Rogaś Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Może się mylę ale wydaje mi się że nie przeczytałeś tego tematu od początku do końca ze zrozumieniem i nie wyciągnąłeś wniosków z tego co przeczytałeś. Tak, replika jest ciężka :!: Tak, replika jest źle wyważona :!: Tak, na chłopski rozum, na sam widok repliki można stwierdzić że przód będzie cięższy :!: Co do użytkowania, to u mnie się obie spisują świetnie, lecz obie, jak możesz zobaczyć na załączonych obrazkach, przeszły kompletny remont, więc ciężko pisać o tym jak się sprawują prosto z pudełka :!: Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Od siebie mały update: - stockowa dysza jest bardzo nieszczelna. Koniecznie do wymiany. - wymiana komory hop-up na metalową Cymy w moim przypadku dała bardzo niewiele. Nadal nie pasuje bardzo wiele magów, z posiadanych przeze mnie. - magazynki Palm Us od Magpula, pasują, wyglądają i podają wyśmienicie. Szkoda tylko, że kosztują ~100pln/szt - magazynek z Beta Project AK spasował dopiero po wymianie komory HU na Cymy. Jak na razie ten fakt to jedyna wymierna korzyść z wymiany komory. - nie wiem czy pisałem wcześniej raportując kompatybilność magów, ale wafle od King Arms nie pasują, przynajmniej nie da się ich wcisnąć do mojego egzemplarza bez piłowania. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Bulgarskie wafle cymy pasuja pieknie. 35zl za szt na gunfire. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Jakie macie patenty na montaż zawieszenia. Chciałem zamontować asapa, ale sklep mi odpowiedział że nie pasuje ;( Mazane z tela przy użyciu tapatalk. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Oczko do zawieszenia z M4/M16 do stalej kolby KingArmsa. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Pętelka z paracordu ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Mam założone kółko od KA i na tym paracord. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Panowie, jaka tam sprężyna siedzi w stocku ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Jakaś z drutu dająca około 380-390FPS. Tak było w moim egzemplarzu. Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 I jak tam się sprawują wasze "Projecty " ? Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Śmigają miło :D Kupował może ktoś jakiś pakiet LiPo 3c pod dekiel ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Widzę, że nie tylko ja się skusiłem na wielkiej promocji na gunfire :D. Mój derp tacticool ak już zdążył paść w niedzielę - złapał dziwną zacinkę, rozebranie i złożenie gb pomogło. W środku szału nie ma, a nawet dobrze nie jest - choćby brak podkładek! Dysza tragiczna - od razu poszła na jej miejsce Ultimate Po wymianie kabli na modelarskich + mosfet, spodkładkowaniu gb etc. na lipolce 7,4 daje 13 rps i 401 +/- 1fps. Zanim padła na stocku bardzo przyjemnie się z niej siało :F. Z magazynków, które dotąd sprawdzałem pasują cymowskie bakelity akm, bułgarskie przezroczyste 5,56 cymy (ten sam wzór co stockowy hicap) jakimś cudem nie podają za cholerę. Jeszcze jedna mała uwaga - uwaga z chińskimi ctr'kami (w sumie z oryginalnymi PTS też). Prowadnica z tego ak wydaje się być lekko grubsza niż zwykłe emkowe, przez co kolba strrrrraaasznie ciasno wchodzi i trzeba się przy tym trochę nagimnastykować. Mi tam to specjalnie nie przeszkadza - wciąż działa regulacja (ciężko, bo ciężko), a luzów kompletnie brak :F. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Wszyscy narzekają na dyszę a u mnie nawet jest spoko :) Strzykawka jest konkretna, aż się zdziwiłem :D Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Odnośnie nie podawania kulek(a także przyczyną problemów z włożeniem magazynka) - winą jest w mojej opinii umiejscowienie komory hop up, która po złożeniu repliki jest nieco inaczej położona niż w replikach AK, z którymi miałem do tej pory do czynienia. Zachęcony czyjąś opinią w tym temacie kupiłem 5 tych "bułgarów", część nawet spiłowałem na różne sposoby(inaczej zresztą by nie weszły w gniazdo w moim przypadku), ale problem z podawaniem występuje. Jeśli ktoś ma coś mądrego w tym temacie do powiedzenia(jakiś patent), to zachęcam ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 8 tych bułgarów mam. Komora Cymy oparta o szkielet GB. Bez żadnej modyfikacji magazynków wszystkie wpinają się super ciasno i bez problemów podają do prawie ostatniej kulki. Nie przykręcaj komory do lufy i problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 (edited) Dzieki piękne, sprawdze tą opcję. Mam jeszcze dwa "niezmodyfikowane bułgary" jakby co. Twoja komora cymy jest metalowa, tak jak w moim przypadku? Edited January 15, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Metalowa. Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Witam, mam dostać tę replikę i przeczytałem cały ten temat i czy jest jakiś sposób który działa na 100%? Słyszałem, że zwykła komora stockowa z BOYI'a daje radę + te magi: http://www.taiwangun.com/magazynek-mid-cap-na-150-kulek-do-serii-ak-cm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Chyba jednak nie czytałeś dokładnie tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
muerte1981 Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 (edited) Bulgarskie wafle cymy pasuja pieknie. 35zl za szt na gunfire. Witam, czy chodzi Tobie o: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 http://www.taiwangun...&campaign-id=19 czy jakieś inne bo zastanawiam się nad kupnem a nie chce bawić sie w odsyłanie itd... z góry dziękuje za odpowiedz... Edited February 5, 2015 by muerte1981 Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Ja zamówiłem te: http://www.taiwangun.com/magazynek-mid-cap-na-150-kulek-do-serii-ak-cm?from=listing&campaign-id=19 Do tego zmiana komory hop-up na stockową z BOYI + innowacyjny system "hop-up chamber free float" i działa miodnie ;) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Stałem się szczęśliwym posiadaczem GFG 17 w mojej replice była uszkodzona komora więc wymieniłem na metalową od cymy problem był z prawidłowym dociśnięciem komory do gearbox rozwiązałem go poprzez rozpiłowanie otworów w korpusie komory służących do przykręcania komory teraz pasuje idealnie . W replice mam lufę guarder 363 mm i gumkę G&G zieloną muszę jeszcze dojść do ładu z dystanserem.Magazynków używam bułgarskich wafli cymy podają idealnie po małych modyfikacjach.Gerbox stock założony tylko mosfet i kable na tył. Ogólnie jestem zadowolony mam porównanie do cm048 które posiadam body lepiej wykonane jest w cynie ogólnie repliki porównywalne jakościowo. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Replika przeszła dalsze modyfikacje dostała zestaw bore-up guarder co ciekawe z uwagi na długość duszy 21,2 mm pasuje idealnie zastaw dedykowany do m4, włożyłem sprężynę m130 guarder i silnik p&j bo oryginalny nie chciał naciągać i przerobiłem kostkę stykową tak by nie miała blaszek na płytce sektora do zamykania obwodu elektrycznego. Po wszystkich przeróbkach replika generuje 480 fps . Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Panowie, montował ktoś dekiel ris? Bo taka taktyczna abominacja aż prosi się o spectera czy innego acoga :teethh:. Quote Link to post Share on other sites
cholew Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Panowie, montował ktoś dekiel ris? Bo taka taktyczna abominacja aż prosi się o spectera czy innego acoga :teethh:. Kurde, nie wejdzie z lewej strony, tam gdzie jest dźwignia... ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts