kryk Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 na dobrą sprawę może być nawet ten shotgun od Krakmanów za 49 zł. Całkiem ładnie nosi kulki, jest leciutki i moze sie sprawdzic jako broń do budynków. Jesli nosisz plecak podczas combatów to możesz go "doczepić" tak, żeby nie wadził i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Ja nosze na plecach fn2000- jest plaski dorobilem takie specjalne szelki i wogole nei wadzi ale dlugi sie zdejmuje. Na udzie lewa kabura na glocka cymki - z uwagi ze spalila mi sie batka i ze zimno podlaczona jest zwykla batka 8.4 v przyklejona do glocka (daje rade w ziemie). Torba boczna na mp5 tez daje rade - bo mozna ja fajnie przekrecic na plecy. Ogolnie jest pare patentow. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Lub spróbować wstawić jakąś óberkrótką lufę (coś rzędu 10cm-15cm) z nadzieją na spadek osiągów. Ja coś takiego będę robił, ale chrono będę miał w niedzielę, więc wówczas podam wyniki operacji. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Trochę to już kombinowanie takie, według mnie niepotrzebne. Nie lepiej już kupić mniejszą, słabszą replikę? Niektóre (jak juz wcześniej wspomniałem o np. tym shotgunie) są naprawdę tanie i taniej wyjdzie je zakupić niż modernizować replikę. Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 z shotgunem nic nie zrobisz... najlepszy jest wdg mnie mp5k, albo glock cymy Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Panowie, to przecież nie jest temat o boczniakach i broni do CQB tylko o AUGu więc nie przesadzajcie. Jeśli chodzi o zmniejszenie mocy to tylko rozszczelniając połączenie dysza HU, albo wymieniając GB. Co do Phantoma to właśnie jestem w trakcie jego konstrukcji. Tak wygląda wstępny projekt: ] Wszystkie materiały już mam i dziś usiłowałem sam na wiertarce wytoczyć jeden z "dekli" niestety niezbyt to się udało więc postanowiłem w przyszłym tygodniu odwiedzić tokarza. Na rysunku tego nie widać ale na gwint lufy zewnętrznej będzie nakręcona taka jak by nakrętka w której będą 2 nagwintowane otwory i w te otwory będę przykręcał przedni "dekiel", wprawdzie śruby będą szpecić przód gdy odkręcę część tłumiącą ale uznałem że dzięki temu będę mógł dociągnąć na sztywno główny korpus. Jak prace posuną się dalej to dam zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Wie ktoś, jak założyć front grip, czyli tą rączke do AUGa? Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Mowa o tym? http://www.taiwangun.com/shop,show,699 1) Wsadzasz sprężynę w trzpień rączki; 2) Rączkę z sprężyną wsadzasz na miejsce (uważaj, by nie zamontować odwrotnie); 3) Wbijasz pin/bolec; 4) Pesetą czy czymś wyciągasz sprężynę, zaczepiasz o pokrywkę; 5)(nieobowiązkowe) ładujesz trochę folii (kawałek reklamówki, worka na śmieci) do rączki, by wyciszyć sprężynę; 6) Dostajesz autoryzację na odbezpieczenie piwa/czegoś innego, by uczcić skończenie robótek. Edited February 9, 2009 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Eee... worek na śmieci? Mi nic nie hałasuje w rączce :strach: Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Dzięki Panocek. Musze tylko coś znaleźć na miejsce tego bolca, bo nie posiadam czegos takiego, a w zestawie z rączka nie było Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Eee... worek na śmieci? Mi nic nie hałasuje w rączce :strach: Jak się lekko stuknie, to sprężyna wewnątrz brzęczy, tak samo w momencie zmiany jej ustawienia. niby szczegół, ale potrafi denerwować, więc ja też j.w. wcisnąłem tam kawałek reklamówki i jest już OK. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 a ja nie :P Generalnie wkręciłem tam jakąś śrubkę, ale bardzo wszystko lata, będę musiał jakąś większą znaleść. Jutro zrobie fotkę, jak wygląda Steyr AUG A3 przerobiony na parasnajperke A2 :D Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) Wrzucam pierwsze efekty mojej przymiarki do AUGa stylizowanego na wersję para (9mm). Dostosowałem do Steyrowego gniazda adapter (by CA) na magazynki do UZI. Magazynek to midcap na 100 kulek - jednak ze względu na specyfikę budowy adaptera 8 ostatnich kulek nie jest podawanych (wypadają przy zmianie maga). Poza tym małym szczegółem jestem byczo zadowolony z przeróbki -> adapter może być w każdej chwili wyjęty i mogę dalej strzelać z "tradycyjnych" magazynków (nie wprowadziłem żadnych inwazyjnych zmian w samej replice). Krótka lufa już w drodze z HK, jak złożę całość to się nie omieszkam pochwalić :D Edited February 10, 2009 by youngee Quote Link to post Share on other sites
wor3q Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Zacząłem zastanawiać się nad doczepieniem do AUGa rączki transportowej, w stylu m249, albo barreta. Zastanawiam się tylko gdzie takie ustrojstwo dostać/jak wykonać. W jaki sposób można by ją przymocować ( RIS? zamiast uchwytu do paska? )? Pozdrowioneczka Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 youngee - fajowskie. tylko jak teraz się z takim położyć wygodnie? :D Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 youngee - możesz używać tego magazynka jako jednonogu xD Ja osobiście wole zwykłe magi do auga :-F Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Podobnie Ja :), ale wzbudzenie ogólnego zainteresowania, na strzelance - bezcenne :D Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 A oto "Steyr AUG A3 przerobiony na parasnajperke A2" :D Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Nie za wysoki ten montaż? Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Btw a czy tą rączkę udałoby się zamontować do A3 BEZ zdejmowania frontu? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Powinno się dać założyć bez problemu ale będzie musiała być cały czas rozłożona bo dolny RIS będzie blokował przy próbie złożenia. Ja osobiście odradzam coś takiego gdyż zwykła rączka na RISa na pewno będzie stabilniejsza i tak łatwo się nie połamie. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 (edited) Dużą batkę można przecież zamontować na zewnątrz body, wystarczy zwykła ładownica z patterna, dwie taśmy nośne, kawałek rzepa i pół godziny szycia. Kabelek wyprowadzamy przez stopkę i podczepiamy do aku już w kieszonce. Zwykła ładownica pomieści bardzo dużą bateryjkę albo dwie mniejsze - ja tak zrobiłem, jak mi jedna padnie to po 5 sekunach podpinam świeżutką. Ponadto, można dorzucić do środka mały chemiczny ogrzewacz i cieszyć się niesłabnącą repliką nawet przy naprawdę niskich temperaturach. Na zdjęciu Roger z podczepioną bateryjką 9,6 - 3600mA: Edited February 12, 2009 by siemionman Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Montaż odrobinkę za wysoki. Będe musiał zakupić nowy. Ale strzelanie precyzyjne wychodzi, wystarczy wiedzieć, jak celować :P Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Zna ktoś może Nazwę Koloru Auga z Lunetką? chodzi mi o ten ciemny zielonym, bo chciał bym swojego przemalować na taki kolor :P Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Na zdjęciu Roger z podczepioną bateryjką 9,6 - 3600mA: A można prosić o więcej zdjęć jak lecą te taśmy od ładownicy na kolbę, chcę sam taką zrobić, ale nie miałem z nimi do czynienia i nie wiem jak poprowadzić taśmy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts