Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam konsolę, ale gry nie kupię chociaz czekałem na nia bardzo. Wszysko było by ok gdyby nie to, że gwiazdy R* popracowały nad optymalizacją. Po przejsciach z GTA4 gdzie miałem średnio 20 klatek/s za GTA5 z 25 też dziękuję.

Posted

Nie ma żadnych problemów z klatkowaniem - gra jest przezajebiście zoptymalizowana. Jeżeli to nie jest tytuł generacji tej generacji konsol, to nie mam pojęcia co nim może być.

Mistrzostwo świata, polecam ;)

p.s.

GTA kupiłem o 1:30 w nocy, na premierze :D

Posted

Właśnie. 50% ludzi twierdzi, że są frame dropy a drugie 50%, że chodzi płynnie. Ja mam wersje Slim 320 Gb i miałem ten sam problem z gta4/far cry3/far cry 2... Gra chodziła na max 25 klatek. Płynnoscia bym tego nie nazwał.....

Posted

PS3 Axl. Zawsze instaluję na HDD. Z amerykańskich for, które przeglądam wynika, że u nich są te same problemy. Rockstar tłumaczy, że gra spowalnia ale to normalne przy tej grafice i rozległości mapy. Ja pierdziele....

Kupię GTAV jak zejdzie w granice 100 zł. Gwiazdka juz nie długo;)

Posted (edited)

Grałem w multum gier i tylko z tymi 'super oczekiwanymi' jest problem. Poczytaj w necie ile ludzi skarzy się na gta4/5 FC2/3 Uncharted 3.... Poczekam na łatki. R* sie nahapał i zrzuił winę na słabe lasery BR albo źle wytoczona płytę. Optymalizacyjnie dali dupy jak z każdą ich grą. Przepraszam, Max Payne 3 na PS3 chodził 28 fps.

Edited by Said
Posted

Na xklocku chodzi mi idealnie, jedyny zarzut jaki mogę mieć, to odległość w jakiej renderują się latarnie, słupy etc, ale jest to szczegół. Graficznie nie jest źle, chociaż tyłka nie urywa, natomiast fabuła i grywalność... wsysa. Od wtorku śpię po 3 godziny ;)

Posted

Dziwi mnie sukces rynkowy tej gry. Żaden inny symulator nie odniósł takiego sukcesu. Ani Il-2 Sturmavik, ani symulatory lotnicze Microsoftu ani symulatory ciężarówek, koparek i pociągów. Skąd zatem sukces GTA ? Czyżby symulacja dresiarza była czymś co ypełnia niszę rynkową ? Czy to może ukryte "ja" dochodzi do głosu ?

Pozdrawiam.

;)

Posted

Bo to nie symulator. A w ilu grach można być "tym złym"? Niewielu, przy czym większość z nich odniosła sukces ;)

Poza tym, GTA to zwyczajnie dobra gra - dla mnie to co jest ważne, to fabuła i od czasów Vice City mnie nigdy nie zawiodła w tej serii.

Posted (edited)

Gram na X'ie. Też słyszałem o nie instalowaniu płytki nr 2 ale zaczyna mnie denerwować mielenie płytki w napędzie i dzisiaj pójdzie instalka. Graficznie? fakt - dupy nie urywa, ale wyciska ostatnie soki z konsoli wiec czego chcieć więcej. Zauważyłem chwilowe (2-3 sek) spadki FPS ale w żaden sposób mi to nie przeszkadzało bo zdarzyło się z dwa razy przy 5-6 godz turze rozgrywki. Dalsze aspekty graficzne zostawiam bo to kwestia gustu.

Co do części rozrywkowej to dawno się tak nie uśmiałem jak z sytuacji wykreowanych w GTA. Uwielbiam krzywe zwierciadło świata jakie prezentuje nam R*. Jestem fanem serii i dla mnie ta gra jest genialna pod kątem humorystycznym jak i fabularnym.. Nie oczekuję od niej symulatora lotów, wyścigów, życia ani rewolucji w branży w postaci podcierania tyłka za pomocą lasera. A każdego kto tego od tej gry oczekuje po czym nie dostaje, zawodzi się i później pluje diss'a - szczerze nie rozumiem.

Jak dla mnie piątka zapewnia wszystko to czego oczekuję od gierki po ciężkim dniu pracy. Chcę postrzelać, klik...chcę pojeździć / polatać, klik...chcę się bardziej skupić i wysilić mózgownicę - misja / sport / rozwój postaci. Nie żałuję ani jednej, wydanej złotówki. Mam konsolę i PC i wali mnie wszechobecny ból dupy, że jedni pograją wcześniej a inni w lepszej szacie graficznej.

Gra jest świetna i dobra, mi się podoba. Jeśli się komuś nie, to nie znaczy że jest słaba, po prostu nie trafia w ich gust i tyle. Pytanie tylko, kto z was znalazł złe zdanie o niej od osoby która na spokojnie podeszła do tego tytułu i przegrała chociaż te 3-4 godz. Bo jak można opiniować coś co widziało się tylko na reklamie / filmiku/ u znajomego...

Od siebie szczerze polecam.

Edited by CerberBP
Posted

A czy model zniszczeń jest faktycznie biedny w porównaniu z IV? Tak przynajmniej wyglądało na filmikach jutubowych. A z grą się wstrzymam aż wyjdzie na jedyną właściwą platformę do grania :P

Posted

Mało grałem w 4, więc trudno mi porównywać, ale ogólnie nie jest źle. Nawet niezbyt mocny dzwon potrafi urwać koło, czy skrzywić zawieszenie i jazda robi się ciężka. Strzał w silnik spowalnia auto. Niezmiernie za to wkurza mnie możliwość kontrolowania samochodu podczas skoku i banalne postawienie go na kołach po dachowaniu. Co prawda wybuchanie w vice City i san Andreas też było głupie, ale tutaj jest wyjątkowy niesmak, także podczas gry staram się z tego nie korzystać i wysiadam z auta leżącego na dachu :)

Posted

Dziwi mnie sukces rynkowy tej gry. Żaden inny symulator nie odniósł takiego sukcesu. Ani Il-2 Sturmavik, ani symulatory lotnicze Microsoftu ani symulatory ciężarówek, koparek i pociągów. Skąd zatem sukces GTA ? Czyżby symulacja dresiarza była czymś co ypełnia niszę rynkową ? Czy to może ukryte "ja" dochodzi do głosu ?

Pozdrawiam.

:icon_wink:

Myślę, że tu chodzi o wolność. W większości symulatorów itp. masz z góry narzuconą jakąś rolę. Tutaj możesz robić i być kim tylko zechcesz.

Co do tematu, jestem trochę wkurzony.

Chciałbym bardzo sobie pograć w tę grę, ale nie mogę. Co prawda mam też konsole, ale jednak komputer to inna bajka. A 2 razy kupowanie tej samej gry mi jakoś nie odpowiada. Muszę zatem czekać i zadowalać się filmikami na jutubie. :(

Posted

Oj danesz widać, że nie grasz. Nazywanie GTA symulator czegokolwiek, to tak jakby armia szkoliła się na Call of Duty ;-)

Ja też poczekam na spadek ceny, bo 4 mnie w ogóle nie wciągnęła, więc szkoda mi narazie wywalić 200zł na gre której może nawet nie skończę. Chyba, że wyjdzie na PCety.

• 2 weeks later...
Posted

Fabuła skończona, zakończenie takie dość szybkie. Tzn długo budowane napięcie i rozstrzygnięcie wszystkiego w jednej misji. Fajne, ale chciałoby się więcej. Naprawdę, mogłoby być tego wszystkiego więcej. Niektóre potencjalnie super-ciekawe wątki niewykorzystane, np Michael jako producent filmowy - 2 misje i już film nakręcony? I Nawet się go obejrzeć nie dało? :/ No trochę mi tu zabrakło długości gry i samo zakończenie też lekko rozczarowało. Oczywiście całość 9+/10, o jak ruszy online może być tylko lepiej.

Posted

Z tego co pamiętam to tak ale w ramach akcji games for gold dostajesz gry co miesiąc za free do końca 2013r

Ale o czym ty piszesz? Games for gold pozwala na pobranie za darmo dwóch gier w miesiącu jedną os 1-16 dnia miesiąca a drugą od 16 do 1 następnego. To nie ma nic wspólnego z GTA V

Dalej szukam ekipy ;p