Noform Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 (edited) To może napisze tak nie koniecznie chce pograć sobie w asg po prostu szukam sobie repliki do zabawy w ogrodzie, choć nie mówię ze nigdy nie będę grał. Oczywiście rozumiem ze wielka moc to wielka odpowiedzialność ale lekkomyślność to rzeczy którą mi ciężko zarzucić. A co sądzicie o takim czymś http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6729 opinie ma całkiem dobre i to nie jest Chińskie :icon_smile: Edited June 7, 2013 by Noform Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Jest chińskie. Quote Link to post Share on other sites
Noform Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 Jest chińskie. cytuje z Militari Producent: Action Sport Games, Dania Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) cytuje z Militari Producent: Action Sport Games, Dania To poczytaj na necie o firmie ASG, informacje wcale nie tak trudno znaleźć. :icon_razz2: Firma ASG nie produkuje replik. Edited June 7, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Noform Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 Hmm dziwne, ale licencji byle co raczej nie dostanie co sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 A to ma niby licencję czego? Wella? Quote Link to post Share on other sites
Noform Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 (edited) A to ma niby licencję czego? Wella? "Wykonana na licencji producenta oryginału firmy Accurancy Intenational England, replika karabinu snajperskiego AW .308 Sniper." Edited June 7, 2013 by Noform Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Dobra krótko zwięźle i na temat. Temat z karabinu wyborowego dokładnie przerobił się na snajperki [tak wiem, snajperka to też karabin wybrowy!!!] Masz kasę czy nie, pod bazę bierz VSR od TM. Idealna baza i jedyne co z nią robić to ulepszać, nie masz kasy to nie bierz snajperki... PROSTE Tak jak ktoś podał wcześniej trzeba wyłożyć kasę na blat jeśli chce się mieć snajperkę albo dobry karabin wyborowy. 2000zł dasz to będziesz miał przewagę, nie dasz to będziesz biegał jak reszta graczy ze stockami. # Szybki edit ^Up Qwertyuiop1 znając życie za chwile jakiś admin powie "To nie jest temat o tuningu" tak więc po 1 - nie podczepiaj się [patrz regulamin] po 2 - To nie temat o tuningu :D Idź do innego działu [Wooh poczułem się jak mod] Edited June 7, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Qwertyuiop1 Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Bardzo przepraszam za moją głupotę. Mam jednak jedno pytanko odnośnie karabinów wyborowych, jaki zasięg skuteczny czyni karabin kar.wyborowym. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Większy, niż mają inne dzieci na podwórku. ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Sam karabin też powinien być większy niż mają inne dzieci na podwórku. No bo 60m CELNEGO i skutecznego zasięgu na MP5 jest niekoszerne. Qwerty jestem pewien, że masz efekt placebo i zasięg skuteczny nie zwiększył się do 50m :icon_wink:. Noform, jeżeli coś ma licencję to oznacza to, że wyglądem bardzo dobrze imituje pierwowzór. I to tyle. Edited June 7, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Qwertyuiop1 Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Wziąłem metr, rozwinąłem na 50m i na końcu stał mój brat w okularach, na 10 strzałów 8 w celu celując w głowę trafiłem w klatkę piersiową z pozycji stojącej. Edited June 7, 2013 by Qwertyuiop1 Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 rany... Gościu, kup sobie M14 CYMY. W stocku będziesz miał 420 FPS, zasięgu stawiam że 40-50m, w miarę jak będzie dochodziła Ci kasa, umiejętności i doświadczenie, będziesz ją upgrade'ował i będziesz miał karabin wyborowy pełną buzią. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Sam karabin też powinien być większy niż mają inne dzieci na podwórku. No bo 60m CELNEGO i skutecznego zasięgu na MP5 jest niekoszerne. Myślę, że przytyk (co do którego zaraz się dowiemy, że nim nie był :lol: ) lepiej by Ci wyszedł, gdybyś najpierw opanował umiejętność czytania ze zrozumieniem. Podobno uczą tego w podstawówce: Powała - żadne pm-y, MP5-ki itp.(...) Posiadając odpowiednia replikę, Kolega może próbować oddawać w grze precyzyjne strzały na większe dystanse (...) w takiej sytuacji powinien nabyć replikę, która posiada możliwość (potencjał) ekonomicznego tuningu mechanicznego (siłowego) oraz posiada odpowiednio długa lufę aby (po zamontowaniu lufy precyzyjnej i ew. wymianie gumki oraz komory HU) umożliwiła na początku oddawanie strzałów nieco celniejszych i dalszych, niż przeciętne. Co całkowicie wyklucza np. MP5. A w razie niepowodzenia możesz spróbować łbów od śledzi. Na Kazimierzu mądre Żydy mówią, że to dobrze robi na kiepełe... Edited June 7, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Bo przytyk to nie jest, proroczy męczenniku. Użyłem Twojego sformułowania (chyba cytować nie muszę?) bo mi się spodobało. Teraz będzie przytyk: Logicznego myślenia podobno uczą już w podstawówce. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Ale w Słupsku, to chyba nie w każdej? ;) A wracając do meritum, kbw ma przede wszystkim mieć określone osiągi. Jednakże z jednych replik można je uzyskać taniej i prościej, z innych trudniej i drożej, a z niektórych w ogóle (np większość PDW). Ciekawą opcją - niestety cenowo raczej powyżej 700 zł - jest Steyr AUG A2 - ze względu na gb. v. 3, dość długą lufę i ergonomiczną konstrukcję. Edited June 7, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Skończcie słowne przepychanki. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 (edited) Powała - żadne pm-y, MP5-ki itp.. Jasne, że zaczynanie od "snajperstwa" jest pomysłem raczej chybionym. Ale nie oznacza to, że należy rzecz sprowadzić do bycia szturmanem. Posiadając odpowiednia replikę, Kolega może próbować oddawać w grze precyzyjne strzały na większe dystanse, ucząc się maskowania, "taktyki" i poznając realia AS. To pozwoli mu ocenić jaki kierunek rozwoju ew. obierze - czy będzie dokonywał dalszego UPG repliki (ew. kupi typowy kbw), czy pozostanie przy działaniu wyłącznie w linii. Jednakże w takiej sytuacji powinien nabyć replikę, która <1> posiada możliwość (potencjał) ekonomicznego tuningu mechanicznego (siłowego) oraz <2> posiada odpowiednio długa lufę aby (po zamontowaniu lufy precyzyjnej i ew. wymianie gumki oraz komory HU) umożliwiła na początku oddawanie strzałów nieco celniejszych i dalszych, niż przeciętne. Co całkowicie wyklucza np. MP5.(...) Masz rację, nie neguję, że z MP5 nie da się zrobić karabinu wyborowego ale mi chodziło o ukierunkowanie Noforma na inną drogę. Rozpoczynanie przygody z ASG od "snajperstwa" jest zbliżone do zakładania majtek przez głowę. Sam sześć lat temu popełniłem ten błąd ale mnie wówczas nie miał kto wyleczyć z tego pomysłu. Dwa lata udawałem snajpera przez rok z SR25 a później przez rok z M14 "Veteran" i co z tego wyszło? Od czterech lat biegam z G36 a ostatnio z MP5SD6 (po tuningu 420 fps, 60 m bardzo skutecznego zasięgu) i wreszcie świetnie się bawię. @Noform, jeśli uprzesz się przy swoim, to posłuchaj Kuby. Moja propozycja, kup replikę nadającą się jako baza do tuningu (np SR25 lub M14) i sukcesywnie zacznij tuningować zaczynając od wymiany gumki (minimum zieloną G&G) i lufy na precyzyjną (minimum 6,03 Prometheus). Niestety czekają Cię wydatki... Edited June 9, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Moja propozycja: AUG A2/A3 JG Jest to dobra szturmówka z potencjałem na snajperkę, bo z 600 fps nikt nie wpuści nowego "snajpera" na strzelankę. W stocku ze zmienioną tyłko gumką hop up (koszt raptem 35zł) jest dobre 50m zasięgu przy tych 320fps. AUG ma też znakomitą mobilność względem typowych AEG`o`Snajperek jak SR-25 (przerabiałem, i zdecydowanie odradzam), możliwość wstawienia lufy 509mm bez tłumika, i przede wszystkim GB v.3, dzięki czemu po tuningu raczej nie wyplujesz kulki razem ze sprężyną i tłokiem. Ponadto jeśli Ci nie przypasuje to będzie to mniejsza strata. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts