ma żadnego wpływu. Różnica w jej stabilizacji jest minimalna. Jak bym miał głowice z jeszcze dłuższą prowadnicą to problem został by całkowicie wyeliminowany. Na chwilę obecną spróbuję jeszcze podkleić klocek dystansujący, tak aby dysza cały czas się zapierała o jego górną ściankę, mam nadzieję, że uda się wtedy wyeliminować problem całkowicie. Quote Link to post Share on other sites
kero Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 (edited) Tak wygląda glowica SHS po ok 2k-3k kulek. Odkleił się pierścień trzymający o-ring - i na dodatek był pęknięty. W życiu bym nie pomyślał, że ten pierścień jest przyklejony do kawałka gumy. https://dl.dropboxus...lowica_shs1.png Edited December 10, 2016 by kero Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 Ta głowica wygląda jak Nuprolowska. Quote Link to post Share on other sites
kero Posted December 10, 2016 Report Share Posted December 10, 2016 Mówisz nuprol...ciekawe: http://gunfire.pl/product-pol-1152211826-Glowica-cylindra-do-replik-G36.html Quote Link to post Share on other sites
kero Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Ktoś kogoś probuje robić w bambuko? http://deltashop.pl/p/529/30205/glowica-cylindra-do-replik-g36-glowice-cylindra-czesci-gearboxa-czesci-replik-elektrycznych-air-soft-gun.html I w opisie: Przeznaczneie: Repliki G36, GB v.3 Materiał: Aluminium Waga: 10g Kolor: złoty Producent: SHS Podwójnie doszczelniona, wykonana w metalu przy pomocy technologii CNC głowica cylindra, wyprodukowana przez znaną firmę Nuprol Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Nie, ta sama fabryka. Quote Link to post Share on other sites
kero Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 A co ma do tego fabryka, jeśli w opisie jest podanych dwóch producentów? Kooperacja? Nuprol zrobił prowadnicę dyszy a SHS założył oringi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts