HeavyGuner Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Jaki pistolet sprężynowy full metal , dla początkującego byłby dobry ? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Żaden pompkę AGM se kup MOSSBERGA 003 AGM!!!! Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Z metalowymi będzie trudno. Z klamek polecam serię HG od Tokio Marui i HPA od Cyberguna z delikatnym naciskiem na to drugie. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Pistolet to kiepskie rozwiązanie na początek, szczególnie sprężynowy. Bierz Pan legendarną pompę AGM'a :D Mam sprężynową beretkę KWC i w sumie do niczego się toto nie nadaje, zasięg skuteczny 15 metrów. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Z klamek to jakikolwiek pistolet TM. Bardzo dobry (ale drogi) jest też desert eagle KWC a dość ekonomicznie wychodzi walther p99 od umarexa. Najdalej strzelającym pistoletem sprężynowym jaki widziałem jest wspomniany desert eagle KWC... kosztuje ponad 249zł ale w swoim czasie pozwalał na skuteczną walkę ze stokowymi AEG'ami. Dziś to nieopłacalny zakup ale jeśli kręcą ciebie sprężynowe klamki to warto się nad nim zastanowić. Jeśli chcesz się poważniej strzelać to kup jakiegokolwiek aeg z metalowym gb. Najlepiej v3 i kolejne. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Desert Eagle KWC ma metalowy tłok w plastikowym cylindrze - jest ciężar, ale i FPS ma mało, a i cały zespół cylindra lubi sobie pi**dolnąć, po prostu taka sobie konstrukcja. Do tego odpadająca szczerbinka, i ogółem takiej sobie jakości plastik (upadku zamek nie wytrzyma). Edited June 11, 2013 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Mam 6 lat Glocka od TM HG sprężynowego i zawsze go chwale, co prawda dużego przebicia nie ma, szybkostrzelność też nie jest zbyt duża ( :D ), ale gdzie wycelujesz tam trafisz. Po 4 latach z niewiadomych przyczyn stracił dużo zasięgu i od tamtego czasu jest ozdobą. Celność jest znakomita, a replika strzela cichutko co często (mi) pozwala na oddanie strzału nie ujawniając się. Gorzej sprawa się ma jeśli przeciwnik wie gdzie jesteś, a ma np. mocny automat. Szczerze polecam, można nieźle poćwiczyć motyw skradania się :] Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Desert Eagle KWC ma metalowy tłok w plastikowym cylindrze - jest ciężar, ale i FPS ma mało, a i cały zespół cylindra lubi sobie pi**dolnąć, po prostu taka sobie konstrukcja. Do tego odpadająca szczerbinka, i ogółem takiej sobie jakości plastik (upadku zamek nie wytrzyma). Nie chodzi Tobie o 3x tańszą wersję UHC? Z deserta wywaliłem 10-15 tys kulek i nic się nie działo. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Mam wrzucić ci zdjęcia mojego? Miałem przedtem UHC, jako że DE lubiłem to się na KWC przesiadłem. UHC żyje dalej, KWC najpierw miał problemy z ładowaniem kulek (bardzo często nie trafiały do komory tylko obok), potem cylinder poszedł w rozsypkę. Przedtem ho up się starł na amen (kto wpadł na pomysł żeby jako dystanser dać stalową kulkę to ja nie wiem). No i 220 fps to nie jest mega cud. Swoją drogą jakbyś potrzebował części (wszystko oprócz zamka i magazynka) to pisz. Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-2265-Colt-1911-A1-KWC-Metal.html <-- a ten colt byłby dobry ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Nie wiem nic na temat tego modelu ale z firmą KWC i ich sprężynowymi klamkami mam same miłe wspomnienia. Największy ich wybór znajdziesz na stronie military.pl Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 (edited) Osobiście traktuję pistolet sprężynowy jako "broń ostatniej szansy", czyli trzecią replikę noszoną w ukryciu jako alternatywę gdy odmówią współpracy replika główna i zapasowa (boczna) np skutkiem wyczerpania amunicji. Wobec tego powinna to być replika możliwie najmniejsza i najlżejsza, łatwa do ukrycia w kieszeni, kaburze na łydce, na szelkach pod pachą. Nie musi mieć jakiejś potężnej mocy, ma służyć wyłącznie do obrony osobistej na małych odległościach w ograniczonym czasie. Takimi replikami są np: - Colt 25, - Walther PPK/S, - Beretta G11. Traktowanie i używanie pistoletu sprężynowego jako repliki głównej uważam za pomyłkę. Jedynymi springami jakie mogą być traktowane jako replika główna (pomijając repliki karabinów wyborowych) to shotguny. To jest oczywiście moja subiektywna opinia i nikomu jej nie narzucam. Edited June 13, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 Źle mnie zrozumieliście , chodzi mi o pistolet na początek , bo karabin juz mam. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 (edited) Hmm czyli chcesz broń boczną? Według mnie tak jak Powała napisał, pistolet sprężynowy jest bronią ostatniej,ostatniej nadziei. Teraz chodzi ci o Lans, o wypychanie kabury czy o używanie go? Jeśli to drugie to według mnie lepszy byłby pistolet gazowy... A nawet jeśli chcesz mieć sprężynowy to przecież już Ci podali sporo replik. Edited June 13, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Jak karabin już masz i chcesz boczny to może beretta STTI? Nie ma blowback'u jest z abs'u, ale jest tania i zużywa mniej gazu. Sprężyny się nie opłaca na boczną. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Pistolet sprężynowy to porażka (moim zdaniem). 1. Do lansu sie nie nadaje bo gazówki z blowbackiem są dużo bardziej lansiarskie. 2. Do strzelania się nie nadają bo są niewygodne i malutka ilość fps (często poniżej 200) sprawia, że nawet w CQB będą kiepskie. 3. Do wypychania kabury się nadają, ale: - jak się wypycha dla lansu to patrz punkt pierwszy, - jak się wypycha bo chce się korzystać to patrz punkt drugi, - jak wypycha się dla samego wypychania to lepiej iść do kiosku i tam za 9-20zł kupić sprężynowego "pistoleta" co kabure wypcha tak jak ten za 60zł. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Jak karabin już masz i chcesz boczny to może beretta STTI? Nie ma blowback'u jest z abs'u, ale jest tania i zużywa mniej gazu. Sprężyny się nie opłaca na boczną. Alternatywa dla Beretty Lawman - zaleta, łatwy dostęp do zapasowych magazynków. Quote Link to post Share on other sites
HeavyGuner Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 ludzie na gazówkę mnie nie stać, chciałem sprężynowego do 150 zł Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Nie wiem nic na temat tego modelu ale z firmą KWC i ich sprężynowymi klamkami mam same miłe wspomnienia. Największy ich wybór znajdziesz na stronie military.pl Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Toć tłumaczymy Ci, że sprężyniak na boczną się nie nadaje (poza shotgunem, czy tzw. bronią ostatniej szansy), a najtańsze gaziaki niekoniecznie stoją 200zł i więcej. Najtańsza wersja, dostępna, to http://gunfire.pl/product-pol-1152191465-Pistolet-GC104.html - zasilana na CO2 (w nagazynkach), nie ma blow-backa, możesz używać w zimie, a i jedna kapsuła będzie wystarczyć na długo. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 A po co Ci sprężynowy pistolet? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Z sprężynówką nie jest tak źle. Przy odrobinie wprawy można uzyskać sensowna szybkostrzelność, jednak używasz do tego obu rąk no i szykość kosztem celności. Zasięg sprężyniaków też bez rewelacji. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Masz strzelbę więc szukaj aep lub taniej gazówki. Pistolety sprężynowe były bez sensu już 3 lata temu a co dopiero teraz przy takim nasyceniu elektrykami i pompkami od agm. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Co nie zmienia faktu ,że są niezawodne i nie wymagają dodatkowego źródła zasilania. Za 100 złotych można mieć replikę z oznaczeniami działającą lata bez żadnej ingerencji. Ile razy w ciągu rozgrywki korzystacie z repliki bocznej? Bo zazwyczaj wcale. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Co nie zmienia faktu ,że są niezawodne i nie wymagają dodatkowego źródła zasilania. Za 100 złotych można mieć replikę z oznaczeniami działającą lata bez żadnej ingerencji. Ile razy w ciągu rozgrywki korzystacie z repliki bocznej? Bo zazwyczaj wcale. Dokładnie tak. Sam kupiłem ostatnio Walthera PPKS. Zupełnie fajna repliczka o zasięgu >15 m, co w zupelności wystarcza do budynków i jako broń "ostatniej szansy". :icon_wink: Edited June 19, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts