Baneriusz Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Witam. Przekopałem trochę forum w poszukiwaniu podobnego tematu, ale nic nie znalazłem. Jak sądzicie: 1. Czy takie coś w ogóle jest wykonalne? 2. Jak z dostępnością ewentualnych części zamiennych? 3. Czy sądzicie że cena takiego "projektu" byłaby mniejsza niż stuningowanie snajperki? Nie mam na myśli konkretnych modeli, po prostu uważam że z prostotą budowy, taka pompka mogłaby być "zabójcza". Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 1. Nie 2. Nie ma 3. Nie Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Sądzę, że jest to głupie, ale dlaczego nie. Tzn. ja wiem dlaczego nie - bo jest to głupie. Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 1. Tak 2. Nie ma 3. Nie (Dla szaleńców jest opcja jakiś customowych projektów gdzie ktoś wykonał by bebechy na CNC cena kosmos zrobił byś za to ze 2 karabiny). Link to post Share on other sites
Kopcik Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Są przecież strzelby od G&P po 20 Jagiełów i cześci zamienne i tuningowe (w polsce raczej niedostępne ale na redwolfie lub wgc są). A że chinskie wynalazki to większości kopie to pewnie dało by się je jakoś ztuningować (tyle że koszt części kilkakrotnie przewyższy koszt repliki). Wykonalne: tak ale przy dużym nakładzie finansowym i i na pewno będzie to gorsze. Dostępność części są ale niedostępne w polsce i drogie Cena wyższa i skuteczność mniejsza Link to post Share on other sites
Baneriusz Posted April 9, 2014 Author Report Share Posted April 9, 2014 Przyznam, że po prostu Ciekawiło mnie zdanie bardziej doświadczonych ode mnie. Jestem małym fanem sprężynówek i między innymi dla tego że bolą mnie oczy od pytań "snajperka za 50groszy" jakoś przeszło mi to przez myśl. Dzięki za odpowiedź Link to post Share on other sites
Powała Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 (edited) Próbowałem kiedyś takiej operacji na Remingtonie 870. Efekty: - zasięg niezadowalający, - koszty koszmarne, - w krótkim czasie "rozsypka", naprawa nieopłacalna. Edited April 10, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
Valor92 Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Był już podobny temat, tylko że na bazie M47 DE: http://forum.wmasg.pl/topic/105674-m47-ala-snajperka-czyli-jak-zrobilem-cos-z-niczego/page__hl__%20m47 Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 (edited) Jak dla mnie fajna sprawa, warto próbować, chociażby z tymi strzelbami G&P za ~1800 zł. Chociaż koszta zapewne daleko wyprzedzają chęci :P Edited April 10, 2014 by Mixon Link to post Share on other sites
Powała Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 (edited) Wydaje mi się, że ogólny wydatek przekroczy wszelkie granice jakie występują przy tuningu jakiejkolwiek "sprężyny" do poziomu 600 fps-ów. :icon_confused3: Edited April 10, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
Recommended Posts