Szreder Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Tak, posiadam takich 9, podają kulki bez problemów (jak są nasmarowane prawidłowo). Co mi się nie podoba w nich: - są za mało przeźroczyste i nie widać zawsze ile kulek pozostało, ale tylko czasem - najważniejsze: pękają "zaślepki" od sprężyny na stopce, poszły mi już 3. Zabezpieczyć CTI warto. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Jak kulka może wpaść do gearboxa? Bo czegoś nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Akurat w AUG'u może. Przynajmniej w okolice gearboxa. Jak wyciągniesz lufę zewnętrzną mając w replice naładowanego maga to strumień kulek idzie w okolice gearboxa. A stamtąd już nietrudno o dostanie do środka. Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 A wpadła dlatego, że magazynek był wyjmowany, gdy broń było odwrócona, bo tam jak się wkłada maga taka mała dziurka jest i kulka akurat tam musiała wpaść... :/ Też kiedyś miałem taki problem. Na szczęście w moim przypadku kulka latała swobodnie w środku (nie wpadła do GB) i wystarczyło wyjąć lufę i przechylić karabin do przodu, żeby kulka wyleciała. ;-) Jeśli podczas ruszania repliką słyszycie takie dziwne pukanie dochodzące ze środka, teraz już wiecie co macie zrobić ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) ... btw... jak mi się w magu kulki kończą to wyłącza mi się tryb auto, pozostaje samo semi :) Edited August 10, 2008 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Auga mam w stocku z CA, zasięg około 34 metrów. Niepokoi mnie duży rorzut. Silikon powinnien już dawno wyschnąć (broń ma 3miechy), a rozrzut to około 2 metry góra, dół, boki (mosberg za 50zł ma lepszą celność) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Silikon powinnien już dawno wyschnąć (broń ma 3miechy)??? Wymień gumkę na Systemę i zasięg wzrośnie o 10+ metrów. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 ... btw... jak mi się w magu kulki kończą to wyłącza mi się tryb auto, pozostaje samo semi :) Gumka to jedno a czyszczenie lufy to drugie, długo używałem stockowego AUG z CA i zawsze miał lepszy zasięg od chińczyków I i II generacji. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 (edited) Co to jest? (to na lufie): Edited October 5, 2008 by Szreder Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Nie przypadkiem do zamontowania bagnetu? Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Nie wiecie może, gdzie jeszcze da się kupić taką część? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-AUG02_srch_aug Palce mnie już bolą od wklepywania na klawiaturze najróżniejszych haseł w googlu. :???: Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) Tu masz coś podobnego. Kiedyś mieli też taką, jaką pokazałeś. Edited November 4, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Dzięki, ale niestety ten element odpada - gwint prawoskrętny, a w AUGu jest lewoskrętny, więc tłumik płomienia nie będzie pasował. :???: Mimo wszystko dzięki za fatygę. ;) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 W planach miałem skrócenie AUG'a, ale na planach i zakupie właśnie tej części się skończyło. Jeszcze chyba gdzieś leży u mnie. Odezwij się na PW. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Mógłby ktoś napisać jak zamontować rączkę (ten przedni chwyt), bo mi się urwał i lata na wszystkie strony:C? Można dokupić nową rączką, jakąś solidniejszą? Bo to co jest w stocku jest badziewna, urwała się po 4 strzelance:C Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Trzpień + instrukcja: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1535 Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Dzięki. Ale kłopotów ciąg dalszy... Broń się zacięła jakoś dziwnie (na 10 naciśnięć spustu oddawała 3 strzały) odgłosy z środka brzmiały bardzo nie przyjemnie... Kolega (jako ,że się trochę zna) pobawił się silnikiem i zaczęło działać jak należy. Ale następnego dnia znowu się coś popsuło O_O Teraz dźwięk przy naciśnięciu spustu jest taki jakby batka była pusta (podejrzewam ,że silnik wyzionął ducha). Broń jest na gwarancji więc powinni mi ją naprawić, ale dziwi mnie to ,że takie rzeczy się zdarzają przy tak drogiej replice ... Już mam z nią trzeci problem (rączka + kulka w gerboxie + silnik) i to w przeciągu pół roku:/ Może powinienem powiedzieć ,żeby wymieniono mi tego auga na sprawniejszego, albo ewentualnie oddano pieniądze? Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Witam! Czy jest możliwość zainstalowania do wersji A1 (z lunetą) na lunetę własną optyką typu kolimator? chodzi mi o jakiś montaż... Wydaje mi się, że kiedyś spotkałem się z czym podobnym... :roll: Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Trzeba by zatosować coś ala montaż na lufę, coś jak to: http://gunfire.pl/product-yid-1152189908-Montaz-na-lufe.html Ablo przy dużym kolimatorze nawet 2 takie (tylko bez tych pierścieni). Dać się na pewno da ale jak to będzie wyglądać to inna kwestia. Jeśli byś się zdecydował na coś takiego to daj później fotki bo ciekawi mnie jak to będzie wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
petersilie Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Siemka.NIE wiecie gdzie mozna kupic raczke przedni chwyyt do auga A1 .Szukam wszedzie i nie moge znalezc nigdzie?? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 http://www.taiwangun.com/shop,show,699 Wszędzie to ty chyba nie szukałeś :P Quote Link to post Share on other sites
arkadoo Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Mam problem z AUGiem. Spust nie odbija na mrozie. W temperaturze pokojowej wszystko jest ok, ale na mrozie nie chcę wracać do pozycji wyjściowej. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Mi też to się działo. Trzeba rozebrać replikę i przeczyścić ten spust. O dziwo nawet kulki potrafią w nim być :F . Quote Link to post Share on other sites
arkadoo Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Przymierzam się do zakupu baterii 9,6. w AUGu mam sprężynę M120. Wybór padł na KAN: http://madonion.eu/Bateria_96_V_1400_mAh_K...i_AUG_p448.html Ktoś może podzielić się wrażeniami? Może warto dołożyć trochę kasy itp. Dobrze by było żeby batka nie padała od razu w zimie. Używam low-capów, więc nie potrzebuje jakiejś super pojemności. Quote Link to post Share on other sites
Marek_pno Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Kolegi Aug strzela w temperaturze 0 stopni maksymalnie na 15 metrów, niezależnie od wyregulowania hopa. Też tak macie? Jakaś rada? (gdy kolega strzela z pokoju lata dobrze) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts