Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr Aug z CA

Recommended Posts

Tak, posiadam takich 9, podają kulki bez problemów (jak są nasmarowane prawidłowo).

Co mi się nie podoba w nich:

- są za mało przeźroczyste i nie widać zawsze ile kulek pozostało, ale tylko czasem

- najważniejsze: pękają "zaślepki" od sprężyny na stopce, poszły mi już 3. Zabezpieczyć CTI warto.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A wpadła dlatego, że magazynek był wyjmowany, gdy broń było odwrócona, bo tam jak się wkłada maga taka mała dziurka jest i kulka akurat tam musiała wpaść... :/

Też kiedyś miałem taki problem.

Na szczęście w moim przypadku kulka latała swobodnie w środku (nie wpadła do GB) i wystarczyło wyjąć lufę i przechylić karabin do przodu, żeby kulka wyleciała. ;-)

Jeśli podczas ruszania repliką słyszycie takie dziwne pukanie dochodzące ze środka, teraz już wiecie co macie zrobić ;-)

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dzięki. Ale kłopotów ciąg dalszy... Broń się zacięła jakoś dziwnie (na 10 naciśnięć spustu oddawała 3 strzały) odgłosy z środka brzmiały bardzo nie przyjemnie...

Kolega (jako ,że się trochę zna) pobawił się silnikiem i zaczęło działać jak należy. Ale następnego dnia znowu się coś popsuło O_O Teraz dźwięk przy naciśnięciu spustu jest taki jakby batka była pusta (podejrzewam ,że silnik wyzionął ducha).

Broń jest na gwarancji więc powinni mi ją naprawić, ale dziwi mnie to ,że takie rzeczy się zdarzają przy tak drogiej replice ... Już mam z nią trzeci problem (rączka + kulka w gerboxie + silnik) i to w przeciągu pół roku:/ Może powinienem powiedzieć ,żeby wymieniono mi tego auga na sprawniejszego, albo ewentualnie oddano pieniądze?

• 2 weeks later...

Trzeba by zatosować coś ala montaż na lufę, coś jak to:

http://gunfire.pl/product-yid-1152189908-Montaz-na-lufe.html

Ablo przy dużym kolimatorze nawet 2 takie (tylko bez tych pierścieni).

Dać się na pewno da ale jak to będzie wyglądać to inna kwestia.

Jeśli byś się zdecydował na coś takiego to daj później fotki bo ciekawi mnie jak to będzie wyglądać.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Przymierzam się do zakupu baterii 9,6. w AUGu mam sprężynę M120. Wybór padł na KAN:

http://madonion.eu/Bateria_96_V_1400_mAh_K...i_AUG_p448.html

Ktoś może podzielić się wrażeniami?

Może warto dołożyć trochę kasy itp. Dobrze by było żeby batka nie padała od razu w zimie. Używam low-capów, więc nie potrzebuje jakiejś super pojemności.