EndeBeats Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Bebechy, które wytrzymają M160, kable i wtyczki, silnik. Quote Link to post Share on other sites
hurim6 Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Jakieś konkrety? Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Na stock bebechach na pewno 160 zrobi duże "kuku". 1. Tłok najlepiej z pełną stalową listwą (polecam niebieski SHS ale trzeba dodatkowo wkleić listwę żeby nie wyjechała) 2. Zębatki HT (32:1 albo coś koło tego) 3. Cylinder stock do polerki na lusterko 4. Głowica cylindra na aluminiową + polecam sorbo dla spokojności na zderzaku 5. Głowica tłoka każda szczelna byle nie metalowa bo to zbędne obciążenie dla szkieletu 6. Doszczelniona dysza (polecam niebieską CA - równe 25mm) 7. Silnik HT (polecam Tornado F1) 8. łożyska (ja lubie mix: na zębatce tłokowej ślizgowe a na pozostałych kulowe) 9. Tak jak kolega wyżej - kable wtyczki i najlepiej mosfet 10. Lufa - jeśli ma to być coś około karabinu wyborowego to Prometheus jest absolutnym minimum. 11. Gumka (jakaś polecana np. systema energy, zielona G&G) komora jest nawet w porządku. Dodatkowo 12. wymiana płytki dociskającej GB na metalową bo stockowa pójdzie do piekła po 3 strzelankach przy takiej sprężynie 13. zablokowanie auto (przy takim rodzaju selektora nie ma co ryzykować waleniem na auto) 14. Skręcenie na śruby wszystkich elementów karabinu żeby nie było między nimi absolutnie żadnych luzów 15. Ustabilizowanie GB żeby nie skakał i nie zmieniał geometrii względem komory (powodzenia...) 16. Ustabilizowanie komory (powodzenia...) 17. Ustawienie osiowości dyszy i komory tak żeby się nie przestawiało (powodzenia...) Podsumowując nie będzie prosto ani tanio. A 3 ostatnie punkty są wręcz nie do przejścia - wynika to z konstrukcji repliki i nic na to nie zaradzisz. Ale jeśli Ci się uda to na spokojnie możesz zapakować do niego nawet 170. PS. zapomniałem jeszcze o idealnym wypodkładkowaniu zębatek, i ustawieniu AOE, do tego dobre smarowanie. Bez tego szlak może trafić tłok i zębatki choćby były z tytanu. Quote Link to post Share on other sites
hurim6 Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Ok dzieki wielkie biorę się do roboty Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Po co od razu 32:1?j Quote Link to post Share on other sites
zamoor Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Przejżałem tak cały ten temat i nigdzie nie rzuciło mi się to w oczy. Mianowicie odpowiedź na dwa pytania: -Czy we wszystkich augach od JG kolba tak cholernie trzeszczy i jak temu ewentualnie zapobiec? -Czy magazynki zawsze stosunkowo luźno siedzą w komorze? Dodam, że próbowałem mocniej skręcić. Podszlifowałem nawet okolice zwolnienia magazynka bo przy mocniejszym dokręcaniu ten "kneflik" zostawał w środku w kolbie i nie odskakiwał ale to i tak mało dało. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 1. U mnie w kolbie po 3 latach wciąż nic nie skrzypi. Nie możesz mocniej dokręcić śrub, które ściskają razem dwie połówki body? 2.No jakoś ciasno to nie siedzą, ale dla mnie jest ideolo, bo same wypadają po zwolnieniu zaczepu :D Może spróbuj jakoś w środku gniazdo podkleić. Miękka strona rzepa? Tylko nie wiem, czy tam jest jak to zrobić, a nie mam AUGa przy sobie. Musisz kombinować chyba :) Quote Link to post Share on other sites
zamoor Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Dokrecam te trzy śruby jak mocno się tylko da a choerstwo dalej skrzypi plus ta jedna przy gniezdzie magazynka dałoby się mocniej ale wtedy blokuje zwolnienie magazynka. A to dalej trzeszczy :P Magazynek na razie opanowałem podklejając pianką. Też swobodnie wypada a nie lata już tak jak szalony :D Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Pozwolę sobie odkopać która komora hop up jest najlepsza do AUGa? http://www.ebay.com/itm/AIRSOFT-METAL-HOPUP-HOP-UP-MARUI-UK-HIGH-QUALITY-LONEX-AUG-M14-ASG-/262280152319?hash=item3d111d84ff:g:ZZoAAOSwll1WtzyA coś takiego czy może niebieska metalowa od JJ Airsoft a moze coś innego? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Pozwolę sobie odkopać która komora hop up jest najlepsza do AUGa? http://www.ebay.com/...ZoAAOSwll1WtzyA coś takiego czy może niebieska metalowa od JJ Airsoft a moze coś innego? Mam tę Lonex komorę w AUG APS i szczerze polecam. Według mnie o wiele lepsza od komory G&P metalowej, przede wszystkim w połączeniu z Lonexowymi gumkami. Jeśli się zdecydujesz na nią, to z WGCShop wychodzi o wiele taniej, a może nawet załapiesz się na zamówienie zbiorczę. Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Faktycznie dużo taniej, a kto organizuje zamówienia zbiorcze. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Zajrzyj do odpowiedniego tematu: http://forum.wmasg.pl/forum/225-zamowienia-zbiorowe/ Jak widzisz kolega Amadem zbiera zamówienie do 29.02.2016 więc się załapiesz jak się pośpieszysz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts