PreQursor Posted October 30, 2013 Author Report Share Posted October 30, 2013 @wiciok Wybacz mój błąd. Dobra to biorę się za to wszystko. Ale już jest lepiej ogólnie bo doładowało mi do 1200mah. Link to post Share on other sites
hagark Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Ja w takich przypadkach puszczam ładowanie 0.1A i rozładowywanie 0.1A i jeśli potrzeba robię kilka cykli. Po góra 3 cyklach wraca do pełnej pojemności. Link to post Share on other sites
PreQursor Posted October 30, 2013 Author Report Share Posted October 30, 2013 Teraz rozładowuje 0,2A więc dużej różnicy nie powinno to robić Link to post Share on other sites
hagark Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 U mnie jest różnica - przy kiepskim stanie baterii tylko 0.1A pomaga i to przy kilku cyklach czasem. Kilku kolegom z ekipy tak przywracałem do życia stockowe baterie i pomagało - uzyskiwałem nominalną pojemność. Ustaw jeszcze kończenie ładowania przy osiągnięciu nominalnej pojemności. Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Dodam że drugi tryb serwisowy jest zablokowany we wszystkich imaxach B6 jakie miałem w rękach. I to właśnie w tym menu kalibrujesz całkowite napięcie na pakiecie. To jakieś lewe miałeś te imaxy, bo w oryginale (o ile można tu mówić o jakiejkolwiek oryginalności) drugie menu jest zawsze dostępne, a do pierwszego dostęp również jest, aczkolwiek tylko jednorazowy (nota bene, i tak można go potem odblokować programatorem do mikrokontrolerów). Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Tak jest opcja z programatorem ale tym się nie bawiłem, jednorazowy dostęp jest jeśli tego w fabryce nie zrobili podczas kalibracji ładowarki. Link to post Share on other sites
PreQursor Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Dobra, problem rozwiązany. Magia była w tym by powoli ładować i rozładowywać (0,2A) teraz naładowało do 1589mah. Link to post Share on other sites
Recommended Posts