Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy ta "snajpka" się opłaca czy też nie?

Recommended Posts

Witam, chciałbym zacząć zabawę z karabinami snajperskimi. Na gunfire.pl znalazłem takie coś http://gunfire.pl/product-pol-1152189698-Replika-karabinu-snajperskiego-Warrior-I-Sniper-Set-z-dwojnogiem-luneta-i-montazem.html i po porównaniu z innymi ofertami ten karabin by mi odpowiadał. Ale najpierw raczej chciałem się zapytać bardziej doświadczonych airsofterów. Co o tym sądzicie? Może polecicie coś lepszego?

PS.: Mój zakres budżetowy to 700 zł.

Po 1. to tylko na początek, żeby zapoznać się z rozgrywką jako snajper, a po 2. to pytałem się co o niej sądzicie i czy polecacie coś lepszego w podobnej cenie...

Alegancka replika: http://gunfire.pl/pr...binu-RK-01.html

tutaj też: http://gunfire.pl/pr...1285-RK-06.html i inne z serii RK, tylko nie emki...

Edited by grzesio93

Po 1. to tylko na początek, żeby zapoznać się z rozgrywką jako snajper, a po 2. to pytałem się co o niej sądzicie i czy polecacie coś lepszego w podobnej cenie...

Dostałeś odpowiedzi. Nie "zapoznasz się z rozgrywką" czymś co udaje snajperkę, a nią nie jest :hahaha: Chyba, że szukasz tylko pretekstu żeby poleżeć w trawie na strzelance :icon_razz:

Buniek polecił Tobie lekturę ciekawego tematu, skoro nie chcesz go przeczytać to myślisz, że komuś będzie się chciało podać Tobie wszystko na tacy? To nam ma zależeć na tym żebyś mógł być super snajperem?

Nie. Więc weź się za czytanie, albo zrezygnuj od razu.

Edited by OFF

Chcesz się zapoznać z tematyką snajperstwa to kup sobie pompke AGM. Dlaczego? Kosztuje 60zł a daje takie same możliwości co nietuningowana snajperka (tylko musiałbyś dokupić szyny od np. M47 żebyś zamontował optyke). Jak Ci się snajperstwo spodoba to wtedy będziesz szukał porządnej repliki snajperskiej i kasy na jej tuning a jak się nie spodoba to nie stracisz dużo kasy. Możesz też wziąć jakiegoś AEGa (elektryka) i strzelać na singlu (ale to już większy wydatek bo minimum 300zł).

Oczywiście takie zapoznanie się nie da Ci zasięgu, celności i mocy snajpy, ale jeżeli nie masz kasy na szybki tuning to i replika snajperki Ci tego nie da.

Edited by MarekMac
A czy ja napisałem, że uczęszczam na większe bitewki? Nie no może to moja wina, bo nie wspomniałem o tym, ale strzelam z mniejszymi grupkami znajomych na dosyć niewielkich terenach.

Nie widzę żadnego związku z tym co napisałem.

Tak, RK Boyi to fajna replika. Jak możesz dołożyć to poszukaj wersji SW/S (stalowej) i ze składaną kolbą.

Chyba nie do końca rozumiesz pewne pojęcia. Chcesz mieć snajperkę? Coś co wygląda jak snajperka? Zainwestuj w:

- Bara od JG lub Wella z Twojego linku, preckę promyka, komorę PDI i gumkę HU to jest absolutne minimum. Ale już przekracza Twoje możliwości finansowe bo wyjdzie ok 1200zł. To wystarczy by postrzelać precyzyjnie na niewielki odległości przez pewien czas (nim zetrze się piston sear).A i tak będziesz miał moc słabszą niż przeciętny szturmowy karabin. A to początek wydatków.

Witam, chciałbym zacząć zabawę z karabinami snajperskimi. Na gunfire.pl znalazłem takie coś http://gunfire.pl/pr...i-montazem.html i po porównaniu z innymi ofertami ten karabin by mi odpowiadał. Ale najpierw raczej chciałem się zapytać bardziej doświadczonych airsofterów. Co o tym sądzicie? Może polecicie coś lepszego?

PS.: Mój zakres budżetowy to 700 zł.

Kupuj kupuj, za pól roku będziesz tak zawiedziony, że sprzedasz go za pół ceny, a ja akurat w planach na nowy sezon mam kupno lekko używanej, taniej snajperki ;)

Kupuj kupuj, za pól roku będziesz tak zawiedziony, że sprzedasz go za pół ceny, a ja akurat w planach na nowy sezon mam kupno lekko używanej, taniej snajperki :icon_wink:

Ja też! Jak już marnujemy pieniądze to weź mb03 wella bo akurat mam części od vsr.

Tak na serio to w chińskim aegu masz 50 metrów zasięgu... no i tryb auto.

Jest jeszcze opcja kupienia M14 od cymy i przerobienia jej później jak będziesz mieć więcej kasy na karabin (para)wyborowy. Samo M14 powinno być wygodniejsze niż AK jako karabin (para)wyborowy i będzie lepiej wyglądać. Niektórzy tak robili i byli zadowolenia z efektu.

Jest jeszcze opcja kupienia M14 od cymy i przerobienia jej później jak będziesz mieć więcej kasy na karabin (para)wyborowy. Samo M14 powinno być wygodniejsze niż AK jako karabin (para)wyborowy i będzie lepiej wyglądać. Niektórzy tak robili i byli zadowolenia z efektu.

Co to jest karabin para wyborowy? M14 to kloc, niby fajny, ale o gustach sie nie dyskutuje. Do tego trudniejszy tuning w razie czego. Zresztą kolega już zrezygnował z bycia "snajperem" a wy nadal ciśniecie offtop aż miło. Do tego w dziale w którym posty nie lecą, oj nie ładnie.

Co do kałacha to równie dobrze do niego można dostawić jakiegoś pospa czy tam pso i też bedzie koszerne jak już tak bardzo ma być. Chyba że jakiś kolimator typu PK-a też będzie ładnie wyglądał :icon_smile: No i moim zdaniem nie warto kupować od razu wszystkiego, tylko dostać replike, poczytać i przemyśleć sprawę ewentualnego montowania optyki i 5 razy przemyśleć czy aby na pewno tego chce.

Edited by grzesio93

Co to jest karabin para wyborowy? M14 to kloc, niby fajny, ale o gustach sie nie dyskutuje. Do tego trudniejszy tuning w razie czego. Zresztą kolega już zrezygnował z bycia "snajperem" a wy nadal ciśniecie offtop aż miło. Do tego w dziale w którym posty nie lecą, oj nie ładnie.

Czyli rozumiem że wszystkie m21 nie powinny powstać po to przecie kupa czy inny kloc i armia w ogóle nie używała m14 bo poco.

Edited by LastSniper

Widzę że mój post został trochę źle zrozumiany. Chodziło mi o to że skoro Cinol1 chciał być snajperem o czym napisał na początku i co mu później odradzono, to czemu nie miał by mieć karabinu szturmowego, który po dodaniu lunety/kolimatora nie przypominał by chodź by wyglądem karabinu wyborowego/snajperskiego.

Tak to jest jak się naogląda filmów akcji :bialaflaga: Wystarczyłoby się raz przejść na strzelankę i zobaczyć ,że snajper na mini strzelankach niedzielnych nie ma nic do roboty, prócz tego ,że przeczołga się 20 metrów i zakończy się rozgrywka bo koledzy z aegami wystrzelają wszystkich licząc snajpera. Poza tym na jakiego grzyba kupować lunetę skoro kulki i tak będą latać jak chcą ? :maniak_OK:

Nie rozumiem też po co w ogóle odpowiadać na takie durne pytania skoro jest tak wiele tematów o trudnej roli snajpera w airsoftowym światku. Wystarczy przeczytać i już wiemy wszystko ale nie trzeba zaspamić :teeth:

Tylko ,że moja odpowiedź nie była skierowana do ciebie. Po prostu denerwujące jest to ,że ktoś kto nigdy się nawet nie strzelał, już myśli co by tu zamontować mimo ,że nie jest to absolutnie potrzebne. Według mnie to luneta tylko przeszkadza w celowaniu a to dla tego ,że nie widać w niej całego obszaru przez co nie jesteśmy w stanie oszacować jak wycelować replikę aby kulka poleciała tak jak chcemy.

Inaczej mówiąc kulka po prostu leci lobbem i nie wiemy gdzie zacznie opadać. Oczywiście chodzi mi tutaj o repliki aeg i do tego z dużym rozrzutem.

Edited by Mikuła

W takim razie źle zrozumiałem Twoją wypowiedź (co wprowadziło małe, niepotrzebne zamieszenia, za które przepraszam).

Fakt, faktem lunety przy dużym rozrzucie się kompletnie nie sprawdzają, a montowanie ich może dawać tylko i wyłącznie + do lansu.