bun Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Wyjście jest ale drogie. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-G004N_srch_G36 Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Jasne że kupię :???: Jak na razie to jutro kupię jakiś inny klej 2 składnikowy (ten który używałem wcześniej miał chyba 10 lat więc jego właściwości klejące chyba zanikły) i sprobuję to skleić wraz z jakimiś blaszkami po bokach dla wzmocnienia konstrukcji. Za tydzień wszystko opiszę razem z testem bojowym (dla niecierpliwych będę z tym w sobotę na strzelance w Poznaniu ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Złamałem to samo w tym samym miejscu jesienią zeszłego roku - nie idzie tego zespawać ani skleić (próbowałem klejem dwuskładnikowym). Część sprowadził mi asgshop - trochę to potrwało. Proponuję, żebyś się z nimi skontaktował. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 A ma ktoś może Ca36 oraz g36c od PJ i mógłby sprawdzić czy te części są ze sobą w tych dwóch replikach wymienne ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Kolego, PJ chyba nie robi G36C a JG. O które części Ci chodzi? Wszystkie? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 AnR zobacz Post #722 u góry tej strony... :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Ups. Moja wina. Nie czytam po prostu postów bez avatarów. ;) Myślę, że ta część będzie zamienna. Nie masz nikogo z JG? Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 (edited) Halo. Mnie też się coś takiego stało i tak sobie z tym poradziłem: http://img509.imageshack.us/img509/57/20080516190bs1.jpg i do tego skleiłem to takim klejem: http://img384.imageshack.us/img384/816/20080516191ry6.jpg I nie potrzeba mieć "nikogo z JG". Edited May 16, 2008 by menadzer Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 ciekawy pomysł, ale ja i tak zastosowałem stary dobry pomysł i na taśmę izolacyjną to zawinąłem wokół lufy wewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Jak się czyta o tych problemach z batką, to aż zniechęca do kupna... Może wypowie się ktoś czy owe problemy z "zżeraniem" batki występują nadal w nowych CA36 ? Szkoda bo replika naprawdę fajna :???: . PZDR Quote Link to post Share on other sites
lup Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 (edited) To kup i wstaw sobie mosfet-a. Edited May 21, 2008 by lup Quote Link to post Share on other sites
bun Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Dokładnie. Albo stała kolba i batka large, albo mosfet. Albo tak jak mam u siebie jedno i drugie :) Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Oczywiście. Ja na przykład, aby 509 weszła musiałem nawiercać tłumik płomienia. To 509 było dedykowane dla jakiej repliki? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 A jaki ma to związek? Różnica między 495 a 509 jest niewielka, niektórym wchodzi do tłumika płomienia bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 O co chodzi dokładniej ze wstawieniem "Mosfeta" ? AEG'a jeszcze nie mam i jestem trochę zielonym w ich temacie ;). Jak robię OT, to proszę o odpowiedź na PW. PZDR Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Witam! Tutaj macie zdjęcie tej części wyjętej z G36C JG: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...185818e1f7.html Powiem wam tyle że to troszkę się różni od naszych odpowiedników w CA i co najważniejsze ta część jest z PLASTIKU (te zaznaczone jest z metalu)! Za tydzień postaram się napisać coś więcej na ten temat czyt. czy te części są wymienne ze sobą. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Gogin1, MOSFET to poprostu tranzystorek, który po wbudowaniu do okablowania skutecznie ogranicza pobór prądu. Wystarczy poszperać w jakiś airsoftowych sklepach, w kategorii "okablowanie" lub coś takiego. A ja mam takie pytanie, zamierzam do mojego G36 kupić szyne zamiast tej lunetki co jest w standardzie i na tą szyne wrzucić ten kolimator: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3108 Tylko poprostu nie wiem czy wtedy punkt celowniczy nie będzie wypadał zbyt wysoko, czy poprostu lepiej kupić szyne od g36c i użuwać muszki? Quote Link to post Share on other sites
_OskaR Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Na większe odległości owe "zbyt wysoko" raczej nie zrobi żadnej różnicy. Te ew. dodatkowe kilka centymetrów to i tak będzie mniejsze, niż rozrzut :-D Poza tym masz w końcu możliwości regulacji itd. BW ma kolimatory jeszcze wyżej. Można nawet znaleźć fotki z EOTechem na szynie znajdującej się nad lunetką. Jakby to było nieskuteczne, to by tego nie montowali. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Spoko, myślałem, że może nie ma możliwości regulacji itp. A tak poza tym odkryłem niezłą okazję: http://www.madonion.eu/pokaz_produkty.php?...75&strona=0 G36ki za 935zł :lol:, nie, że jakaś reklama tylko wyczaiłem niezłą okazję dla kupujących. Twojego ostatniego zdania nie uznaje za argument bo wojsko ma jednak troche lepszy sprzęt, ale przynajmniej mnie uspokoiłeś :mrgreen:. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Gogin1, MOSFET to poprostu tranzystorek, który po wbudowaniu do okablowania skutecznie ogranicza pobór prądu. Wystarczy poszperać w jakiś airsoftowych sklepach, w kategorii "okablowanie" lub coś takiego. Myślisz ze sklep w którym zakupiłbym gietkę wbudowałby go do okablowania ? Np. ASGshop czy SpecShop ? Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Sam ich spytaj, ale raczej na pewno bo się kupuje całe okablowanie z takim MOSFET'em. Z tego co wiem jest możliwość tuningu itp. przed wysyłką, mam rację userzy? Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Pytałem się asgshopu na dniach - nie instalują mosfetów i ogólnie na moje pytanie było wielkie zdziwienie na początku. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Problem z prądożernością nadal występuje w Gietkach CA, że jest w ogóle sens wstawianie tego/kupowanie baterii o dużej pojemności ? Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Mi trudno stwierdzić bo jeszcze mało się strzelałem gietom ;). Jeśli faktycznie występuje to sens jest jak najbardziej. Dobrze jak byś miał porównanie z czymś innym :roll:. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Ja powiem tyle - Mi na 9.6 Sanyo RC 3600 mAh starczyła na ~6k kulek w ciagu 2 tyg. M130 STU zebatki, silnik ITU guardera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts