Snoozior Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Witam.Chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników wyżej wspomnianego koli.Jak wygląda sprawa z wytrzymałością,i czy plamka nie jest zbyt duża.Ciekawi mnie też gdzie mogę takowy nabyć,bo poza komisem nigdzie nie znalazłem.Z góry dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Mam ten celownik od kiedy siędzę w asg, właściwie poza urwanymi flipami działa tak jakby była wyjęta z pudełka. Zdecydowanie najlepsza z moich optyk. Quote Link to post Share on other sites
Snoozior Posted March 2, 2014 Author Report Share Posted March 2, 2014 a nie wiesz gdzie można teraz dorwać ? :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 ASGshop? Specshop? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 (edited) @Axel: co do optyki wszystko jasne, a powiedz proszę, jak wygląda sytuacja z włącznikiem? rozwala się z czasem jak w każdej innej replice M2? I "od początku" to znaczy od kiedy? Edited March 2, 2014 by Foxtrot29 Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Pany, przecież wiadomo, że Aimpointy od G&P są jednymi z najlepszych, o ile nie najlepszymi kopimi na rynku. To żadna nowość. @Foxtrot nie, takie problemy nie występują. W moim egzemplarzu są luzy na włączniku, ale kolimator został kupiony jako używany i widać, że swoje przeszedł. Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ja również polecam, plamka bardzo ok, nie rozmazana, co prawda mam wrażenie, że włącznik się trochę ,,poluzował'' niemniej jednak działa i chyba mi jeszcze długo posłuży :) Polecam Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Nie rozwalił mi się włącznik,ale są na nim lekkie , urwały mi się tylko przedni i tylni flip cover. Od początku tzn 5-6 lat? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Jaka jest różnica miedzy gp121 a gp523 ? Czy to tylko seria? Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 GP523 to green dot. GP121 to red dot. Panowie jak wam się sprawdza bateria w tym kolimatorze? Nigdzie nie czytałem żeby ktoś miał z tym problem ale u mnie jest fatalnie. Praktycznie na każdą grę muszę wsadzać nowe baterie. Co prawda ustawiam zawsze na poziom 5/5 no ale sumarycznie to świeci może 10 godzin i są puste. Wydaje mi się to jednak zdecydowanie za mało? Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 U mnie jest podobnie z tym że dobrze świeci tak z 2-3 godziny potem już strasznie słabnie, może powinienem zainwestować w bateryjki za pół miliona :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Nie mierzyłem żywotności baterii ale jest znacznie wyższa niż to co podajesz. Zwarcie? Lipne baterie? Quote Link to post Share on other sites
Prorokpl Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Ja mam pytanie do tego kolimatora. Czy mając go zamontowanego na M4 to czy front sight wysoki w emkach przeszkadza przy celowaniu? Powinienem się przerzucić na wysoki montaż lub zdemontować przednią muszkę czy można spokojnie celować? Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Ja mam pytanie do tego kolimatora. Czy mając go zamontowanego na M4 to czy front sight wysoki w emkach przeszkadza przy celowaniu? Powinienem się przerzucić na wysoki montaż lub zdemontować przednią muszkę czy można spokojnie celować? Podpisuję się. Również mnie to martwi ;/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Niepotrzebnie, bo z kolimatora można celować równie dobrze i z całkowicie zasłoniętą przednią szybką. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Równie dobrze można celować i z biodra, tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Muszka nieco przysłania pole widzenia w kolimatorze, mniej więcej do połowy okularu, ale celuje się dobrze, intuicyjnie. Można przejść na wyższy montaż dla większej wygody. Ale jeśli korzystasz z maski ochronnej na twarz, to montaż wysoki jest przydatny - bo wygodniej celować. Celowanie przez zasłonięty wizjer trzeba brać umownie (moim zdaniem to mit) - awaryjnie można, ale skuteczność nie jest gwarantowana. Gdyby można było skutecznie celować przez zaślepioną optykę, to pewnie by taką produkowali. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Dlaczego mit? Próbowałeś? Mam co prawda kolimator otwarty i nauczyłem się celować obuocznie. Przesłonięcie kolimatora w niczym mi nie przeszkadza. Da się strzelać tak samo celnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Gdyby można było skutecznie celować przez zaślepioną optykę, to pewnie by taką produkowali. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Zasłanianie kolimatora jest też dobrą sprawą dla osób które po raz pierwszy mają kontakt z kolimatorami. Wymusza to otwarcie obu oczu przez co człowiek szybciej się przyzwyczaja. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Przyzwyczaja do czego? Do złego celowania? Prawidłowo nie da się celować z zasłoniętym kolimatorem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 DA SIĘ. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Da się celować patrząc na cel. A patrzenie na cel nie sprawdza się najlepiej, jeśli chcemy celnie i szybko strzelać. :D Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Przyzwyczaja do czego? Do złego celowania? Prawidłowo nie da się celować z zasłoniętym kolimatorem. Przykład dla osoby praworęcznej/prawo-ocznej. Osoba celując przez lunetę patrzy prawym okiem, natomiast lewe ma zamknięte. Osoba która ma pierwszy raz kontakt z kolimatorem zazwyczaj celuje jak z lunety, zamykając lewe oko. Zasłaniając kolimator, zmusza się osobę do otwarcia lewego oka. Osoba się przyzwyczaja do celowania przy użyciu kolimatora z otwartymi oczami. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Da się celować na dystansach asg z przymkniętym przednim flipem. Warunkiem koniecznym jest celowanie obuoczne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts