pidzejfat Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Mam pytanie, czy stockowy Gearbox wytrzyma ten zestaw? I czy silnik da sobie rade czy kupować CA o zmienjsoznym momencie obrotowym? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1823 - ew, sprężyna M120 Bez baterii 12V na stockowym silniku nie da rady... Silnik najlepiej Guardera lub ICS Turbo 3000 lub systema Magnum, wtedy bateria 9,6-10,8V Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Czy bateria 12V nie zaszkodzi w żaden sposób silnikowi, czy też innym cżęscią GB(to akurat wydaje mi sie nierealne, ale warto spytać) i jak będzie wtedy z żywontością baterri. Tj. ile kulek wystrzele na 12V 1400MaH NimH Intelecta. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Czy bateria 12V nie zaszkodzi w żaden sposób silnikowi, czy też innym cżęscią GB(to akurat wydaje mi sie nierealne, ale warto spytać) i jak będzie wtedy z żywontością baterri. Tj. ile kulek wystrzele na 12V 1400MaH NimH Intelecta. Mocniejsza batka = większy ROF = szybsza degradacja wnętrzności GB... Do mocniejszych sprężyn powinno się zainwestować oczywiście w lepszy silnik, lepsze zębatki, lepszą prowadnicę itp... i tak bez końca, to normalne. A co do tej ilości wystrzelonych kulek, to zależy od tego czy w przeciwnika walisz singlem, krótkimi seriami czy wywalasz pół hi-cap'a, czy się strzelasz w zimę czy w lato... zadaj jakieś normalne pytanie bo czasem to naprawdę nie wiadomo o co Wam ludzie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ponawiam pytanie, czy szkielet Gearboxa wytrzyma FTK guardera, link kilka postów wyżej. Co do ilosci kulek chodiz o to: Mam AU-1G JG stockowy, wrzucam w to FTK guardera, kupuje batke 12V 1400mah NiMH Intellecta, stockowy silnik. Ile kulek wystrzele na takim zestawieniu, zanim bateria się rozładuje. Chodzi o normalne użytkowanie single i krótkie serie, letnia pogoda. P.S. Do batki 12V to chyba tylko mikroprocesorowa ładowara, albo jakaś 12V ze sklepu elektrycznego? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ponawiam pytanie, czy szkielet Gearboxa wytrzyma FTK guardera, link kilka postów wyżej. Co do ilosci kulek chodiz o to: Mam AU-1G JG stockowy, wrzucam w to FTK guardera, kupuje batke 12V 1400mah NiMH Intellecta, stockowy silnik. Ile kulek wystrzele na takim zestawieniu, zanim bateria się rozładuje. Chodzi o normalne użytkowanie single i krótkie serie, letnia pogoda. P.S. Do batki 12V to chyba tylko mikroprocesorowa ładowara, albo jakaś 12V ze sklepu elektrycznego? Ad1. Niestety, ale raczej warto zamienić: G&P lub DF, stockowy nie wytrzyma M150 Ad2. Tak najlepiej ładowarka mikroprocesorowa- 59zł Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Szkielet też szybko padnie... Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Szkielet też szybko padnie... Wg mnie, pakowanie M150 do Aug'a to z lekka chory pomysł - snajpy z tego i tak nie będzie, a z 25 m. można już komuś naprawdę boleśnie przywalić - bez pomysłu i wyobraźni... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Czyli wniosek z tego taki. Wrzucić M120. Rozumiem, że wtedy też potrzebny jest mocniejszy silnik i szkielet Gearboxa. Ponawiam pytanie apropo ilości wystrzelonych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Do M120 chyba wystarczy stock szkielet i zębatki, do tego łożyska, prowadnica i na deser batka o nieco większym woltażu (9.6v) i powinno działać. Ale wymienić zębatki "na wszelki wypadek" można. EDIT Chodzi o ROF na 12v? To będzie duży :mrgreen: Edited February 25, 2008 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 U mnie w ekipie stosujemy M150 na stockowym MARUI i śmiga aż miło. Nie ma sensu wymieniać gb przy up'ach, a już w ogóle przy M120. Jeśli masz stocka powinieneś wymienić łożyska, prowadnicę i głowicę tłoka + sama sprężyna oczywiście - nie widzę sensu kupowania całego zestawu FTK Guardera, za którego kupiłbyś nowego AUGa od JG... Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Spytam tak, który zestaw lepszy. Mam do wyboru 4. Tunningowna wersja ze zbrojowni 990zł -http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=92_103&products_id=691 Gumka HU 28zł Precka 132zł Cylinder o poszerzonej średnicy i głowica tłoka o poszerzonej srednicy 100zł(Potrzebny?) SUMA: 1290zł *bez cylindra 1190* Stock JG 430zł FTK Guradera zamiast M150, M120 500zł - http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1823 Wzmocniony Gearbox Deep Fire(potrzebny?) i silnik ITU Guardera(potrzebny?) 200zł - obie użwyki 3 miechy 3K kulek na singlu 1K na auto. Gumka HU 28zł Precka 132zł SUMA: 1330 *1130 jeśli nie potrzebny szkielet i silnik, 1230 jeśli jedno z tego* + (cena batki, nie wiem jakiej) Stock JG 430zł FTK Guardera 450zł - http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=661 Wzmocniony Gearbox Deep Fire(potrzebny?) i silnik ITU Guardera(potrzebny?) 200zł - obie użwyki 3 miechy 3K kulek na singlu 1K na auto. Gumka HU 28zł Precka 132zł SUMA: 1270zł *1170zł jeśli nie potrzebny szkielet i silnik, 1170 jesli jedno z tego* + (cena batki, nie wiem jakiej) Kompletnie inna konfiguracja, jeśli tak jaka? Suma: Nie mam pojęcie :) Tam gdzie mam wątpliwości prosze o uzupełnienie. Dodam, że zależy mi na żywotności repliki. Edited February 25, 2008 by Darnock Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 A skoro zależy Ci na żywotności repliki to nie wolałbyś już za taką kasę kupić sobie TM albo CA? Zakładasz, że wymieniasz generalnie cały GB i robisz w najmocniejszy tuning jaki się da... nie musisz robić tego wszystkiego przecież od razu. Think it over man! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 U mnie w ekipie stosujemy M150 na stockowym MARUI i śmiga aż miło. Znaczy, że do stocka TM wsadziliście tylko M150, czy z stocka TM został tylko szkielet? :-P Quote Link to post Share on other sites
lisekpl Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 (edited) post do usunięcia Edited February 26, 2008 by lisekpl Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Znaczy, że do stocka TM wsadziliście tylko M150, czy z stocka TM został tylko szkielet? :-P Cudotwórcami nie stesteśmy, żeby aluminiowe zębatki Marui wytrzymały M150 :wink: Pewnie, że chodzi tylko o szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Zamierzam pomalować swoją replikę dokładnie tak jak tu: (Zdjęcia użytkownika z forum Arnie's Airsoft) Jak się z tym uporam to dam zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 To podaj zdjęcia i dokładną nazwę farby :D Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Akurat kupiłem taką farbę: Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Jaka to jest farba w puszce czy w spreju? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Tak, w spreju :-P Nie zaśmiecajmy forum, pomaluję to będzie o czym gadać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 (edited) Mam pewien problem. Chomiczkuje kasę na nowy celownik, jednak nie wiem co kupić: lunetę(z podświetlanym krzyżem), czy kolimator. Taki kolimator: http://tarcza.pl/index.php?p105,kolimator-...-szyne-18-22-mm Luneta: http://tarcza.pl/index.php?p94,luneta-blog...pelniona-azotem Lub też podświetlana Tasco ze zbrojownia.com.pl Co radzicie? W przyszłości planuję tuning repliki do >400fps. Wtedy bardziej przydatna będzie luneta? Mój problem wynika pośrednio z tego, że koli na mrozie -7 mi padł(ale w domu już działał :roll:). W jednym wątku mi poradzono, że wymiana baterii w kolimatorze zupełnie wystarczy. A waszym zdaniem? Chciałbym by ktoś więcej się wypowiedział. Edited March 7, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Ja uważam tylko kolimatory, ale są i tacy, co używają w AS lunet (poza snajperstwem), tacy co czołgają się w chestriggach i tacy, co wchodzą do budynku z M14 ;-) No i po malowaniu... Z lampą błyskową i bez lampy: Kolor jest dosyć specyficzny. W świetle dziennym ma barwę podobną bardziej do tego z pierwszego zdjęcia i z lampą błyskową. A gdy jest ciemniej taki ciemno zielony :wink: Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 (edited) Pasti--> Mam taką samą lunetę BLOG 3-9x40AOE. Po pierwsze: sporo waży. Pod drugie, powiększenie 4x to jest MAX do wygodnego strzelania - 9x używam, gdy chcę zobaczyć co się dzieje zajebiście daleko, na dobrą sprawę kupiłem lunetę, żeby nie biegać z plączącą się lornetką (preferuje zabawę na otwartym terenie od CQB). Po trzecie: z tą lunetą i 400fps nie ma po co wchodzić do budynków, gówno zobaczysz i tyle samo ustrzelisz. Poza tym te 400 fps... Podświetlenia prawie w ogóle nie używam. Equil--> Ładnie pomalowany, choć kolor iście osobliwy 8-) Edited March 7, 2008 by siemionman Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Ten morski wygląda wybitnie specyficznie. Nie było oliwkowego czy innej pr0 zieleni? Ale + za chęć. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 Equil: wygląda całkiem nieźle ;-) . siemionman: wielkie dzięki :ok: . Dobra, tak więc kolimator. Ja swojego też spróbuję pomalować ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts