Aurendil Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 O jeszcze jedno pytanie. Jak z magazynkami midcap i lowcap do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 O jeszcze jedno pytanie. Jak z magazynkami midcap i lowcap do tej repliki? NI MA i raczej się na nie nie zanosi. Magi FC czy też Koer, nie są zgodne z LCT i ruskimi produkcjami. Do Wintoreza pokusiłbym się o wstawienie shelsów w skorupę z hicapa, wtedy byłyby midy 40bb. Natomiast w typowym wałku zostaje póki co przy hicapach. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 Możecie próbować dopasować magi od SIG-a, kumpel który ma tę replikę mówił, że mogą po drobnej przeróbce pasować. Niestety nie wiem czy coś robił Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Sigi są u mnie mało popularne, więc nie dorwę maga żeby sprawdzić. Tak na prawdę, to w skorupkę z maga można dopasować jakiegokolwiek krótkiego mida Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Trochę odświeżę :) Promocja na GF. 666 zł. Mendi, polecił byś dla rusofili tę replikę ? ;) Na początek bez dużych zmian ( fundusze ). Co najwyżej lipo i gumka. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 No brakuje temu sporo do LCT, ale też kosztuje ponad połowę mniej. Kilka modyfikacji wewnątrz - spring, dysza, gumka, lipo oraz na zewnątrz - malowanie plastików, przekręcenie kolby, chwyt przedni i replika dla mniej wymagającego rusofila jak talala. Myślę właśnie nad ściągnięciem repliki kobry z ebairosftu. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 @Mendi Jaką komorę włożyleś do wałka? Chyba dzisiaj też sobie zafunduje biedo wałka ale pójdzie praktycznie od razu pod tuning. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 A zwykła komorę z ak jakiegoś założyłem - taka kompozytowa, mleczna. Jest ciaśniejsza niż stock z wałka, gumka wchodzi na wcisk, a zatrzask trzyma mocno. Trzeba było jedynie dźwigienkę regulacji przełożyć. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Hmmm to czyżby jest to komora boyi? Dysza do wałka długa czy krótka? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Wsia ryba czy to boyi, cyma czy jg, ważne że komora lepsza niż fc. Dysza to nie wiem dokładnie jakiej długości była, miałem 2 doszczelnione alu pod ak (niebieską i różową), shs bodajże, długość i średnica się zgadzały to założyłem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 W sumie i tak dysza i komora pójdzie pod wymiankę to dysze dobiorę pod komorę :D. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Jakby co, to pro winy pasują i mogę je załatwić :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 10, 2014 Report Share Posted September 10, 2014 Metalowa komora cymy też jest spoko ;). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 Up odnośnie tłumika spełniającego swoje zadanie. Z fotki nadesłanej mi przez Anka, wynika, że repliki firmy koer mają lufę zewnętrzną wewnątrz atrapy tłumika można więc śmiało nawiercić w tej lufie otwory, wokół (pomiędzy lufą zewn. i atrapą tłumika) zrobić wytłumienie, wstawić porządną preckę powiedzmy 363mm (zamiast stockowego 435mmm) i wałek tudzież wintorez wytłumiony jak talala. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Zwymiarowałem głowicę cylindra: oś prowadnicy dyszy jest przesunięta 5,5mm licząc od krawędzi dolnej całej głowicy. Jej długość to ok. 17mm. Teraz, kto może porównać to z wymiarami głowicy v.7 (lub innych)? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Zwymiarowałem głowicę cylindra: oś prowadnicy dyszy jest przesunięta 5,5mm licząc od krawędzi dolnej całej głowicy. Jej długość to ok. 17mm. Teraz, kto może porównać to z wymiarami głowicy v.7 (lub innych)? głowica cylindra z m14 cymy: 5,35mm przesunięcie, a 18,3mm długość, tak że masz swoją upragnioną głowice. głowica cylindra z wałka: 5,50mm przesunięcie, a 17mm długość. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Skoro masz w ręku jedną i drugą to napisz jak wygląda ich porównanie. Prawdą jest to, że nie będzie pasować? Bo wszystkie znaki na ziemi i niebie potwierdzają moje przypuszczenia nie poparte badaniami empirycznymi, że można je stosować zamiennie :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Wybacz, ale nie mam mocy by bez powodu w sumie wybebeszać porządnie działającego wałka. Głowice z wałka i v7 są niemal identyczne, lekko skrócić prowadnice dyszy i będzie hulać. Tylko po co skoro stockowa hula? ja bym się martwił dopiero jak ją szlak trafi, a na to póki co się nie zapowiada. Co do dyszy, to Anek ostatnio montował to http://asg.warszawa....o-ak,10683.html i z tego co mierzył to szczelność jest tip-top. Up. Nie jest może piękny, ale działa, a poza załadowaniu w replike nic nie widać. Mid 30bb: Quote Link to post Share on other sites
anek Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Dysza ta uszczelnia idealnie. jest taka jak oryginalna. Tyle że doszczelniona Quote Link to post Share on other sites
Łukaasz Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Jak myślicie, czy jak temu wałkowi się podczepi drewnianą kolbę od wintka, kupi PSO-1 i ewentualnie psiknie się go czarnym sprayem i wymieni gumkę będzie ładna replika do powieszenia na ścianę i do postrzelania do tarcz ? Nie chodzi mi o jakiś wielki realizm, tylko o karabin który będzie cieszył chociaż to "nieprofesjonalne" oko i będzie dobry do postrzelania do tarcz ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 A jak załatwisz kolbę od wintka? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Dlaczego się uparłeś na tego VALa? Zupełnie inna baza pod kolbę. Kup lepiej FSS i pokombinuj z wymianą plastiku na drewno. Oryginalnej nie dorwiesz, ale zawsze możesz sam podziergać albo komuś zlecić. Quote Link to post Share on other sites
Łukaasz Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Wydawało mi się, że o wiele łatwiej będzie spróbować podczepić kolbę drewnianą (mimo, że niestety kupić nie można (zrobiłem temat, i odpowiedzi dosyć jednoznaczne) to nie będzie aż tak dużego problemu). Ale patrząc na to inaczej, to fakt, kolbę będzie po a) łatwiej zamontować b) mamy dobre wymiary CAŁEJ kolby w praktyce c) jest nawet stopka :D . Dzięki Chaos, masz rację. A batkę zawsze się gdzieś da upchać. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Up. Nie jest może piękny, ale działa, a poza załadowaniu w replike nic nie widać. Mid 30bb: Jakiś step by step produkcji tego proszę :). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Jakiś step by step produkcji tego proszę :icon_smile:. Procedura jest prosta: - wykręcasz śrubkę od spodu i wyciągasz wkład hicapa, - szlifujesz z 2 stron shelsa do shotguna, tak by wszedł ciasno w skorupkę, - ze styroduru lub innego tworzywa o podobnej twardości, wycinasz ramkę, by shels sie nie przemieszczał wewnątrz skorupki - dajesz wkręt w klapkę dolną, zamiast śruby, by się klapka nie zgubiła. Zabieg prosty, jedyna trudność polega na dobraniu kąta i głębokości umieszczenia shellsa i docięciu ramki. Na moim wałku siedzi kobra z nowej serii. Spiłowałem tylni ogranicznik i można ja pchnąć pod sam grip, ale mimo wszystko wygodniej jest mieć koli nad spustem. Można wygodnie składać się nawet w masce typu stalker. Plamka zgrywa się pięknie. Kilka fociszy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts