Miś123 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Witam mam zamiar w przyszłości kupić sobie m4 i przerobić ja na parasnajperke.Oczywiście nie bede latal z m4 i udawal snajpera tylko najpierw pobiegam jako szturmowiec a po nabraniu doświadczenia przeniose sie na snajpera lub strzelc wyborowego. I tu rodzi sie moje pytanie jaka m4 wybrac jako podstawe i co ewentulalnie doradzilibyscie mi w nia wsadzic. Fundusz na sama podstawe to ok 800 zl Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/109420-rodzina-m4m16-jako-karabiny-para-wyborowe/ Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Idzie zrobić, choć lepiej z m16 Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 (edited) Ja jakbym kupował to pewnie sr-25 A&K + tuning, ale pewnie zaraz ktoś poleci firmowe :icon_wink: Edited March 4, 2014 by Quzodor Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 A ja bym szukał KWA Defender, dowolny model, tam się wstawia preckę, sp150, tłok oraz batkę 11.1v i parasnajpa jak talala. Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 No tak ale jak bym chciał przerobic m16/m4 na parasnajperke to jakiej firmy? Mam zamiar uzyskać po tuningu ze 70 m skutecznego zasięgu i mam na wydanie +/- 800 zł (na samą podstawe oczywiście bez tuningu) Quote Link to post Share on other sites
komen10 Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Na podstaw pod snajperke proponowałbym MB-01 od WELL na poczatek wymiana Lufa+Komora+Gumka a tuning mocowy to najlepiej kup sobie to: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/527520 i to by było na tyle :) z tego spoko snajperka wyjdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 No tak ale jak bym chciał przerobic m16/m4 na parasnajperke to jakiej firmy? Mam zamiar uzyskać po tuningu ze 70 m skutecznego zasięgu i mam na wydanie +/- 800 zł (na samą podstawe oczywiście bez tuningu) Czego nie zrozumiałeś w poście Mendiego? Na podstaw pod snajperke proponowałbym MB-01 od WELL [...] A ja proponuję wrócić do szkoły i pouczyć się jeszcze trochę czytania ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
komen10 Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 A ja poroponuję przeczytać co ja proponuję :) Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Mb-01 od well mogło by być (po tuningu ładnie bym pomalował i by było nice) ale ja szukam czegoś samopowtarzalnego bo jakbym się rozmyślił to bym poszedł w szturmowca :maniak_killer: Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 (edited) A ja poroponuję przeczytać co ja proponuję :icon_smile: Widzę, że jesteś uparty. Sugeruję zatem powrót do przedszkola. Tam dzieci odróżniają już kwadracik od kółeczka, więc może wytłumaczą Ci różnicę pomiędzy repliką M4/M16 a MB-01. Do autora: kup emkę ICSa i złóż dwie góry - jedną standardową, a drugą "parasnajperską". I po problemie. Edited March 4, 2014 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 4, 2014 Author Report Share Posted March 4, 2014 Kolego mam zamiar kupić podstawe za +/- 800 zł a nie 1200. Naucz się liczyć na poczatek może do dwóch, żeby ci się obwody nie przepaliły. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Kolego mam zamiar kupić podstawe za +/- 800 zł a nie 1200. Naucz się liczyć na poczatek może do dwóch, żeby ci się obwody nie przepaliły. Kolego, moje obwody i umiejętności liczenia mają się dobrze. Równie dobrze ma się moja umiejętność czytania ze zrozumieniem, dzięki czemu nie umknęło mojej uwadze, iż nigdzie nie sprecyzowałeś, że poszukujesz repliki nowej, co jest dosyć istotne. Uściślij może zatem swoje wymagania, to otrzymasz bardziej precyzyjne odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=00ooITgGKhs#t=76 Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Rzadko wchodzę na dział zielonych, ale jak wejdę to nawet po bardzo złym dniu banan mi się na twarzy sam rysuje :D Kolega komen widzę po miesiącu bycia forumowiczem jest już pełnoprawnym serwisantem. Miś123 chce replikę samopowtarzalną,a Ty doradzasz mu "fullauto" mb01 wella. Replika to żadna, nie polecałbym jej nawet największemu wrogowi. Stawiam 200zł, że sam ją sobie kupiłeś, bo chciałeś byś ubersnajperem z kalofdjuti, ale przekonałeś się, że w stocku jej zasięg oscyluje w granicach 30 metrów i na siłę próbujesz wepchnąć ten badziew innym, jako "dobra baza". Daj znać za kilka lat, jak w końcu kogoś ustrzelisz na strzelance. Rzucenie repliką się nie liczy. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Proponuje aby wszyscy się powstrzymali od takich przepychanek słownych. Proszę pisać na temat. Misiek, pytaj konkretniej, a otrzymasz w zamian konkretne odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Polecam to HK416 od JG. Od M nie różni sie prawie niczym a bebechy JG są o niebo lepsze niż te Cymy czy PJ/A&K jak cos to na priv a tu masz link: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1432 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Koszta mocnego tuningu JG mogą być całkiem spore. Mendi podał najlepszą opcję, jaką jest zakup DOWOLNEJ repliki M4 od KWA. Łatwy i niedrogi tuning, fabryczne bebechy wytrzymują mocne sprężyny, tak samo zespół cylindra z tłokiem ma bardzo dobrą szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 5, 2014 Author Report Share Posted March 5, 2014 Ok dzieki za odpowiedzi a ty Pietracha masz napisane w pierwszym poscie o kasie na podstawe. No pewnie z polaka mialeś dwóje Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 (edited) Ok dzieki za odpowiedzi a ty Pietracha masz napisane w pierwszym poscie o kasie na podstawe. No pewnie z polaka mialeś dwóje Masz niezły tupet, żeby krytykować czyjąś znajomość języka polskiego, samemu nie potrafiąc napisać choć jednego posta bez błędu. W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na dosyć istotne pytanie: replika nowa, czy używana? Bo mając 800zł i perspektywę dalszego upgrade'u, nie ma, według mnie, sensu pchać się w nowe repliki chińskie (a tylko chińskie dostaniesz za taką kwotę), bo i tak prędzej czy później trzeba będzie wymienić większość elementów GB, przy czym stracisz gwarancję na replikę. Stąd propozycja repliki KWA, która, nota bene, również nie kosztuje 800 zł. I co Ty na to, Misiu? Edited March 5, 2014 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 KWA Defender nie ma w sprzedaży do roku, dlatego szukać można jedynie używki, a one oscylują 600-1200zet, zależnie od modelu i wyposażenia. Jak ktoś chce wydać 800zet na podstawę i włożyć w to jeszcze 300zet na na bebechy, by to za parasnajpę uchodziło, a później zmieniać dziadowski szkielet co pół roku, to jego sprawa. A najlepiej niech tego wella weźmie i spokój. @verb czyść podwórko Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 5, 2014 Author Report Share Posted March 5, 2014 Mendi ale jak już pisałem chcę coś samopowtarzalnego bo jak się rozmyślę to pójde w szturmowca.A replika ma byc nowa bo z uzywkami nigdy nic nie wiadomo.A po dłuższym zastanowieniu się stwierdzam,że moge dać te 1200 za podstawe. Quote Link to post Share on other sites
Miś123 Posted March 5, 2014 Author Report Share Posted March 5, 2014 Poszykałem i znalazłem to: http://taktyczny.com...kwa-usa-ka.html Koszta mocnego tuningu JG mogą być całkiem spore. Mendi podał najlepszą opcję, jaką jest zakup DOWOLNEJ repliki M4 od KWA. Łatwy i niedrogi tuning, fabryczne bebechy wytrzymują mocne sprężyny, tak samo zespół cylindra z tłokiem ma bardzo dobrą szczelność. i czy chodzilo wam o to? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Brak w Magazynie. Quote Link to post Share on other sites
komen10 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Rzadko wchodzę na dział zielonych, ale jak wejdę to nawet po bardzo złym dniu banan mi się na twarzy sam rysuje :icon_biggrin: Kolega komen widzę po miesiącu bycia forumowiczem jest już pełnoprawnym serwisantem. Miś123 chce replikę samopowtarzalną,a Ty doradzasz mu "fullauto" mb01 wella. Replika to żadna, nie polecałbym jej nawet największemu wrogowi. Stawiam 200zł, że sam ją sobie kupiłeś, bo chciałeś byś ubersnajperem z kalofdjuti, ale przekonałeś się, że w stocku jej zasięg oscyluje w granicach 30 metrów i na siłę próbujesz wepchnąć ten badziew innym, jako "dobra baza". Daj znać za kilka lat, jak w końcu kogoś ustrzelisz na strzelance. Rzucenie repliką się nie liczy. Jeśli nie umiesz czytać, dodałem ten post przed tym jak napisał że chce replikę samopowtarzalną, btw. nie kupiłem jej i nie będę.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts