AnR Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=46378 <--- Sie tutaj realizuję teraz. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Chciałem się zapytać na co jest pierścień na lufie w G36? Chodzi mi konkretnie o ten: http://www.asg.com.pl/images/karabiny_i_pi...19/DSC05824.jpg Ma on jakiś praktyczny cel czy jest tylko "ozdobnikiem"? Jak zauważyłem występuje on tylko w G36, w innych wersjach go nie ma. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 To montaż na bagnet z tego co wiem. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Potwierdzam :) To montaż na bagnet. Sowa z mojej ekipy go nawet testował. Pasuje w 100% :) Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Wielkie dzięki za info :) Póki co ustawiłem go na oko, chyba że ktoś ma wymiary jak daleko ona ma być od tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) Z innej parafii. Rozłożyłem GB, wstawiłem SP110 Guardera. Bateria mi zaczeła zdychac po 3 mid'ach. Co źle zrobiłem? Miałem to samo z tym, że na silniku JG. Poradzono mi abym odpiął kabel który idzie do bezpiecznika i podpinał batkę bezpośrednio do wtyku idącego z GB. ROF większy niż na batce 9.6 i springu m100! Mam wrażenie, że zużywalność batki też spadła. Dlaczego tak jest? Ktoś mi to kiedyś tłumaczył tak: Dajemy mocniejszą sprężynę ale to dla zwykłego silnika jest już szokiem. Więc ten chce więcej mocy wyciągnąć z batki ale bezpiecznik to ogranicza. Więc ominięcie bezpiecznika powoduje, że silnik dostaje tyle mocy ile mu potrzeba. Pytanie jest takie jeszcze. Jeśli sam wymieniałeś tą sprężynę (?) to być może źle spodkładkowałeś zębatki i trą o ściany GB przez co ledwo się kręcą a batka i silnik nie wyrabiają. Sprawdź to. Edited March 31, 2008 by Wojtass_nt Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Wielkie dzięki za info :) Póki co ustawiłem go na oko, chyba że ktoś ma wymiary jak daleko ona ma być od tłumika płomienia. Hmm jak to ? Przecież bagnet ma zaczep z tyłu, który właśnie na ten montaż się "wciska" :) A może masz jakiś "lewy" bagnet? ;) Oto fotki Sowy z bagnetem na G36: Quote Link to post Share on other sites
eans Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 mam pytanie - czy do g36 mozna wsadzic dluzsza precke czy tylko 495mm? bo chcialem wcisnac lepszej firmy a nie ma takich dlugosci... Quote Link to post Share on other sites
bun Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Mam u siebie Prometheusa 509mm więc sie da. :) Podziałasz pilnikiem przy tłumiku płomienia i wejdzie bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
eans Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 a to spoko...troche sie pobawie :P Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Znam przypadek, że nic nie trzeba piłować. Po prostu wkładasz i pasuje. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Hmm, dało by się coś zrobić aby suwadło wraz z pokrywą dalej odchodziło? Wiem, że moge sam zajrzeć i pokombinować, ale po co skoro moge sobie zaoszczędzić zbędnego trudu :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Witajcie, nie będe zakładał nowego tematu, gdyz pytanie dotyczy dokładnie tej repliki. Otórz po półtory roku użytkowania rozsypał się mój stokowy haj kap. Nie mam ochoty kupować nowego, gdyż myślałem nad midami. I tu pojawia sie własnie problem. Na rynku jest kilka firm które produkuja midy do Giety ale nie wiem na który, a zasadniczo dwie sztuki, się zdecydować. Kilka linków: - STAR 140 kulek, 107 pln <oj drogo> - King Arms - 95 kulek, 55 pln - MAG ?? - dwie sztuki za 75 pln-ów, 100 kulek - und last - G&P - 130 kulek, 65 pln - mój faworyt. Czy ktoś z Was używa któregoś z powyższych i jakie ma o nich/nim zdanie. Quote Link to post Share on other sites
bun Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Mam kilka sztuk King Armsa i podaja ok. Znajomy kupił Stary i nie zawsze było fajnie. Z MAGami i G&P doczynienia nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Magi sa nawet ok Ja mam 3 i dzialaja ok. Czasami sie zacinaja, ale to raczej z mojej nieuwagi. Mam tez mida Ca (wiem ze nie pytales, ale...) i podaje cudownie. Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Witam, A czy jest sens czekać aż Prometheus'y pojawią się znowu w sklepach, czy kupić Systeme bądź KM Heada. Niektórzy uważają, że jak precka to tylko prometheus, inni mówią że Systema jest dobra. A czy przy długości 509mm w G36 czuć jakąś różnice między tymi precakmi? I drugie pytanie nie związane z tematem (za co przepraszam :P ). Batka na których ogniwach jest lepsza? NiMH czy NiCd? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Ja mam 2 midy MAGa po 100kulek każdy i powiem ze jak nie sa zabrudzone czyli się je szanuje to podają bardzo dobrze. mam już je kilkanaście miesięcy i ich nie żałuje i działają nadal dobrze. Uszy do łączenia trzymały sie bardzo dobrze, ale się ułamały jak wszystkie chyba. Faktura plastiku jest ładna nie świecą się za bardzo. jednym i wielkim minusem jest to, że nie można ich rozkręcić i wyczyścić co po bojach w piachu może być problemem. Raz kiedy przesadziłem i wcisnąłem o jedną za dużo kulkę to popychacz kulek zablokował mi się w środku i niestety trza było się nieźle namęczyć żeby wyciągnąć sprężyna. Trzeba uważać zęby nie przeładować bo można sobie zniszczyć sprężynę Magi stara na 30 kulek mają bardzo podobny plastik, a w środku wyglądają dokładnie tak samo jak MAGi na 100 kulek z tym ze jest w kanał wstawiona przegroda uniemożliwiająca przesuwaniu kulek. Po usuniecie tej przeszkody i włożeniu długiej sprężyny można ładować również 100 kulek. W tych magach kulki już nie są podawane tak dobrze jak w magach i trzeba odpowiednio wyprofilować popychacz kulek po tym zabiegu kulki podaje aż milo. Bardzo dobrą zaletą jest to że można maga rozpołowić wykręcając kilka śrubek niby brzydko wygląda ale bardzo pożyteczna rzecz.Ogólnie jakość jest dobra i cena też.:) Quote Link to post Share on other sites
Ununoctium Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Wie ktoś czy do repliki pasuje oryginalna kolba czy trzeba jakiś większych przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Mam problem. Wiem, że w G36 jest zamontowana lufa 495mm. Wiem też, że wchodzi tam lufa 509mm. Jednak teraz lufy km head i prometheus o takim wymiarze, są trudno dostępna. Wiec, czy lufa o wymiarach pomiędzy 495mm a 509mm będzie również pasować? Mówiąc prościej, czy będzie pasować lufa np. o wymiarach 500mm bądź 469mm? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Oczywiście. Ja na przykład, aby 509 weszła musiałem nawiercać tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Tylko uwazaj o lufa 500mm to chyba najczesciej jest do m14 a ona ma innne mocowanie hopka czy cos i nie bedzie pasowac do g36. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 (edited) Ja mam taki mały problem. Wie może ktoś z was gdzie można dostać taką część: http://img207.imageshack.us/my.php?image=dsc00010ng1.jpg bo jak widzicie z lekka mi sie to połamało ;) Edited May 10, 2008 by Sledzikmaster Quote Link to post Share on other sites
lup Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 "Orzeszku... " ładnie Ci sie przytrafiło. Napisz zapytanie do naszych polskich sklepów. Moze dadzą radę sprowadzić jako część zapasową bezpośrednio z CA albo przez tą duńską hurtownię ASG. Inna możliwość to sprawdzić czy z JG lub innej przypasuje. Quote Link to post Share on other sites
Paciek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Oj... Ładnie się połamało. Jak to zrobiłeś? Nie widziałem tych części w żadnym naszym sklepie, ale popytaj. A nie da rady tego jakoś skleić? Moja kolba wyglądała gorzej, ale trochę kleju i wszystko da się doprowadzić do wcześniejszej postaci :P Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 widzicie to białe między nimi? To właśnie klej ;) ojciec mówił że niestety nie można tego zespawać :???: A połamałem tę część gdy się przewróciłem na betonie. Swoją drogą przedni chwyt też idzie do wymiany... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts