_Czarny_ Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 Dostępność części w Polsce jeśli chodzi o GBBR zawsze była niska. O niczym nowym niż to co jest powyżej w tym temacie to mi nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Kimbo Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Wymieniałeś coś w niej? Quote Link to post Share on other sites
Dita-ddz Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 nic nie wymieniałem, odsyłam do sprzedawcy Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 Wymieniałeś coś w niej? W związku z tym że jestem już użytkownikiem CO2 powinienem wymienić: Dyszę, valve locker, firing pin Dodatkowo w każdej replice stockowej warto wymienić gumkę hop up i lufę na precyzyjną. Z tym ostatnim to dramat, ja swoją będę musiał sprowadzić z WGC. Quote Link to post Share on other sites
Dominik20 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Niestety kolego czeka cię wymiana wszystkich elementów trigger-a , Mieszanie części ''znalowych'' z stalowymi kończy się zawsze przyspieszonym zużyciem podzespołów wykonanych z gównolitu . Wynika to z diametralnie różnych właściwości fizycznych obu stopów . Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Potwierdzam to co napisał Dominik20. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 Na razie mi się nie śpieszy, działa, się popsuje to będę wymieniał ;) Szczęściem nie mam ciężkiego palucha przy zabawie ^^ Quote Link to post Share on other sites
Dita-ddz Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 jednak pożegnałem się z repliką MSK, Serwis Gunfire stwierdził że wada nie do naprawienia i zaproponowano mi wymiane, będzie MSK ale AEG :) Quote Link to post Share on other sites
Kimbo Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Czy mógłbyś podac szczegóły WADY/USTERKI? W tym miesiącu kupuję WE-MSK GBB i chciałbym poprosic was o szczegółowe opisanie repliki w jednej wiadomosci. Życiorys waszej MSK. Jak sie sprawuje, co jest nie tak, co wymienialiscie w replice, co chcielibyscie wymienic, proponowany tuning Jakie częsci cena w przyblizeniu, roznica miedzy gren gazem a Co2 w sesie dzwieku wystrzału, poprawach w zasiegu celnosci zuzyciu broni (flakow) itp. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Masz 3 tysiące na start i tysiąc od ręki plus dobrego serwisanta np dexa to bierz. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted March 8, 2015 Author Report Share Posted March 8, 2015 A ja proponuję nie iść totalnie na łatwiznę a wątek przeczytać ;) Quote Link to post Share on other sites
Wanek2 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Witam. Sposób montażu osłony lufy ma szans na uszkodzenie repliki Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted March 9, 2015 Author Report Share Posted March 9, 2015 Witam. Sposób montażu osłony lufy ma szans na uszkodzenie repliki Zaciekawiłeś mnie. W jaki sposób można uszkodzić tym replikę ? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 15, 2015 Author Report Share Posted September 15, 2015 (edited) Jeśli ktoś nie wie to można repliki WE (przynajmniej część) przerobić na HPA za pomocą KITu od Aylana. Więcej info o tu: http://www.alyanairsoft.com/ Tanie nie jest, sporo z tym roboty miałem ale działa :icon_smile: Uwagi zgłosiłem twórcy KITu więc następni powinni mieć łatwiej niż ja :icon_wink: W ten weekend będę testował w boju i wtedy w osobnym wątku napiszę co o tym sądzę :icon_smile: Jeśli komuś nie przeszkadza butelczyna i wąż to naprawdę daje radochę. Tylko obecnie boltcatch nie łapie jak ostatnia kulka się wystrzeli, ale po modyfikacji w MSK da się go uruchomić. Edited September 15, 2015 by Ghola Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Zapodaj foty całego systemu. Bo brzmi ciekawie Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 15, 2015 Author Report Share Posted September 15, 2015 Niedobry człowieku, miałem to pisać po weekendzie. A masz ;) http://forum.wmasg.pl/topic/156665-we-gbbr-hpa-od-aylan-airsoft/ Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Ghola mógłbyś być taki dobry i zważyć przedni chwyt do którego przykręca się szyny? Orientowałeś się może jakie bajery pasują do tej repliki np łoża magpulla itp? Pytanie do właścicieli msk jak wygląda osadzenie lufy zewnętrznej w konstrukcji to jest stal z stalą czy jak zwykle znal? Znajdzie się ktoś z śląskiego środowiska kto posiada msk bo chciałbym przyjrzeć się replice przed zakupem? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 29, 2015 Author Report Share Posted September 29, 2015 A mógłbym, waży coś koło 350 gram. Około bo musiałem odejmować wagę latarki i chwytu do niej ;) Na tym filmiku masz założoną króką lufę i inne łoże przednie :) Ok, drobna pomyłka, wcześniej na PW ci pisałem że obsada to żelazo, niestety nie do końca, sama lufa jak to co co wkręcasz obsadę to żelazo, to w czym lufę mocujesz to jest znal. Chodzi mi o ten element jaśniejszy na zdjęciu: Czyli miałeś jednak nosa. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 No taki zestaw jak na filmie by mi najbardziej pasował. Mam nadzieję że w pl znajdzie się ktoś z rozwalonymi bebechami. To nie komis, ale msk to rzadka replika więc napiszę tutaj najwyżej dostanę ostrzeżenie. Kupię replikę msk, bebechy strzelające czyli spust i zamek mogą być padnięte oraz brak lufy i momory hop-up. Bolt catch musi być kompletny jak i wszystkie piny, zero zniszczeń jak krzywa lufa itp. Obsada z tego co widziałem na youtubie to solidny kawałek znalu/aluminium więc raczej małe szanse aby zdechło. Będzie Ci się chciało zrobić komplet zdjęć jak wygląda ten cały blok i jego mocowanie do korpusu? Pytanie pod kątem wytrzymałości na ultra cięzki stalowy zamek z daytony :) Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 29, 2015 Author Report Share Posted September 29, 2015 Już mi się nie chce wklejać zdjęć :P Masz link do całego Albumu :) https://picasaweb.google.com/kamiyaru/MSK?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLWv_5-lqend3gE&feat=directlink Ostatnie 5 zdjęć to jest ta obsada. Na zdjęciu z widoczną lufą wenętrzną widać jak to włazi w mocowanie plus jest widoczna ta podkładka o którą pytałeś na PW. Quote Link to post Share on other sites
rykacz Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 Cześć, w teamie, który prowadzę mamy we msk. Przerobiła od października jakieś 3-4k kulek głównie na co2 i ostatnio pojawił się mały problem, a mianowicie na semi, gdy nie wciśnie się spustu do końca z wystarczającą siła to replika strzela auto do momentu puszczenie spust, a na auto czasem potrafi wywalić całego maga do skończenia gazu. Z rzeczy, które były robione - delikatnie oszlifowałem dół boltcarriera i górę młotka i na ten plastikowy bolec, w który uderza boltcarrier nałożyłem springa od aega, by amortyzować uderzenia oraz regularnie ją smarowałem. Ktoś się orientuje co to może być? W przypadku semi mam podobnie na scarze od we. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 Oblukajcie dokładnie mechanizm spustowy oraz przełącznik zmiany trybu ognia. Coś tam nie gra, mogło się niestety wyrobić / uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
rykacz Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Oblukajcie dokładnie mechanizm spustowy oraz przełącznik zmiany trybu ognia. Coś tam nie gra, mogło się niestety wyrobić / uszkodzić. Myślisz, że to może być kwestia np. sprężyn, czy cuś poważniejszego? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Kocham jak Forum WMASGu nie wysyła mi powiadomień o jakiejś odpowiedzi w wątku ;) Miałem podobną sytuację którą opisałeś, co prawda w innej replice bo w WE PDW, ale mechanizm jest w miarę podobny. Mi akurat wpadła kulka pod mechanizm spustowy, zaklinowała się tam. Dlatego stwierdzam ze należy obejrzeć cały mechanizm bo on jest właśnie odpowiedzialny za serię i singla. Quote Link to post Share on other sites
Dominik20 Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Po rozbiórce mechanizmu spustowego , warto zwrócić szczególną uwagę na cześć nr 76. Owa część która nazywa się '' sear '' odpowiada w dużej mierze za prawidłowe działanie w wybranym trybie , auto lub semi . '' Sear '' po pewnym bliżej nieokreślonym przebiegu potrafi się wytrzeć , i stąd pojawia skłonność karabinka do strzelania tylko w auto . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts