Equil Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Jak ja planowałem tjunink to miało być to, to i jeszcze lufę KM Heada. Tyle do M120-M130 powinno wystarczyć, silnik najlepiej M160 ale ja ciąłem koszty. Oczywiście jeszcze batka, tak na prawdę przy tuningu najlepiej kupić large, np. 10.8 i zamontować na zewnątrz. Gdybyś chciał wsadzać więcej niż M130 to do wymiany idzie też szkielet. Komory nie ma co wymieniać. Tuningu w końcu nie zrobiłem, AUGa sprzedałem. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 (edited) Jaki dwójnóg polecacie do AUG?? Jest tego kilka ale nie wiem czy będą pasowały. Te się będą nadawały?? http://gun-fire.com/product-yid-1152189666...nog-krotki.html http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=91 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2891 I kolejne pytanie dotyczy batki. Każdy chce zmieniać na 9.6 1400 a co z batką 8.4 1400?? Nikt tego nie próbował?? Szybkostrzelność nie wzrośnie, ale po co skoro steyr i tak ma sporą za to żywotność na pewno. Ma ktoś taką?? Jeśli tak jak się sprawuje?? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edited July 4, 2008 by witold1981 Quote Link to post Share on other sites
jurrrus Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 (edited) Będzie pasował tylko ten pierwszy, na lufę, pozostałe są montowane na RISach, których AUG nie ma od dołu (chyba że masz PHANTOMA, ale raczej wątpię). Poszukaj w tym temacie, bo ktoś już kombinował z dwójnogiem i kupił właśnie ten pierwszy. Zdjęcie jest na 5 stronie wątku. A propos pytania o baterię, to go trochę nie rozumiem. Jak chcesz większego rofa, to kupuj 9,6, jak ci odpowiada, to bierz 8,4. No i czy chodzi ci o baterię do stocka, czy do repliki po jakimś tuningu. Edited July 5, 2008 by jurrrus Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Hmm jedna osoba w innym wątku (STEYR z JG) poleciła mi ten ze specshop i że niby ma pasować, ale też w to wątpiłem. Chyba, że się go od dołu nakłada na górną szynę RIS?? Bo takie zdjęcia też są widzę i nawet jest o góry tej strony. Teraz zgłupiałem :) Mam stocka nic nie robiłem. Teraz się przymierzam do małego tuningu,ale bez ingerencji w GB. Nie chce gwarancji stracić :). W tym wypadku wchodzi w gre chyba tylko: Precka HU M 110 oczywiście nie chce M 120 czy 130 bo już stockowy GB tego pewnie nie pociągnie. Możliwe, że przy M 110 faktycznie będzie już 9. 6 batka potrzebna. Tylko czy ona tam na pewno wejdzie nawet gdy schowam bezpiecznik ?? Bo coś ciasno tam jest :) Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Jak chcesz zamontować M110 bez ingerencji w GB? Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Zapomniałem dopisać, że to tak opcjonalnie sorki. Bo nigdy nie zakładałem tej części i nie wiedziałem jak dokładnie co i jak. Ale trzeba go rozkręcać przy zmianie sprężyny?? Myślałem, że to jakoś bez tego się obejdzie Czyli zostaje HU Precka Bez ingerencji tak?? Czy cos można jeszcze dołożyć?? jak cos to bede musial wysłać najwyzej w sklepie mi to zrobią. I jak z tymi dwójnogami?? Bo Ja się zamotałem. Że ten na lufę zakładany pasuje to wiem, ale co z resztą?? Quote Link to post Share on other sites
jurrrus Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Na oko widać, że nie ma szans, żeby one pasowały :) No chyba, że ktoś to założył, to niech ci napisze jak to zrobił. Jeśli chodzi o tuning, to bez ingerencji tylko to, co napisałeś. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Spytałem na PW, ale od wczoraj nie dostałem odpowiedzi :). Czyli zostaje ten na lufe. Dzięki wielkie pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 A co do tych dwójnogów których piszesz ,że nie będa pasowały. One nie nakładają sie na szyne RIS?? Większośc dwójnogów ma szyne nad ale niektóre maja też pod. Zobacz zdjęcie tej snajperki AUG strone wcześniej tam jest chyba nakładany na szynę. Chyba, że się myle. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Sorki za spam, ale jeszcze taki na forum znalazłem. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f3d8f76a25e3a11.html Tutaj tez jest nałozony na szyne, czyli ma ją pod. Więc jak to jest. Zna ktoś odpowiedż?? Quote Link to post Share on other sites
Dundee Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Tak, zgadza się, jest założony od góry, ale wcześniej był w tym celu odpowiednio przerobiony. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Czyli da się dokupić do tego jakieś szyny montażowe czy raczej trzeba być złotą rączką i samemu kombinować :)?? Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Witoldu - wyluzuj trochę i poświęć kilka minutek na przestudiowanie tego wątku. Dwójnóg możesz do AU-1G zamontować na dwojaki sposób: bezpośrednio na lufę, lub na montaż zakładany na lufę. Ze względów zarówno estetycznych jak i funkcjonalnych poleciłem Ci dwójnóg ze Specshopa, bo jest po prostu lepszy od tego na Gunfire. Jednak aby go zamontować, musisz kupić montaż RIS na lufę. Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Wiem, że taki na lufę się nadaje, ale jak sam piszesz nie zaciekawie on wygląda dlatego się skłaniam ku temu co mi zapodałeś ze specshopa. Przeczytałem cały post i nie znalazłem niczego o szynie jaką trzeba dokupić by taki dwójnóg pasował (chyba że umknęło to mojej uwadze). Więc jeśli można pomóżcie w znalezieniu montażu do dwójnogów tak aby pasowały do AUG. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2891 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=91 Dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 (edited) Chyba nie do końca się zrozumieliśmy - jeżeli chcesz dodatkowo dokupić do dwójnoga dwa montaże i dodatkowo dopłacać 50 zeta, to rób jak chcesz. Jeżeli chcesz akurat ten model to musisz zakupić te montaże - inaczej go nie zamontujesz. Prościej zrobisz, kupując dwójnóg z Gunfire'a - mniej zapłacisz i mniej się narobisz. 8-) Edited July 7, 2008 by siemionman Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Którego juz nie ma :???: Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 (edited) Chodziło mi po prostu o wygląd. Te mi po prostu bardziej podchodzą. Ale faktycznie zrobię chyba tak jak mówisz. 50 zeta piechotą nie chodzi :-P . Dzięki za porady Pozdrawiam PS. No właśnie coś go brakło :( Ale w jakiś sklepie widziałem podobny teraz muszę sklerozę pokonać i sobie przypomnieć :) Edited July 7, 2008 by witold1981 Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Chyba coś takiego by było dobre, ale jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1628 Quote Link to post Share on other sites
jurrrus Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Drogie te bipody jak cholera... Nie mylisz, to będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
virus Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Niedługo będę szczęśliwym(to się okaże) posiadaczem tego: AUG'a A2. I chciałem się zapytać (szukałem ale za specjalnie nic ciekawego nie znalazłem) jaki kolimator do niego można najlepiej dołączyć tzn. jaki byście polecali. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Ja na aug'u mam założony kolimator Walther ps-44, replikę ACOG. Wygląda po prostu cudownie :) Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Oczywiście otwarty, mam i polecam :) Zdjęcie umieściłem gdzieś w tym wątku lub w tym drugim o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
virus Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Ja na aug'u mam założony kolimator Walther ps-44, replikę ACOG. Wygląda po prostu cudownie :) A możesz powiedzieć ile za niego dałeś, bo oglądam na internecie i znajduję jak na razie same drogie powyżej 200zł czy on tyle kosztuje?? A podajcie linki do tych swoich kolimatorów będę wdzięczny. Ja potrzebuje dobrego, a tak do 160zl max. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 On tyle kosztuje, na specshopie bodajże 299 pln. Mi sie udało, bo kupiłem minimalnie używany (w ogóle nie miał śladów użytkowania) za 125 pln na alledrogo.peel. Poluj, szukaj okazji, może uda Ci się coś taniej wyrwać ;) Quote Link to post Share on other sites
virus Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=1097 A co myślicie o tym kolimatorze do AUG'a A2 ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts