TheVoytekBear Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Cześć, mam następujące pytanie. Czy limity FPS dla rozgrywek (np CQB) ustalane/sprawdzane są dla kulek aktualnie używanych przez gracza, czy są przeliczane na wartości dla kulek 0.2g (czyli na energię kinetyczną)? U podłoża tego pytania leży (znowu) wybór repliki bocznej. Jedna z tych, które biorę pod uwagę ma 360fps przy 0,2g i zastanawiam się, czy załadowanie jej np. kulkami 0,25 będzie OK w kontekście limitu 350FPS. Nie chodzi tu oczywiście o oszukiwanie przy pomiarze a o realne trzymanie się zasad. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Tak jest przeliczane. Nie, nie jest ok. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Limity dotyczą wartości mierzonych na kulkach 0,2. Zwróć też uwagę, iż wartości fps podawane w sklepach są tylko orientacyjne i w praktyce replika "360" fps może mieścić się w limicie 350. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 (edited) dla kulek 0.2 na wyzerowanym hopku. Czyli jak załadujesz mazowieckiego stocka kulkami 0.40 to nadal się nie będzie nadawał do cekube. Przykro mi, energia kulki zostaje taka sama Wydaje mi się jednak, że o 10 FPS różnicy nikt problemu robić nie będzie. Zdarzało mi się nie raz uczestniczyć w spotkaniach, w których limit CQB to był 400 fps Edited October 6, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 6, 2013 Author Report Share Posted October 6, 2013 Ok, dzięki za info. Szukam zatem dalej... Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Nie prościej kupić to co ci się podoba i wstawić tam słabszą sprężynę? Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 7, 2013 Author Report Share Posted October 7, 2013 Tu mialem na mysli akurat pistolet CO2, a tam chyba moc nie od sprezyny zalezy. W rozszczelnianie ukladu nie chce sie bawic... Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Pistoletu CO2 nadającego się do CQB raczej nie znajdziesz, za to z pistoletów na GG bodaj 99% mieści się w limitach walki w budynku. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 No i poszukiwania zakończone. Przeszedłem się dzisiaj do military i wybór padł na: =300"]Smith & Wesson 1911 PD Tactical Jedyny minus to to, że na miejscu nie mają do niego magazynków, ale pasują do niego te do KP-05 dostępne na taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Z takim budżetem szukałbym raczej używanej Tmki (Tokio Marui). Jeżeli jednak zdecydujesz się na S&W przed zakupem upewnij się czy w razie w. dostaniesz części zamienne. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 8, 2013 Author Report Share Posted October 8, 2013 Ja już ten pistolet mam, a jutro chrzest bojowy :) Generalnie na miejscu jest też serwis i to był jeden z powodów kupna w sklepie stacjonarnym, a nie poszukiwania tańszego odpowiednika "gdzieś tam". Co do używek, to nie znam się, więc nie kupuję... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted October 8, 2013 Report Share Posted October 8, 2013 Z takim budżetem szukałbym raczej używanej Tmki (Tokio Marui). Jeżeli jednak zdecydujesz się na S&W przed zakupem upewnij się czy w razie w. dostaniesz części zamienne. Z częściami nie powinno być problemu, bo to replika KJW, czyli standard TM. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 w sumie to wygląda jak hi capa jeżeli chodzi o rozwiązanie magów. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Ja już ten pistolet mam, a jutro chrzest bojowy :icon_smile: Generalnie na miejscu jest też serwis i to był jeden z powodów kupna w sklepie stacjonarnym, a nie poszukiwania tańszego odpowiednika "gdzieś tam". Co do używek, to nie znam się, więc nie kupuję... Oj żebyś się czasami na tym serwisie nie oszukał. A o jakości sprzętu sugeruje akt że sprzedawca nie informuje o nazwie producenta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts