Kac Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 To moje spostrzeżenia co do gry: -Animacje wychylania się zza rogu są po prostu brzydkie w porównaniu do tych od DLMA do OFP (reszta animacji super w porównaniu do "starego" flashpointa) -Brakuje mi ciągle opcji prowadzenia ognia z pojazdów (VBS ją ma to czemu nie ArmA nie może jej mieć) -wymagania sprzętowe :źle: +podoba mi się użycie noktowizora, oczy naszego żołnierza muszą się chwilkę "przyzwyczaić" by dobrze widzieć przez noktowizor. +reszta animacji :język2: +rozpadające się budynki +efekty cząsteczkowe (dym, ogień itp.) To wszystko wychwyciłem na szybko i jest to moje subiektywne odczucie. :uśmiech: BTW, jest na necie jakiś plik, który by zmienił język w kampanii, bo czeski mnie denerwuje :lol: Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 paczuje wam przy wersji z witaminką? nie ma invalid cdkey? :) Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 niestety nie :/ ale to pewnie kwestia czasu Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 paczuje wam przy wersji z witaminką? nie ma invalid cdkey? :) No właśnie jest :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 MI tam na luzach śmiga na amd64 3000+ GF 6600GT 1GB ram Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Wie ktoś czy mozna z kads zassać demo ? Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Nie, nikt wie, bo dema nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted December 11, 2006 Report Share Posted December 11, 2006 kraza plotki, ze demo ma sie pojawic w przeciagu tygodnia ja mam Athlona 2000xp taktowanego na 1200 bo sie przegrzewal, 512 MB RAM, i Radeona 9500 PRO, i powiem ze nie jest az tak tragicznie LOW tekstury ( bo wyzej dac nie moge :( ) filtrowanie anizotropowe i antyaliasing VERY HIGH obiekty i teren krew I pozostale rzeczy na normal i chodzi calkiem OK, w duzych miastach mam na pewno malo FPS ale poza tym da sie grac bez problemu, ale to pewnie dzieki karcie graficznej, musze jeszcze pomyslec nad nowym prockiem bo ten juz powoli nie daje rady :) Poza tym : Gram ma jeszcze pare bledow, ale mysle ze kolejne patche je wyeliminuja. Niektore rzeczy jak np. dowodzenie czolgiem jest zwalone, o niebo lepsze bylo w OFP. Denerwujace jest ladowanie sie gry po tym jak wlaczy sie mape by zobaczyc teren. M4A1 bez zadnego celownika optycznego ma inny pkt. trafienia niz wskazuja przyrzady celownicze ( naprawde pkt. jest wyzej ) Ogolnie tych bledow jest jeszcze duzo ale gra dopiero wyszla i trzeba jej dac troche czasu :) mnie to na pewnio nie zniecheca, bo gra jest swietna Quote Link to post Share on other sites
Poland Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Heh, ja już zakupiłem tracka* i tera tylko czekam zeby do Polski wrocic i zakupic ten produkt. Grafika na screenach i filmikach miażdży, tak ze odechcialo mi sie grac w BF2 bo przy ArmA przypomina tetrisa. Zamierzam to cudo odpalic z HDR i tym 'post processing' na full. Probowal ktos na totalnego maxa to odpalic? Frankness? Ptaszki cwierkaja ze ta giera jest bardziej zależna od dobrego procka niż karty graficznej, wiec wiecie co upgradowac. * Track czyli TrackIR, takie urzadzenie co pozwala sie rozgladac w gierce za pomoca ruchow glowy, ba mozna sie nawet wychylic zza rogu. Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Zamierzam to cudo odpalic z HDR i tym 'post processing' na full. Probowal ktos na totalnego maxa to odpalic? Frankness? tak dałem wszystko na maksa gra mi nie tnie tylko mam takie coś, że grafa mi się wczytuje podczas gry(podchodzę do budynku który jest taki brzydki :P czekam chwilę ładuje sie budynek tak jak ma wyglądać Quote Link to post Share on other sites
ufoman Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Ruszylo forum ArmA: http://www.armedassault.com.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 No i kupilem dzis sobie giere. Dla mnie to po prostu nakladka na OPF. A gram na maksymalnych ustawieniach, chodzi plynnie (mam GForce'a 8800 GTX). Rozczarowanie, co oni przez te 4 lata robili... Quote Link to post Share on other sites
Poland Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 A gram na maksymalnych ustawieniach, chodzi plynnie (mam GForce'a 8800 GTX) Heh no NIC DZIWNEGO :D Tez zamierzam celowac w 8800 ale GTS. Frankness, podaj tylko rozdziałke (i inne szczegoly) w jakiej grales bo chce porównac configa. Zastanawiam sie czy odpale to bez przyciec na maks detalach i rozdziałce 1024x768 na configu obecnym czyli. AMD 64 3700Mhz Radeon X1900GT 2GB RAM Dysk... etc. Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Rozdzielczość czy 1024 czy 1280 (lecz do tej drugiej opcji się nie przystawiam LCD ograniczenia ale idzie grać) Potem wszystkie detale na maksa tylko dalekość wzrokowa zostawiłem jak była ale jeszcze spróbuje ją dać na maxa :D Quote Link to post Share on other sites
kAcAj Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Wczoraj światło dzienne ujrzało demo ArmA. Proszę oto link! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Kilka misji juz przeszedłem więc może się wypowiem... Sprzęt mam następujący: Athlon 3200+ (2,2GHz) 1GB RAMu na dualu GeForce 7600GS (256MB, AGP) Dysk - stary Seagate 60GB ...Gra na tej konfiguracji i poniższych ustawieniach działa płynnie bez większych zacinek: Ale niestety ładna grafika to nie wszystko. Daje się odczuć, że jest to kolejny dodatek do OFP (jak już Black wspominał). Niektóre misje są po prostu głupie... co by daleko nie szukać to 2 pierwsze - misja snajperska (w której trzeba zastrzelić kilkunastu żołnierzy przeciwnika :roll:), drugą opiszę nieco dokładniej: Misja, w której pod osłoną nocy cicho trzeba zakraść się do obozu przeciwnika i zniszczyć znajdujące się tam pojazdy opancerzone... i z czym zaczynamy? ze zwykłym M4, 1 ładunkiem wybuchowym i 3-ma rakietami. I co można z tym zrobić? gucio. Co wyszło na jaw podczas tej misji: Przeciwnicy mają albo bardzo słaby słych, albo wręcz nadprzyrodzone zdolności. Nie reagują na strzały padające 200-300m od ich pozycji, a jak jednego żołnierza zastrzeliłem z AKSU z tłumikiem (najbliższy inny był conajmniej 80m odemnie) jednym strzałem w głowę nagle cały obóz zaczął we mnie strzelać, i to bardzo celnie (wszystko w nocy, a ja leżałem sobie w trawie). Co jeszcze bardzo mnie zirytowało to to, że w OFP jak się dowodziło czołgiem lub helikopterem można było bardzo łatwo wybierać cele (kursorem najechać, klik i po sprawie), tutaj jeżeli nie jest się dowódcą całego oddziału jest to bardzo utrudnione :| Narazie tyle moich spostrzeżeń... ;) Quote Link to post Share on other sites
ufoman Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Nie graj w ArmA kampanii oraz misji single bo sie zawiedziesz. Porownujac do poprzednikow(CWC&R), to po prostu jest zenujace wykonanie "scenariuszy". Cale szczescie gra po sieci daje wielka frajde. Jest klimat :) Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted January 26, 2007 Report Share Posted January 26, 2007 Nie moglem sobie odmowic kupna. Skoro juz zawitalem na swieta w polsce to kupilem w rodzimym kraju, nie zebym nie chcial wersji angielskiej po prostu nie moglem jej nigdzie dorwac w Dublinie(???) Ogolnie mowiac jestem zadowolony, niestety jest pare spraw ktore sie nie zmienily od czasow OFP, chyba po prostu przeszkadzaja one tylko mi. Ale tez pare "ulatwien" w graniu, nie ktore pozytywne inne nie. Jak juz wspomnialem ogolne wrazenie pozytywne moze w glownej mierze w koncu sie doczekalem bo ile mozna bylo jeszcze czekac? Co do sieci cos lipka przynajmniej u mnie nie znalazlem serva jak do tej pory z porzadnym pingiem (mniejszym niz 150) ale to moze kwestia czasu. Lece misja za misja wiec niedlugo pewnie cos bede w stanie konkretnego napisac. Jakby ktos byl chetny na weekendowe granie to ja sie pisze. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted January 26, 2007 Report Share Posted January 26, 2007 nie mogles znalezc w Dublinie bo premiera bedzie dopiero gdzies w lutym :) wersji angielskiej i francuskiej (dystrybutor 505 games) ja w sieci o dziwo spokojnei mam pingi rzedu 40-50 mimo ze moj provider w AA czy podobne zapewnia kolo 100-300 zwykle... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Pograłem trochę w demo Arma... Kilka lat temu byłem wielkim fanem Flashpointa, ale żeby kupować drugi raz to samo? Quote Link to post Share on other sites
sniper932 Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Dokładnie- od dawna mam takie same zdanie jak Kmieciu4eveR, ale niektórzy nie chcą przyznać że Bohemia kilka lat spędziła w stanie letargu... (poza tym- Arma nadaje się jedynie do gry w necie- OFP miało całkiem niezłego jak na tamte czasy singla). Quote Link to post Share on other sites
PauLLesnik Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 No i co z tego ze to powtorka z rozrywki skoro az taka fajna, poza tym za dlugo czekalem na to ArmA. A multi to najlepsza rzecz jaka zrobili. Ja tam jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
sniper932 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Fakt- multi jest świetne :D Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Jak wyszło OFP to też się dławiło na dostępnych komputerach, engine może stary ale jak na razie żadna firma nie zrobiła nic podobnego - z taką jakością tekstur i bez dogrywek terenu Racja, że singiel jest rozczarowujący w porównaniu do OFP, te wstawki z wiadomościami i gadającymi głowami są denne do kwadratu - ale ArmA ma potencjał jak OFP i na pewno po premierze na zachodzie zaczną wychodzić kampanie, misje użytkowników a za jakiś czas pewnie i oficjalne dodatki do ArmA... Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Wydaje mi się, że gry takie jak Joint Ops albo nawet Farcry MP mają lepszą grafikę i równie duże tereny niż ArmA- tylko że klimat bardziej arcadowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts