_Arczi_ Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Panie #bun coś tu herezje prawisz. Moja gienia z TM ma górną szynę ris z abs'u i wątpię czy TM kiedykolwiek coś wypuściło do g36c z metalu. Quote Link to post Share on other sites
bun Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Zmusiłeś mnie do bliższych oględziń i fakt to abs jest a szczerze mówiąc ani nie wygląda ani nie sprawia wrażenia plastikowości ale ja się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 bun: widze, ze Tobie tez sie raczka przeladowywania urwala ;) Ja wymienilem sobie ma metalowa :) Lepiej wyglada i juz sie nie powinna urwac jak tamten tandetny plastik. Quote Link to post Share on other sites
bun Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Szczerze mówiąc już nawet zapomniałem jak wygląda giet z rączką kompletną :) Nie wygląda to może za dobrze ale szczerze mówiąc wole kupic lowcapa niż metalową rączkę. Quote Link to post Share on other sites
bun Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 (edited) Edytować nie można ale ponownie zadam pytanie zadane przez kogoś wyżej :) Czy ktoś z was używał już tych low-capów? http://gunfire.pl/product-yid-1152190099-M...Cap-do-G36.html Edited February 21, 2008 by bun Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Tylko dyche tansze od markowego maga ;) Ja bym tam wolal kupic maga od CA. Chyba, ze BOYI wart jest swojej ceny(sadzac po jakosci ich replik to nie bardzo). Quote Link to post Share on other sites
bun Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Ja też ale zawsze dobrze wiedzieć jak to się sprawdza w naszych gietkach. A tak skoro już jesteśmy przy magach CA to czy "gibają" wam sie w gnieździe? Ja swoje musiałem potraktować izolką bo mnie do szału doprowadzały. Quote Link to post Share on other sites
Adamdo Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Mój się lekko giba, a co najgorsze - trzeszczy. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Mój również się "giba" ale nie trzeszczy ;) Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Jak się ma sprawa z zawieszeniem do repliki? Zauważyłem że nie posiada z przodu takiego zaczepu jak G36C. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Należy dokupić specjalny "pin", który montuje się zamiast przedniej śrubki na rączce transportowej. Jeśli chcesz to postaram się na dniach wrzucić foto takiej śrubki albo znaleźć ją w internecie ;) Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Byłbym wdzięczny, a nie wiesz może czy będzie do G36K pasował ten "chwyt" od G36c (jg) ? I czy szynę z lunetą mozna zastąpić tą od G36c (JG) ? Quote Link to post Share on other sites
dth Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 (edited) Witam, interesuję się wersją Kurz. Przeczytałem cały temat i chcę się upewnić czy dobrze pozbierałem do kupy wnioski. Zawieszenie: "Należy dokupić specjalny "pin", który montuje się zamiast przedniej śrubki na rączce transportowej." Rączka przeładowywania ma w zwyczaju łamać się więc najlepiej zamienić ją na metalową Z lunetą bywa różnie (z powiększeniem 3.5 lub 1.5) co do używania to trzeba się przyzwyczaić, problem z kalibracją wynika z elastycznych właściwości gumy stanowiącej oprawę i uszczelnienie lunetki od strony mostka - można go łatwo rozwiązać Kolimator: Można zmienić rączkę na szynę (moim zdaniem za bardzo przypomia C które mi się nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje) Kupić rączke stara z szyną nad lunetą - tutaj pytanie z mojej strony, która luneta jelst lepsza STARA, czy CA i czy możliwa jest ich zamiana ? Samemu taką szynę przymocować, nad lunetą lub w innym położeniu. Magi: Mid - capy KingArms`a podają bez problemu. Tłumik ognia potrafi się zakleszczyć. Prądożerność: Po zmianie kabelków na silikonowe problem mija Na stocku baterie mieszczące się w gribe dają rade (nie będę wnikał w szególy producent itp) Po tuningu trzeba używać większej baterii, stała kolba rozwiązuje problem przechowywania i pozostaje nam tylko dosypywać kulki nie martwiąc się że braknie prądu ;-) Oprócz tego kilka rzeczy lubi się raz na jakiś czas przepalić (płytka selektora), nie stykać itp. Przeoczyłem coś istotnego ? PS: Czy celnośc jest tak dobra jak napisano w tej recenzji ? http://spat.szczecin.pl/g36k.html Edit: Jeszcze jedno czy zaszły jakieś zmiany od czasu wprowadzenia ich na rynek ? wmocnienia gearboxa czy coś ? Edited March 8, 2008 by DeAtH Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Kolimator: Można zmienić rączkę na szynę (moim zdaniem za bardzo przypomia C które mi się nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje) Kupić rączke stara z szyną nad lunetą - tutaj pytanie z mojej strony, która luneta jelst lepsza STARA, czy CA i czy możliwa jest ich zamiana ? Samemu taką szynę przymocować, nad lunetą lub w innym położeniu. STAR nie ma problemów z regulacją w pionie i poziomie, za to lubi się przekręcać pod wpływem drgań (strzelania). Po prostu klej między lunetą (wkładem), a tą gumą jest wyjątkowo słaby, u mnie od początku to nie trzymało. Można skleić to np. silikonem albo nawinąć na lunetę kilka warstw izolki, tak, żeby aż ciężko luneta do rączki wchodziła i powinno być git. Poza tym wydaje mi się, że Star ma trochę większe pole widzenia od CA. Ma powiększenie 3,5x, więc jezeli masz ponizej 400fps, to 1,5x CA będzie wg mnie fajniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Witam, Ta bateria: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=981 wchodzi do G36K CA, więc do G36 CA pewnie też, ale wole się upewnić jak z tym jest ;). Na styk wchodzi czy zostaje jeszcze trochę miejsca? Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 (edited) Oki, mogę Cię zapewnić, że bateria wchodzi do g36 bo taką mam. Tylko trzeba sobie wyrobić sposób na jej prawidłowe włorzenie. I przypominam: nic na siłe :lol: . Słyszał może ktoś coś o szynie KSK w wersji airsoftowej, czy jest tylko od g36C? Death, bardzo ładne podsumowanie tematu, dobra robota <sehr gut> :-P Edited March 20, 2008 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Ja słyszałem o szynie KSK do ostrej wersji ale pasujacej do airsoftowej repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Eee, to troche za drogo, z tego co wiem to z 170 euro kosztuje :/ Ale dzięki za info :D Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 A którą baterie według was lepiej nabyć? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=981 czy http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1387 I moje ostatnie pytanie. Czy ta gumka HU bedzie dobra do stockowego G36? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3386 I która precke do G36 (nie G36K ani G36C bo takie informacje znalazlem ;) ) byście polecali ? Quote Link to post Share on other sites
bun Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Guarder da rade tylko pamiętaj, żeby założyc dystanser stockowy. A precka to ogólnie każda 509mm jak troszke pilnikiem podziałasz przy tłumiku ognia(przynajmniej ja musiałem odrobinke doslowenie zebrac z niego, żeby ufa 509 się zmieściła) Ja polecam Systeme albo Prometheusa. Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Z luf podobno najlepsze to KM Head i Prometheus, czytałem o nich same dobre rzeczy. Sam mam zamiar w przyszłości zainwestować w jedną z nich :) A ja mam pytanie o komory Hop-up. Widział ktoś jakieś? JA znalazłem tylko dwie: 1. http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=368 Tyle że to ta sama co w stocku, więc sensu żeby ją kupić nie widze... 2. Metalowa komora z machineguna. Nie dam linka, bo się nie da. Pytanie tylko czy ta komora jest lepsza niż stockowa? Sam sklep nie budzi specjalnego zaufania, a tylko tam jest ta część. Używa tego ktoś? Jest poprawa? Quote Link to post Share on other sites
bun Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) Komore CA IMO jest sens zmieniać tylko na komore TM :) A co do luf to miałem precke CA 495mm dedykowaną do G36 a teraz mam Prometheusa 509mm i no cóż wiem dlaczego Promek jest taki drogi :) Edited March 22, 2008 by bun Quote Link to post Share on other sites
mag Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) A którą baterie według was lepiej nabyć? Zdecydowanie tą na ogniwach KAN ze specshopu. I moje ostatnie pytanie. Czy ta gumka HU bedzie dobra do stockowego G36? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3386 Myślę, że lepiej wziąć czarną silikonową Systemy. 2. Metalowa komora z machineguna. Nie dam linka, bo się nie da. Da się 8) Metalowa komora HU na machinegun.pl - link Czy warto - niestety nie wiem, ale może ktoś pomoże? Co do luf - zdecydowanie Prometheus - tu nie warto oszczędzać - albo porządna precka, albo wcale - po co płacić za minimalne efekty? Ja wychodzę z założenia, że nie stać mnie na oszczędzanie. Jeżeli mam kupić tańszą precke i potem wymieniać, to tracę na takiej pozornej oszczędności ;-) Edited March 22, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Z innej parafii. Rozłożyłem GB, wstawiłem SP110 Guardera. Bateria mi zaczeła zdychac po 3 mid'ach. Co źle zrobiłem? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Z innej parafii. Rozłożyłem GB, wstawiłem SP110 Guardera. Bateria mi zaczeła zdychac po 3 mid'ach. Co źle zrobiłem? Jaka bateria? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts