Bart_Forrester Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Kulki 0.20 do repliki powyżej 300 fps... kino. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Tu chodzi o to że te kulki 0.20 w karabinie który ma 360fps lecą wolniej mniej celnie oraz bliżej. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Tu chodzi o to że te kulki 0.20 w karabinie który ma 360fps lecą wolniej mniej celnie oraz bliżej. My się bawimy! Nie gramy na fragi, ludzie! Quote Link to post Share on other sites
vvader01 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) Tu chodzi o to że te kulki 0.20 w karabinie który ma 360fps lecą wolniej mniej celnie oraz bliżej. ...lecą szybciej, przynajmniej na początku, trochę dalej niż cięższe kulki, ale mniej celnie. Takie jest moje zdanie na ten temat. Edited January 23, 2014 by vvader01 Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Są lżejsze i wiatr, powietrze je szybciej hamuje. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 (edited) Nie "my się bawimy", tylko "my oszczędzamy". Nie róbcie żadnych recenzji replik jak nie podchodzicie do tematu na serio. Wpychanie kwadratowych kulek, które 'zakłamią' tylko wyniki, mija się z celem. Edited January 23, 2014 by infektius Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Bawimy się w strzelanie, ale nie chodzi o to żeby trafiać w przeciwnika... Wut? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 A wiec wychodzi na to ze skoro do tego ak 360 fps idealne bo tanie sa 0.20 to do mossberga agm 300 fps na lajcie mozna pakowac 0.12 Ja bym na twoim miejscu spròbowal 0.15 to bedzie taka alternatywa dla obu replik chyba gfc produkuje 0.15 a wiec na cene nie mozesz nazekac a jakosc sie u was nie liczy "Wazne by plulo" Pisane z fona bez Polskich znakòw Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Mag Karalucha działa jak każdy, po prosty wsypał za mało kulek:p Miałem już troszka replik i przy limicie w naszym środowisku wynoszącym 430 FPS, strzelaniu tylko ogniem pojedynczym i na niewielkie dystanse, to kulki 0,20 są raz że tanie, dwa: nawet w porównaniu do 0,25 G&G nie są złe. I strzelam się jakieś 8-9 lat prawię co tydzień, więc nie myślcie że nie próbowałem innych i że nie wiem co to airsoft. Jeżeli chodzi o przycinki w magach, to polecam używanie hajkapów, problem sam się rozwiąże XD Obczaję replikę karalucha w niedzielę i może razem sklecimy jakąś recenzje, gdyż chłopak sam tego nie ogarnie mając do porównania tylko pompkę :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (...) kulki 0,20 są raz że tanie, dwa: nawet w porównaniu do 0,25 G&G nie są złe(...) (...) Jeżeli chodzi o przycinki w magach, to polecam używanie hajkapów, problem sam się rozwiąże XD(...) Dwa zdania i dwie bzdury. Nie wygłaszaj Kolego herezji... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Jeżeli chodzi o przycinki w magach, to polecam używanie hajkapów, problem sam się rozwiąże XD Są trzy rodzaje prawdy - prawda, święta prawda i g... prawda. Powyższe zdanie jest z tego trzeciego rodzaju. Stockowy hi-cap do Cm 028 i ciął się na kulkach zarówno P&J jak i Rockets. Myślałem, że brudny więc wyczyściłem, ale dalej się cięły. Dopiero G&G mnie od tego uratowały. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (edited) Naprawdę wzięliście zdanie z "XD" na poważnie ? :icon_biggrin: Jak Powała twierdzisz inaczej, to ok ale to to napisz normalnie, a nie od razu od bzdur mi tu wyjeżdżasz. Po za tym herezje to moja specjalność:P Edited January 24, 2014 by korobov Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 A my nadal czekamy na reckę g27... Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Dziś zamówiłem wraz z kuleczkami g&g 0.25g, więc będę chyba jedynym który będzie mógł napisać prawdę o celności jak i zacinającym się magazynku. Mam nadzieję że replika bublem się nie okaże, i będe bardzo zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Ten temat to trochę komedia. Około 3 osób parę dni temu miało już tą replikę, a my poza magami nie wiemy nic. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Znajomy kupił, co prawda ma już w domu replikę. Jak znajdę czas i chęci to się do niego wybiorę i skrobne parę słów o niej, zobaczymy co to jest. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Spiąłem w końcu pośladki, i zrobiłem dla Was te fotki http://imgur.com/a/XdUKT . Z zasięgiem tak - liczone na oko, czyli krokami liczone, starałem się robić duże by co metr było - tak wyszło mi 28 bez hopka, doliczając do tego że to na oko to tak +- 30m bez hopa. Z hopem ZAUWAŻALNIE DALEJ. Lecz już nie liczyłem ile z hopem. Magazynek jak się ciął tak się tnie. Jednak jeśli od cymy będzie pasić to jeden kij. Replikę jutro dam do sprawnego oka, ona oceni jak leci kuleczka. Ja tam nie mam porównania :D Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 30m bez hopka? Bez hopka moim agmiem 003 na 50m (mierzone) trafiam w kosz. Jak to wypada celnością przy agm 003? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale krokami to można liczyć długość penisa, a nie zasięg. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 30m bez hopka? Bez hopka moim agmiem 003 na 50m (mierzone) trafiam w kosz. Jak to wypada celnością przy agm 003? Ze skupieniem, nie widzę większego problemu, leci tam gdzie jej karzę. Wezmę dziś naprawię pompkę, i porównam jak leci z pompki a jak z tego bez hopa. Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 30m to okropnie mało. Miarą dokładnie na 48m trafiam w kosz małej wielkości, 3/4 strzałów wchodzi w cel. Jeśli g27 będzie miało gorszą celność od agma 003 - odsyłam. Problem może tkwić w twoich lekkich, słabych kulkach, ja strzelam G&G 0.25g. Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 (edited) Nie powierzajcie ocen nowemu ot co:P Bez hopka... Pompka vs elektryk. Nie chcę mi się wierzyć.. Podobno elektryk ma 365 mierzone przez gunfire, i pompka jak przyszła mierzyłem u kolegi i miała nowa 340. Cóż, pompkę dalej niesie. Więcej ma fps'ów elektryk - dziwne. edit: I oczywiście tymi samymi kulkami... Edited January 25, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Fpsy to nie wszystko i to nie jest tak, że przyrost fpsów gwarantuje wzrost zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Trzymajcie się tematu. Kolejne posty nie na temat i inne osobiste wycieczki będą odpowiednio nagradzane. Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Replika doszła, co do jakości wykonania mam mieszanie uczucia. Chwyt pistoletowy skrzypi, i ma się wrażenie tandety w ręku. Waga jest naprawdę ok, i nic więcej o tym powiedzieć nie mogę. Jak bateria się naładuję to jutro dam post o celności :icon_smile: EDIT1: Małe pytanie, bateria się ładuję a ja rozkminiam jak ją włożyć, jakaś pomoc? nie chce szarpać tego na siłę żeby nie popękało, a nie wiem jak to otworzyć. Gdy rozkręcę śrubki i zdejmę tą klapkę, zostaje jakaś plastikowa zaślepka i tu jest problem. Wiem, że to śmieszne ale prosze o pomoc :icon_biggrin: EDIT2: oto filmik mojego problemu : http://youtu.be/siCYN_AKeI0 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts