samael16 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 (edited) Tydzień od wysłania papierów z paypala, zazwyczaj do tego czasu poczta dostarcza mi paczki. Edited August 29, 2014 by samael16 Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 (edited) Ja dosłałem z rana w poniedziałek screeny z PP. W czwartek paczka była u mnie, ale poganiałem ich telefonami :icon_razz2: Edited September 1, 2014 by La Chupacabra Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Też sobie jutro dryndnę, bo inaczej będę wiedział tylko tyle, że nic nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Dzwoniłem. Pani poinformowała mnie, że "papiery" doszły i zostały przekazane do UC. Nic więcej nie była mi w stanie powiedzieć... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Dzisiaj (po 12'stej) status zmienił się na "Zwolnienie przesyłki przez urząd celny". Jest szansa, że to jutro będzie u mnie? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 (edited) Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2013-11-29 12:48 UP Poznań 2 [...] Doręczenie przesyłki 2013-12-02 13:45 UP Kórnik Biorąc pod uwagę że 29 to był piątek, to bardzo możliwe :icon_biggrin: Edited September 4, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Najszybciej i najprościej (jeśli jest się ze Śląska) to podjechać do Zabrza i załatwić to osobiście - ja tak za każdym razem robiłem i nigdy nie było problemu. Oddział Celny Poczty jest koło M1 - przy sortowni :-) Quote Link to post Share on other sites
darek81 Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 odgrzeje temat. Jakiś czas temu zamówiłem 3szt UV5-R w jednej paczce. Oczywiście paczka zatrzymała sie na WER Komorniki. Ściągnęli UKE i okazało się, że nie ma znaczków CE. Paczka wróciła do Chin po czym została wysłana w 3 listach. Dwa dotarły a 3 znowu "zatrzymany w cle". Pytanie czy przejdzie scrren aukcji gdzie są 3 szt. i jak zrobić żeby zapłacic VAT ale żeby znowu sie nie skończyło na UKE (radia zamówione w maju więc mam już dość). DOdam jeszcze tylko, że to nie na sprzedaż tylko dla mnie i dwóch kumpli. Dzięki za jakiekolwiek porady. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Jak celnik pośle Ci towar do UKE to nie ma zmiłuj. Nie ma znaczków CE, nie ma dopuszczenia do użycia. Quote Link to post Share on other sites
darek81 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 ok tylko czy dzwonic czy czekać na pismo. Ciekawe czy przeszło by gdybym powiedział, że to wymiana wadliwego towaru i już to miałem. Chodzi mi tylko o to czy jest sposób na ominięcie UKE Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Jak jesteś licencjonowanym radioamatorem to możesz pracować na urządzeniach bez CE ale niestety obrót rynkowy jest niedopuszczalny. Jedna z chińskich firm (nie pamiętam która) ominęła to sprzedając urządzenie jako kit do samodzielnego montażu. Ciekawe kiedy Baofeng zacznie np sprzedawać osobno płytę,obudowę i pozostałe części jako spare parts :). Quote Link to post Share on other sites
darek81 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Przyszły papiery z celnego. Odeślę i zobaczymy. Swoją drogą to Baofeng ma od 2011r. certyfikat CE0678 pozwalający na obrót i używanie go na terenie całej UE i USA. Na dodatek pod baterią znajduje sie ten znaczek wraz z nr certyfikatu aczkolwiek jeśli dobrze pamiętam ostatnim razem stwierdzili, że nie ma on odpowiednich wymiarów. Tym razem będę się kopał z koniem i zorganizuję jeśli będą chcieli certyfikat od producenta. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Nie ma odpowiedniego wymiaru. Certyfikat ma określony wymiar, jak nie ma wymiaru to nie ma certyfikatu. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Dokładnie. Znak CE jest precyzyjnie określony. Jest drobna różnica w wyglądzie. Ten niewłaściwy jest często tłumaczony jako China Export. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 Obrazowo to wygląda tak: Maluch i porshe to to samo bo: - napęd na tył jest, jest - jest czerwone, jest - brak dachu jest, jest Dotarło czy dalej nie dociera? Quote Link to post Share on other sites
darek81 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 No dobrze czekam właśnie na certyfikat od producenta i zobaczymy jak wtedy się rozwinie sytuacja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts