Kamilw96 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Czy oryginalna podstawa szczerbinki ak pasuje do cm.048?, da rade zamontować Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 dać da, ale nie bez przeróbek, przynajmniej 2 lata temu tak było. na boyi właziło od ręki. Quote Link to post Share on other sites
Kamilw96 Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 przez 2 lata moglo sie troche zmienic, podobno da radę bez przeróbek, bo pytalem Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 'podobno'. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 To źle pytałeś, trzeba przerabiać. Pilnik i jedziesz. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 To źle pytałeś, trzeba przerabiać. Pilnik i jedziesz. Potwierdzam, bez pilnika się nie obejdzie. Sprawdzone na CM048 z 2010 oraz 2tygodniowej sztuce. Quote Link to post Share on other sites
GRZ3CH Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Na boyi ma wchodzić bez problemu? Mam RK-05, czyli AK-74M, czy do tego będzie pasować od ostrego AK? Czy różnice kalibru nie powodują innego wymiaru wewnętrznego? Quote Link to post Share on other sites
Legitek Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Witam. Chińczyki dały mi w stocku wyrobioną ww. część, więc oczywistym jest, że chcę zapewnić mojej szczerbince wygodne gniazdko (bo narazie ma za takie warunki focha i umówiła się z blaszką, że ta nie da się w ogóle umieścić). Wasza w tym rola maniacy, abyście pomogli mi wybrać wytrzymały wyrób, który sprosta najbardziej wysublimowanym wymogom przyrządów celowniczych. I wejdzie na mojego boyi'a, rzecz jasna. Co sądzicie o takim kawałku stali: https://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-1980-PODSTAWA-SZCZERBINKI-DO-KBK-AK-NOWA.html ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Obawiam się, że bez modyfikacji nie uda Ci się jej umieścić na lufie. Średnica otworu i lufy może być problemem. Quote Link to post Share on other sites
Legitek Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Może taka, dedykowana do replik: http://asg.warszawa.pl/p,p-j-podstawa-szczerbinki-z-ryglem-do-akm-i-ak74,7397.html ? Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Powinna podejść ta część która wskazałeś w ostatnim linku. Ogólnie wszystkie części które są w systemie tzw. VFC Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted August 20, 2014 Report Share Posted August 20, 2014 A czy ta podstawa podejdzie do RK01 (AKS74U) czy bedzie za długa? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Podstawa celownika AKM będzie za długa do AKS-74U, w innym miejscu jest też kołek ustalający podstawę na lufie. Przy okazji mała uwaga dla osób montujących podstawy szczerbinki AK do AK-74 (i ogólnie podstawy celownika przeznaczonych do kbk kal. 7,62mm do konstrukcji kal. 5,45 ) - Podstawy w obu karabinkach, mimo że całkiem podobne, różnią się przede wszystkim kątem nachylenia krzywki po której porusza się suwak szczerbiny. Z czego to wynika, to chyba łatwo się domyślić. Tak czy inaczej montaż podstawy AK do AK-74 raczej oddala replikę od pierwowzoru :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts