Miszcz120 Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Witam. Zastanawiam się posiąść drugą replikę jako karabin wyborowy. Nie chcę bawić się w snajperki typu L96, M82, SVD, M24 (nie tyle nie chce, co zabawa w 2-4 taktowe jest dosyć drogie, by coś znaczyć na polu bitwy). Chciałbym coś półautomatycznego jak w temacie, może to być SPR, M14 czy też G36. Już raz z G36 zrobiłem fajną snajperkę, jednak brakło dalszych funduszy na realizację + często musiałem ustawiać na nowo HU i co z tym związane miałem efekt "rozgrzewania gumki" (czyli po 5-6 strzałach dopiero replika strzelała jak przystało). Teraz mogę sobie pozwolić na troszkę więcej, więc chciałbym sobie coś fajnego sprawić i stuningować do dobrej wyborówki. Co by było łatwiejsze do zmodernizowania i osiągnięcie dalekich i celnych strzałów przy odpowiedniej prędkości wylotowej (te ok 550 fps'ów). Cena "podstawki" do 700 PLN'ów (nie intresuje mnie SR25 i inne repliki, których nie wymieniłem). Jeśli chodzi o M14, to chciałbym ją w łożu JAE-100 (tak mi się bardzo w tym podoba). Moja pierwsza wyborowa replika (G36/SL9) -> https://picasaweb.google.com/Miszcz120/G36SL8Cyma Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Szczerze? Macałem kiedyś M14 JAE KARTa i było moim zdaniem tragiczne. Wielkie, ciężkie, nieporęczne - i to w stosunku do zwykłego M14, które przecież ergonomią i poręcznością nie grzeszy... W dodatku po prostu paskudne z wyglądu. Wystarczy, że porównasz to coś z ostrą wersją i od razu widać, o co chodzi. Nie wiem, jak było z bebechami, ale z pobieżnego przeglądnięcia forum wynika, że są strasznie kijowe. Tak więc M14 JAE zdecydowanie odradzam. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Kup GFG20, używam i polecam. Tylko lufę trzeba na start wymienić, niestety nie znam jeszcze jakości środka. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Jeżeli ci nie przeszkadza wygląd to g36 najlepsze ze względy na V3 . Tanie części całkiem poręczne . Kupujesz giete , gb od cm048 kilka zmian i 500-550 bez problemu . Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted October 10, 2013 Author Report Share Posted October 10, 2013 Tak myślę, by kupić G36 Ares'a jako podstawkę pod replikę wyborową. Już bez jakiś kombinacji typu przekładki czy coś, bo nie zawsze te przekładki tak wychodziły jak się zakładało. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 (edited) Zgadzam się z Musashi, giita będzie najporęczniejsza, ale wygląd zdecydowanie lepszy M14 i nie będzie wątpliwości, jeśli organizator zastrzeże, że snajperki tylko "prawdziwe", z M14 łatwo zrobić M21 a gieta zawsze będzie rodziła wątpliwości... Edited October 11, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 (edited) M14 G&G zjada wszystkie inne repliki , które wymieniłeś...Używkę dostaniesz za 800 zł +/-, v.7 (zmodyfikowany przez G&G) miażdży wszystkie v.3 wytrzymałością..Z g36 ARESa bym nie kombinował z tuningiem mocowym na snajperkę, bo jak strzeli Ci szkielet GB ,to co zrobisz?To nie jest standardowy v.3... Jedyny minus M14 G&G jaki znam to koszt magazynków. Edited October 11, 2013 by Garnek Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Co zrobi? Wstawi tam zwykły szkielet, tracąc jedynie bajery w stylu EBB, BC, czy możliwość szybkiej zmiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 M14 G&G zjada wszystkie inne repliki , które wymieniłeś...Używkę dostaniesz za 800 zł +/-, v.7 (zmodyfikowany przez G&G) miażdży wszystkie v.3 wytrzymałością..Z g36 ARESa bym nie kombinował z tuningiem mocowym na snajperkę, bo jak strzeli Ci szkielet GB ,to co zrobisz?To nie jest standardowy v.3... Jedyny minus M14 G&G jaki znam to koszt magazynków. W pełni popieram, a jeśli chodzi o magi, to dla snajpera jest to problem drugorzędny... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts