stn Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 tlumik jest klejony a lufa w srodku sprezynowana.. ale o tym pisalem juz b szczegolowo wyzej troszke Quote Link to post Share on other sites
123andrew Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Ja posiadam taki pistolecik spisuje się bardzo dobrze. Jakieś pytania to pisz GG 2585921 Quote Link to post Share on other sites
Maxdamage Posted June 6, 2006 Report Share Posted June 6, 2006 JA posiadałem ową replike przez prawie pół roku więc jeśli ktoś będzie mieć jakiś problem to niech pisze. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
kopsiu Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 hej Mam pytanko: czy ktoś ładuje propan do SOCOMA?? Jeżeli tak to czy nie ma większych uszkodzeń??? :P :wink: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Ja ładuję. Od propanu poleciał mi tylko plastikowy element w magu, o którym wszyscy trąbią. Quote Link to post Share on other sites
Hiro Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Mam Socoma od kilku tygodni. Ułamał mi się łącznik przy skrzydełkach podających kulki. Ale najgorsze jest to że kulki zakleszczaja się w magu - strzelam 2 kulki i muszę wyciągnąć maga i przesunąć kulki do góry bo się klinują. Macie jakiś patent? Kulki mam dobre- nie shity z allegro. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Olej silikonowy, też to miewam (jednak tylko czasami). Od awarii nigdy nie wystrzeliwuje mi ostatniej kulki z maga. Quote Link to post Share on other sites
Hiro Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 olej silikonowy nie pomaga - już to testowałem wcześniej. Komora w których przesuwają się kulki jest wykonana z chropowatego metalu i kulki się na nim zatrzymują. Bez rozbierania magazynku wypolerowałem komorę drobnoziarnistym papierem ściernym - ale to też nie dało rezultatu. Dlatego wprowadziłem dodatkową sprężynę do magazynku (zaadoptowałem z popsutego innego magazynku od innego guna) - akurat miała średnicę mniejszą i zmieściła się wewnątrz oryginalnej sprężyny. Przez ten patent wchodzi mniej kulek do maga (ok.20) ale podawanie kulek jest b. dużą siłą co powoduje bezproblemowy przesuw kulek. Żeby tylko skrzydełka na końcu magazynka wytrzymały eksploatację. Quote Link to post Share on other sites
lisekpl Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 Witam mam pytanko odnośnie socoma.Jeśli już ono się pojawiło to przepraszam a jeśli nie to pytam:co 3 strzał jest celny, ale w 2-óch pozostałych przypadkach kulka skręca w lewo i w prawo czasem mocno a czasem słabiej i dzieje się to z założonym tłumikiem i bez.Czy jest to urok tego pistoletu czy też da sie coś z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 stało się... poszla mi ta plastikowa część w magu co łączy te skrzydelka od podajnika kulek.. nie mam tej części... co robić? :? Quote Link to post Share on other sites
bun Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 wkleic na jej miejsce cos mocniejszego albo zamowic kompletna czesc za 35 pln u krakmana :D Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 35 + 15 przesylka... yyyy.. no way ;) coś mocniejszego czyli co np? Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 ale jak tylko to zlaczenie ci poszlo to mozna normalnie strzelac mi sie wylamalo to skrzydelko jedno i musialem kupic cala czesc taka Macie jakis sposob zeby kulki w magu sie nie blokowaly ? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 no wiem ze mozna normalnie strzelac ale tak jakos sie nie pewnie czuje z tym strzelaniem i chcialbym to wzmocnic jakos zebym sie czul pewniej przy strzalach :) Quote Link to post Share on other sites
kopsiu Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Witam :D Może się powtarzam (jezeli tak to przepraszam). Jakie kuli stosujecie : 0,2 lub 0,25 (bez tłumika lub z tłumikiem) ????? Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted June 17, 2006 Report Share Posted June 17, 2006 Z tego co wiem (strzelając) nic lżejszego niż 0,25 nieradze wkładać :wink: . Quote Link to post Share on other sites
nemo_pl Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 bo zabija czy leci gdzie chce ? Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 przy lekkich kulkach lecie przez 20m dobrze a pozniej wysoku w gore a jak sa kulki powyzej 0.25 to leci w miare prosto raz strzelalem 0.33 to nie bylo opcji ze kulka poleci do gory Quote Link to post Share on other sites
nemo_pl Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 dz bars :) czyli nie kupować do tego 0,2 tylko raczej 0,25 ?? i czy kulki krakmana są ok w tym gazowcu ? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 mi krakmany leca po 20m do gory(czasem w dol) ale nie wiem moze to przez hopup Quote Link to post Share on other sites
Blz Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 mnie tak samo lecą do góry po 20 metrach. Jest to wg mnie usterka, nie właściwość gnata więc oddałem na gwarancji, zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
kopsiu Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Hej Jeszcze jedno pytanko. Na forum znalazłem podobny temat o SOCOMIE i pisali ludzie, że 5 magów strzelają po jednym napełnieniu. Czy to prwda, bo jakoś nie chce mi sie w to wierzyć?? Posyłam linka: http://www.forum.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=4530 Pozdrawiam !!! Quote Link to post Share on other sites
labik Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 mi strzela gora 2 Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 a ma ktoś patęty na zacinające sie kulki w magu ? ktoś pisał o spręzynie ale wtedy wchodzi 20kulek, piszczie jak rozwiązaliście ten problem !! Quote Link to post Share on other sites
Blz Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 @ kopsiu, ten wątek dotyczy socoma produkcji tokyo marui, o gorszych parametrach wiec o mniejszym zużyciu gazu. Mnie jedno napełnienie wystarcza na 3 magi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts