Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanie odnośnie giety oraz sklepu.

Recommended Posts

Witam bardzo serdecznie jestem nowym maniakiem airsofta ... Chce kupić sobie Gietke a dokładniej :

G36C EBB [G-001] od BOYI i teraz tu pytanko co sądzicie o tej giecie w chwili obecnej ? Czytałem 5 stron opini na temat tej repliki i wydaje mi się że jest ona całkiem porządna jak na "chińczyka".

Kolejna sprawa to taka, że nie ma tej repliki na Gunfire i Taiwangunie znalazłem inną stronę a dokładniej :

http://redberet.pl/p/62/1152219321/boyi-hk-g36-c-ebb-g-001--g36-repliki-elektryczne-repliki-asg.html

jak widać gietki są dostępne co sądzicie o tym sklepie czy warto kupić ? Cena jest bardzo korzystna.

A i jeszcze jedno pytanie jaką baterie od lipo polecacie kupić do tej gietki ?

To, że GFC to rebrand JG to wiem. Dlatego nazywam to smrodkiem, bo jak dla mnie JG próbuje gonić cyme i boyi w tym chińskim światku, jednak zawsze jest o krok za nimi. W życiu nie słyszałem stwierdzenia "bierz JG, bo najlepsze", za to wiele razy obiło mi się o uszy, że boyi robi najlepsze kałasze, a cyma np. mp5.

To, że GFC to rebrand JG to wiem. Dlatego nazywam to smrodkiem(...)

Ten "smrodek" jak go nazywasz w 3 egzemplarzach funkcjonuje bez większych problemów w naszym Regimencie od ponad 4-rech lat, więc nie zgadzam się z Twoim nieuzasadninym poglądem.

W życiu nie słyszałem stwierdzenia "bierz JG, bo najlepsze", za to wiele razy obiło mi się o uszy, że boyi robi najlepsze kałasze, a cyma np. mp5.

Ja też nie słyszałem, i nikt tak nie twierdzi, ale to, że Boyi robi dobre (nie najlepsze) Kałaszki a Cyma dobre (nie najlepsze) MP5 to nie ma nic do tematu o G36. To że kiedyś udało się FIAT-owi zrobić dobry model UNO, to nie znaczy, że FIAT produkuje dobre samochody...

Ten smrodek od GFC jest rebrandem JG i wypada całkiem nie najgorzej w tym przedziale cenowym, natomiast G36 Boyia miewa problemy z EBB i często lądują na serwisie. Warto też rozejrzeć się za G36 od Cymy.

W pełni się zgadzam.

Edited by Powała
GFC to sprzęt dla najbiedniejszych, skoro Patos chce kupić lepiej wykonaną giete Boyi to po co sugerować mu ten smrodek?(...)

Gieta Boyi to zło.4k przebiegu i poszedł po 2 k tłok a po następnych zębatka tłokowa.

MrMCST, ot i masz odpowiedź na to "lepsze wykonanie"... :icon_confused:

Edited by Powała

Sam posiadam GFG14 przebieg na 7,4 ze 30 k po czym 15 k na 11,1 i na tłoku nie ma śladów zużycia wszystko śmiga.Gearbox z gfg 14 mam teraz rozebrany i jest na prawdę ok.Aktualnie wymieniam w nim springa na m130 i tłok na shs ze wszystkimi ząbkami stalowymi.W giecie Boyi po 1 strzelance kolegi padł tłok, wysłał na gware wymienili mu na nowy stockowy. Wziął na następną strzelankę ok chodziło.Przed następną strzelanką ładuje batke (stockowa) i podłącza sprawdzić czy wszystko ok i znowy coś nie tak.Nie chciał wysyłać znowu więc dał mi okazało się że to zębatka, wymieniłem mu na moją ze starej cymy i na razie chodzi zobaczymy ale nie polecam tego a body wcale się tak nie różni jedyne co jest ok to piny.A różnica w cenie to 100zł za tą stówke można z gfg 14 zrobić potwora mającego 450fps:)

GFC to sprzęt dla najbiedniejszych, skoro Patos chce kupić lepiej wykonaną giete Boyi to po co sugerować mu ten smrodek? Sklep jest jak najbardziej ok.

MrMCET, czyżby Gieta JG wybiła Ci całą rodzinę? Strasznie negatywnie jesteś nastawiony :icon_razz:

Edited by Mixon

Nie, po prostu boyi jak dla mnie jest lepszą opcją. Można się spierać, że gearbox lubi zawieść, prawie wszystkie awarie zdarzają się w gietach kupionych w gunfire. Cóż wystarczy wydać 2 dychy więcej na sprawdzoną replikię z taiwangun czy zbrojowni i nieobawać się, że przysłano nam niedoróbe. Gieta boyi mojego kumpla jakoś wywaliła kilka tysięcy kulek i nic się z nią nie dzieje.

Powiem Wam tak, przez lepsze wykonanie mam na myśli głównie wygląd i jakość tworzywa na body. Tu boyi miażdży JG na całej linii. Jeśli chodzi o bebechy puki co JG przewyższa boyi pod względem ich niezawodności. Myślę, że za jakiś czas kiedy to boyi prawdopodobnie wypuści drugą, poprawioną serie tych gietek, lub nawet teraz dokładając 100 pln na lepszy tłok i zębatki, JG zostanie w tyle jak w przypadku pozostałych ich replik.

Ale co do mitycznej wytrzymałości stockowych zębatek JG to mogę się zgodzić. Mój kolega, z zamiłowania majsterkowicz, kupił sobie używke JG, obecnie jest 3 właścicielem. O AS nie miał praktycznie pojęcia i chcąc spawdzić wydajność swojego akumulatora, pociągną blisko 5min serie do pełnego rozładowania baterii. Później strzelał z podłączonym akumulatorem samochodowym. Okazało się, że po rozkręceniu gearboxa zęby używane przez dwóch poprzednich właścicieli i mojego harkorowego kumpla są w praktycznie idealnym stanie. Jdyne co poszło do wymiany to wysłużony tłok :D

JG to opłacalne minimum, boyi trochę lepiej wygląda i ma kilka dodatkowych bajerów, jenak stockowo jest nieco bardziej awaryjny niż JG - tyle w temacie. Ja brałbym boyi.

Najbardziej rozwala mnie postawa autora tego tematu, który pierw stworzył temat i pyta się czy brać giete od boyi, a po 3 postach nie wznoszących prawie nic do tematu, pisze, że "dziękuje za pomoc, decyduję się na g36 od boyi", której nikt nie udzielił, ale za to 3 posty niżej jest subiektywna ocena, w której Rikardo05 pisze, że po przebiegu 2k kulek poszedł tłok i żebatka tłokowa...więc mam takie pytanie:

PO CO ?

JG to opłacalne minimum, boyi trochę lepiej wygląda i ma kilka dodatkowych bajerów, jenak stockowo jest nieco bardziej awaryjny niż JG - tyle w temacie. Ja brałbym boyi.

Mniejsza awaryjność>Wygląd

Może tylko twoja gieta boyi jest taka świetna i wspaniała, bo jakoś nie widzę, żeby dużo ludzi polecało boyi w tym temacie :icon_smile:. A tak wgl. jak komuś nie pasuje kolor body (o to ci chodzi tak?) to jakiś dobry czarny spray matowy i masz.

Ja od siebie też polecę gfg14

Edited by Quzodor

Nie o kolor, a o odwzorowanie palnego odpowiednika. Przykład? Porównaj sobie wygląd bloków gazowych w obu gietach ;)

Quzodor, Nie posiadam tej repliki, to kolega z ekipy z nią biega.

Dla mnie liczy się przedewszystkim wygląd. Kupując replikę z góry zakładam wypieprzenie prawie całego środka, więc taka gieta JG nie jest dla mnie zbytnio atrakcyjna (boyi w sumie też, bo wcale najlepiej na świecie nie wygląda). Sugerując komuś zakup, staram się już patrzeć na bebechy, bo wiem że nowi mają ograniczony budżet. Boyi i ta stówka dołożona na tłok i zęby JG :D da nam ładnego, przyzwoicie działającego chińczyka.