Emcet Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Tak jak w temacie, potrzebny mi dobry jakościowo acog w wersji z wbudowanym przybliżeniem (4x). Z tego co wiem większość tych koli na rynku to chłam, a ja nie chcę zmarnować kasy. Potrzebuję Więc Waszej podpowiedzi. Dodam że chciałbym się ograniczyć do 350 pln, ale jeśli trzeba mogą być droższe egzemplaże. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Z tego co mi wiadomo, airsoftowe repliki acogów dzielą się na koli bez przybliżenia oraz lunety z wspomnianym przez ciebie przybliżeniem 4x Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 No właśnie nie mogę ogarnąć tych acogów. Zależy mi bardziej na przybliżeniu, ale dobrze gdyby istniała opcja 2 w 1. Mój kolega ma lunetę z podświetlanym krzyżem, wiec może istnieje acog działający na podobnej zasadzie? Tak wgle to możesz coś polecić, obojetnie lunetę czy kolimator ala acog? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 (edited) Na ebairsoft.com ostatnio była dostawa ACOGów - z ponoć działającym światłowodem, przybliżeniem x4 oraz kopią kolimatora Docter na górze do szybkiego celowania. Cena to około 120 dolarów jeśli dobrze pamiętam. Polecić nie polecę, bo nigdy nie miałem tego w rękach, ale może warto iść tym tropem? Edited June 2, 2013 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Ja polecę, elegancki ACOG z działającym światłowodem, jak Ci światło pada na światłowód to masz krzyżyk podświetlony na czerwono, jak nie pada to nie masz. poza tym wszystko w porządku. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Taa, na allegro jest TA31F, polecam. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Na ebairsoft.com ostatnio była dostawa ACOGów - z ponoć działającym światłowodem, przybliżeniem x4 oraz kopią kolimatora Docter na górze do szybkiego celowania. Cena to około 120 dolarów jeśli dobrze pamiętam. Polecić nie polecę, bo nigdy nie miałem tego w rękach, ale może warto iść tym tropem? Jest wersja bez Doctera, jak i z: Bez http://www.ebairsoft.com/aabb-functional-fiber-style-scope-fiber-p-5567.html Z http://www.ebairsoft.com/fiber-style-scope-with-fiber-p-7001.html (no, pseudo-docter) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 Tylko mi jeszcze powiedzcie czy w lesie będzie odpowiednie natężenie światła żeby podświetlenie było widoczne? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 A w polskich sklepach jest coś godnego uwagi? Bo acog z allegro za 2 kawałki jednak sobie odpuszczę, tak samo ten zza granicy, z przesyłką też wyjdzie zadrogo. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Bez podświetlenia, ale z przybliżeniem robi bodajże MeTac i chyba G&P. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 (edited) A w polskich sklepach jest coś godnego uwagi? Bo acog z allegro za 2 kawałki jednak sobie odpuszczę, tak samo ten zza granicy, z przesyłką też wyjdzie zadrogo. Przesyłka z ebairsfoft.com jest wliczona w cenę produktu - płacisz tylko tyle, ile widnieje w opisie produktu. +vat / cło jeśli doczepi się władza :) axel Edited June 2, 2013 by axelrybaczewski literówki Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 Hmm.. No to w takim razie nie jest źle ale syfiastą siatkę ma ten sprzęt z ebair., wolałbym orginalną acogową. Jednak fajny jest myk ze światłowodem. Tylko jak się sprawdzi w lesie tem bajer i czy tem acog jest dobrej jakości? Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 MeTac robi słabe i bardzo awaryjne ACOGi. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2013 Author Report Share Posted June 2, 2013 A ten ACM z taiwangun? Niby ACM, ale kosztuje 7 stów to może coś w tym jest? Działające podświetlenie, zoom i kolimatorek - wygląda zachęcająco ale ciekawe jak z jakością? Ma ktoś może jakieś info o NIM, nie o FIRMIE? Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Chłam. Znalazłem king armsa, ale bez 4x: http://allegro.pl/king-arms-kolimator-red-dot-acog-i3253142763.html Pytałem się o niego na forum, ale nikt nie raczył mi niestety odpowiedzieć jak jest z awaryjnością u niego. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 KA, G&P i chińczyki to to samo. Nawet z cłem i vatem ten ACOG z eb wyszedł mnie zadziwiająco tanio... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Eeeh.. No dobra, jakoś przeboleję tą obrzydliwą siatkę celowniczą w tym sprzęcie z ebairsoft, pod warunkiem, że sam kolimator wygląda jak acog, a nie jak zabaweczka do zamontowania na pistoleciku z odpustu. Tu pojawia się moje pytanie do posiadaczy - na jakim poziomie stoi wykończenie wzualne tego urządzenia? Jak zasilany jest kolmator na tym acogu, bateria czy również światłowód? Jak to zasilanie ze światłowodu sprawdza się w pochmurny dzień lub w cieniu (mam na myśli np. Las)? Jak wyglądają zakupy w tym sklepie, istnieje opcja płatności przy odbiorze (od czasu moich zakupów w airsoftxtreme płacę zawsze dopiero po otrzymaniu paczki)? W najlepszym przypadku zapłacę tylko cenę ze sklepu, ale jak jest w przypadku najgorszym (cło, vat - jak i kiedy się to opłaca)? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Jeszcze jedno, ile może wynieść cło za acoga kosztującego 120$ i ile trzeba czekać na paczkę z tego sklepu? Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nie kupuj osobiście. Wejdź sobie w zakładkę "zamówienia zbiorowe" w "sklepach zagranicznych" i poszukaj. Nie wiem jak to jest z ebair, ale użytkownik Amadem robi co miesiąc zamówienia zbiorowe z wgc. Również mają bardzo szeroki asortyment acogów, także ze światłowodem. Osobiście bardziej praktyczne wydają mi się te z zasilaniem bateriami, nie musisz się martwić o pogodę, ale działający światłowód to +15 do lansu. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) To jedno - druga sprawa, ACOGi masz i jako kolimatory (mechanicznie mocne, elektryka za to dość delikatna i bardzo humorzasta), jak i jako lunety (z funkcjonalnym światłowodem - co podesłałem, jak i bez/z atrapą). Jako koli - bez powiększenia (baterie wtedy masz umieszczone pod optyką, w "mostku" łączącym ją z montażem), jako luneta - powiększenie jest, podświetlenie krzyża zależne od natężenia światła (przy "działającym" światłowodzie rzecz jasna). I fakt - taniej będzie się podpiąć pod zbiorowe zamówienie Edited June 3, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Czy Ty chcesz kolimator czy lunetę? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Najlepiej replikę działającą jak acog, jeśli nic takiego nie ma to lunetę bez tego podświetlenia ale zależy mi na tym żeby siatka cel. była zbliżona do oryginału Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Replikę działającą jak ACOG? Czyli lunetę... Zadałeś sobie w ogóle trud sprawdzenia jak wygląda prawdziwa siatka celownicza w ACOGu?? Bierz tego z ebairsoft bo się motasz. http://img690.imageshack.us/img690/8205/2020505988a4c935497o.jpg Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Doskonale wiem że to luneta. Replika działająca jak acog poza przybliżeniem 4x powinna wyświetlać taki 'daszek' na siatce. Właśnie skończyła się aukcja jednego oryginała na allegro, on miał właśnie taką siatkę. Większość acogów (lunet) do asg nie ma opcji podświetlenia co trochę mi się nie podoba. Te co mają podświetlenie natomiast mają też dziwaczne siatki. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nie wymagaj od chińskiej kopii wszystkiego, co ma oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts