Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Limit FPS a masa kulki

Recommended Posts

Cześć,

mam następujące pytanie. Czy limity FPS dla rozgrywek (np CQB) ustalane/sprawdzane są dla kulek aktualnie używanych przez gracza, czy są przeliczane na wartości dla kulek 0.2g (czyli na energię kinetyczną)?

U podłoża tego pytania leży (znowu) wybór repliki bocznej. Jedna z tych, które biorę pod uwagę ma 360fps przy 0,2g i zastanawiam się, czy załadowanie jej np. kulkami 0,25 będzie OK w kontekście limitu 350FPS.

Nie chodzi tu oczywiście o oszukiwanie przy pomiarze a o realne trzymanie się zasad.

dla kulek 0.2 na wyzerowanym hopku. Czyli jak załadujesz mazowieckiego stocka kulkami 0.40 to nadal się nie będzie nadawał do cekube. Przykro mi, energia kulki zostaje taka sama

Wydaje mi się jednak, że o 10 FPS różnicy nikt problemu robić nie będzie. Zdarzało mi się nie raz uczestniczyć w spotkaniach, w których limit CQB to był 400 fps

Edited by Obi-Wan

Ja już ten pistolet mam, a jutro chrzest bojowy :icon_smile:

Generalnie na miejscu jest też serwis i to był jeden z powodów kupna w sklepie stacjonarnym, a nie poszukiwania tańszego odpowiednika "gdzieś tam". Co do używek, to nie znam się, więc nie kupuję...

Oj żebyś się czasami na tym serwisie nie oszukał. A o jakości sprzętu sugeruje akt że sprzedawca nie informuje o nazwie producenta.