Widmasek Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Witam . Decyduję się na zakup http://gunfire.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html . I Chciałbym się zapytać co mógłbym juz na starcie dokupić do tego karabinu i czy jest to najlepszy wybór w tej cenie . Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć jaką szyne ris kupić:D Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Ja osobiscie wolalbym dozbierac do CM.048 Co do RISa, to w AK funkcjonuje system zwany szyna boczna. Koszt ok. 40 zl. Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 (edited) Mi bardziej to rk się podoba. Jak dla mnie to tylko drewienka do lekkiego tuningu - te według mnie są zbyt czerwone. Edited August 24, 2013 by TOMEK1022 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Do tego karabinu najlepiej dokupić atestowaną ochronę oczu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Jeżeli chodzi o korpus to faktycznie, Boyi miażdzy Cymę wykonaniem. Niestety nie wypowiem się na temat wnętrzności. Quote Link to post Share on other sites
Widmasek Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 (edited) A cos takiego mozna zamiast tego drewna wcisnąć czy trzeba jakąś inną szyne ? http://gunfire.pl/product-pol-1152198313-Konwersja-RIS-do-replik-typu-AK47.html Edited August 24, 2013 by Widmasek Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Zacznijmy od tego - po co ci risy w AK? Kup wpierw replikę, zobacz jak się strzela. Później zastanów się nad dodatkami typowo airsoftowymi w postaci nadmiaru ważących swoje szyn z pierdołami, używanymi sporadycznie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 No akurat chwyt przedni w postaci T-poda używam całkiem często. No i jest gdzie zamontować latarkę. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 5lat śmigałem z latarką podczepioną pod beryla - użyłem parę razy... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Szmer nie znasz się. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 No As bitw nocnych to za dużo nie ma. Jak nie przewiduję to nie zakładam, jednak warto mieć. Na wszelki wypadek. Quote Link to post Share on other sites
Widmasek Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 A czy ta replika różni się czyms od drugiej ? http://gunfire.pl/product-pol-1152198313-Konwersja-RIS-do-replik-typu-AK47.html http://redberet.pl/p/59/1152222724/boyi-ak74-real-wood-rk-06w--seria-ak-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Na redberet masz oznaczenie W czyli jakieś tam wzmocnione częsci są. Ponadto bateria 9.6 a nie jak na Gunfire 8,4. Ogólnie bardziej się opłaca brać z redberet bo tańsza i lepsza ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 (edited) "W" oznacza wersję z drewnianymi okładzinami, znafco. Edited August 24, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
bartsonn Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Generalnie odradzam sklep redberet.pl. Link do lektury nt. wyżej wymienionego sklepu http://forum.wmasg.pl/topic/70459-redberetpl/page__st__40__hl__+redberet?do=findComment&comment=1864160 Sam jestem po przejściach z tym sklepem i osobiście omijał bym sklep szerokim łukiem. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Bierz Cymę, nie Boyi. Boyi miałem, wewnątrz to szmelc. CM048, ta seria jest świetna. Sam mam, używam i polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Zaczyna się... :D Ja bym osobiście ani jednego ani drugiego nie brał. Jednak jakbym miał wybierać, to zdecydowanie Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Oj tak. Miałem okazję porównać RK-03W i cymkę 048 (AK47). Wykonanie: boyacz bije cymkę o głowę, cymka jest po prostu paskudna, żółte drewno, obrzydliwa farba. Osiągi, cymka strzela nieznacznie dalej i celniej. GB cymi jest lepszy od boya o lepszy silnik, metalową prowadnicę tłoka, ale nie ma za to sprężynki dociskająca komorę hopup co ma boyi, przynajmniej tak serwisant mówił. Psst, fajny link jak upiększyć kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Widmasek Posted August 25, 2013 Author Report Share Posted August 25, 2013 tylko , że te 2 karabiny , które podałem obydwa są drewniane i takie same tylko , że jeden ma to W a drugi nie mimo , że W oznacza drewnianą kolbe i chwyt . Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 "W" oznacza wersję z drewnianymi okładzinami, znafco. Przepraszam, pomyliłem się. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Ja osobiscie wolalbym dozbierac do CM.048 NA szczęście nikogo to nie interesuje, tym bardziej, żeś zielony i się po prostu nie znasz. Bierz Cymę, nie Boyi. Boyi miałem, wewnątrz to szmelc. CM048, ta seria jest świetna. Sam mam, używam i polecam :icon_smile: Boyi wewnatrz różni się nieznacznie od Cymy. za to Cyma z zewnątrz to megakaszana. Sam miałem już dłużej badź krócej kilkadziesiąt AK, i w tej kategorii cenowej nie ma przeciwnika dla Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Boyi wewnatrz różni się nieznacznie od Cymy. za to Cyma z zewnątrz to megakaszana. Sam miałem już dłużej badź krócej kilkadziesiąt AK, i w tej kategorii cenowej nie ma przeciwnika dla Boyi. Choć w wielu przypadkach jestem odmiennego zdania niż Ty, to tutaj muszę się z Tobą w 100% zgodzić ;) Jedyne co to baterie do niczego dają w te kałachy. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Jedyne co to baterie do niczego dają w te kałachy. Tyż gówno prawda, pod warunkiem, że ładujesz je dobrą ładowarką. Mam 2 bojcowe sticki, i śmigają aż miło. Pojemności nie tracą, wydajność prądowa też niczego sobie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ja mam stockową batkę w AKS-74U od dwóch lat, ładowana na acucellu i nic jej nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ładuję dobrą ładowarką. Pojemność traci, tylko wydajność jest na dosyć dobrym poziomie. Przecyklowanie jak jeszcze była nowa też wiele nie dało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts