BytXPL Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Witam, Wczoraj stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem repliki G36c od Boyi. Replikę zakupiłem w sklepie Taiwangun.com. Pierwsze co zrobiłem po wyciągnięciu repliki to podpięcie akumulatora oddanie paru strzałów na sucho i zachwycenie się blow-backiem. Potem załadowałem hi-capa (tak był podkręcony) i kilka pierwszych strzałów było ok, natomiast potem replika przestała podawać kulki po czym bateria padła. Dziś naładowałem baterie (3h 45min). I ku mojemu rozczarowaniu nadal replika strzela tak jakby nie miała kulek :(. Kulki to te p&j z taiwanguna 0.25. (Tak wiem że można lepsze ale nie było G&G). Proszę o pomoc bo nie chce odsyłać jej na gwarancje D: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Nie ten dział. Przenoszę do "Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/143155-faq-problem-nowego-ze-strzelaniem-z-repliki/ Prosiłem o podpięcie tego tematu dla właśnie takich sytuacji jak ta. Tych pytań jest wiele i uważam że taki FAQ jest potrzebny... Quote Link to post Share on other sites
BytXPL Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Przepraszam najmocniej. Przeczytałem tamten temat ale to nie wyjaśniło mi dlaczego replika nagle przestała podawać kulki :( Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Pierwsze co, zobacz co się dzieje z magazynkiem, wyjmij, naładuj kulkami, podkręć i przesuń bolec blokujący kulki (uważaj, bo mogą polecieć fontanną). Jak lecą, to znaczy, że magazynek ok. Drugie, to zobacz przy wyjętym magu, czy kulki nie zablokowały się w komorze, patrzysz od dołu, jak nie ma, to strzel na sucho w bezpiecznym kierunku słuchając odgłosu strzału. Jak dźwięk jest przytłumiony, to znaczy, że masz kulkę w komorze - poruszaj regulacją hopka i strzel (w bezpiecznym kierunku). Jak wyleciało to ok, jak nie, to ustaw hopek na 0 i bardzo ostrożnie przeczyść lufę wyciorem (bardzo ostrożnie, żeby nie zniszczyć gumki hop). Jeśli to nie pomogło, znaczy, że uszkodzony jest gearbox. Jeśli magazynek działa, a odgłos strzału nie brzmi tak, jakby coś siedziało w lufie, to znaczy, że magazynek nie jest dokładnie dopasowany - podkręć mag, włóż do repliki, wyjmij i zobacz, czy kilka kulek wypada z komory, jeśli nie, to kilka razy włóż i wyjmij magazynek, jest szansa, że się dotrze. Jak nie, to reklamuj replikę. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Dźwięk jest taki jakby stłumiony jak strzelasz z załadowanym magazynkiem? Grzebałeś coś przy hop upie? Daj go na zero, możliwe że blokuje kulki. Jeżeli nie to problem może leżeć po stronie magazynka i kulek - widziałem hi-capy zacięte na pj'tach :icon_biggrin: Jeżeli to nie HU ani magazynek czy też kulki, to odwróć replikę do góry nogami bez magazynka i patrząc przez wlot kulek obserwuj czy dysza się porusza. Jeśli nie -> problem z popychaczem lub jego sprężynką. Edyta: Oooops, myślałem że piszę tu pierwszy :P Edited December 7, 2013 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
BytXPL Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Niby wszystko ok, a teraz okazało sie że blow-back nie działa i zamek da sie odciągnąć tylko do połowy. EDIT: Chrzanić to, daje na gwarancje niech oni się z tym męczą że mi taki felerny egzemplarz sprzedali :D. Edited December 7, 2013 by BytXPL Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Nie dawaj na gwarancję! Odeślij, zażądaj zwrotu kasy i za zwrot zakup nową sztukę tego samego modelu :) Załatwisz to w kilka dni i dostaniesz nówkę, a tak będziesz czekać 14 dni i dostaniesz naprawioną :) Quote Link to post Share on other sites
BytXPL Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Heheh. Replika kupiona na promocji :) Więc raczej sie nie opłaca :] A w sklepach brak z tego co widze. Dam na gware a jak sie i ona skończy to dam do któregoś z czarodziejów serwisantów :D. By the way. Ktoś zna dobrych serwisantów z częstochowy ? Quote Link to post Share on other sites
BytX Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Odświeżam. Gieta wróciła z serwisu. Jednak zdarzają się notoryczne zacinki na full auto. Strzelane z P&J 0.25 i HeadshotBBs 0.25 ( Te z próbek). I strasznie znosi kulki na prawo (nie ma wiatru). Pomocy! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 BytX multikonta są zabronione. Quote Link to post Share on other sites
BytX Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Konto BytXPL jest do usunięcia założone zostało by założyć temat w "zielonych". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 I myślisz, że to cokolwiek zmienia? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts