Ryzbor Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Może LiPo 11.1V? Z tym silniczkiem jak dobrze dobierzesz części to można mieć rof 50k/s. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Może LiPo 11.1V? Z tym silniczkiem jak dobrze dobierzesz części to można mieć rof 50k/s. o_O Chyba na DSG.... Quote Link to post Share on other sites
Fricek Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) Nie no, bez przesady, osobiście rof 25-30rps to dla mnie maksimum na tę chwilę, nie mam żadnej potrzeby wyciskać więcej. Jakieś rady co do MOSFET-u? Edited August 26, 2013 by Fricek Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Jeśli idziesz na rof to nie bierz mosfeta z hamulcem, mam AKSU 440FPS@25rps z PicoSR i 11,1V. Chodzi aż miło. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) @verb007: właśnie nie :icon_smile: Shortstroking 3 zębów czy jakoś tak. Dżutub: 50rps AK. Edited August 26, 2013 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Witam co na samym początku mógł bym wymienić w swojej R-ce ? Czy wgl jest sens. Jak na razie w GB nie chce grzebać ponieważ ma gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Baterię. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Dzięki za rade:) ale bateria to normalna rzecz . Chodziło mi bardziej o rzeczy w samej replice prócz GB :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Wymienić możesz wszystko jak tylko Ci się podoba. Jeśli masz na myśli tuning i polepszenie pracy i osiągów to temat generalnie założony jest nie w tym dziale co potrzeba. Proponuję Ci na początek poczytania tematu o tej replice oraz tematów w dziale Tuning replik elektrycznych. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Lufa, gumka, komora,kable wszystko to da się wymienić bez otwierania gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Siemanko jak dam taką batkę do swojej repliki nie rozwali bebehów ? http://www.taiwangun...&campaign-id=19 A zmiesci sie pod dekiel ? S1 Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 LiPo daj lepiej. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 jest może jakaś rącza wykonana z jakiejś gumy czy coś ? A nie z tego plastiku . Quote Link to post Share on other sites
Agresywny_Spawacz Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Cześć, mam do was pytanie. Otóż planuję zakup RK-05 od Boyi i zamierzam zrobić go pod 450 fps. Jednak do tej pory grzebałem tylko w emkach i nie wiem do końca co wsadzić do GB aby uzyskac te 450 fps. Podobno ten wynik można uzyskać na Sp130 jednak nie wiem czy na pewno, oraz co jeszcze wymienić aby nie posypało? I czy po tych wymianach lipo 7,4 sobie poradzi? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Oprócz samej sprężyny, ja wymieniłbym zespół cylindra, który poprawiłby szczelność układu. Do 450FPS bez wymiany zespołu cylindra odpowiednia będzie sprężyna SP130. Quote Link to post Share on other sites
Agresywny_Spawacz Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Zębatki stockowe zostawić? To wymienię cylinder, głowicę cylindra i głowicę tłoka + sprężyna Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Dobrze spodkładkowane powinny dać sobie spokojnie radę. Quote Link to post Share on other sites
Agresywny_Spawacz Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Ok, zamierzam jeszcze załozyć tłok SHS z 14 zębami metalowymi i dać kulowe łożyska, a więc jaka średnica tam jest? Oraz jakie lipo dać? 7,4v będzie dawać rade czy 11,1v? Zadajesz pytania, które już wielokrotnie padły, poczytaj trochę forum zanim zadasz kolejne dziwne pytanie. Kup replikę to sie dowiesz jakiej średnicy są łożyska a jak sie dowiesz jakiej są średnicy to po przejrzeniu forum dowiesz się co jest polecane. Kolejne dziwne pytania będą kasowane. S1 Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Witam, od nowości moja Rk-01 wydaje taki specyficzny dźwięk przy strzale wszystko ładnie tylko gdy oddaje strzał słychać dodatkowo taki brzdęk czegoś metalowego. To jakiś problem mechanizmu ? Czy tak jest juz w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Słychać sprężynę główna na prowadnicy sprężyny. Normalka. Pomaga wymiana prowadnicy sprężyny lub sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Słychać sprężynę główna na prowadnicy sprężyny. Normalka. Pomaga wymiana prowadnicy sprężyny lub sprężyny. Już się martwiłem ze cos nie tak z GB, Dzięki za info :) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Wprawdzie temat boya, a idzie mi o aksu cymy (CM40D) , to tak. Chce zrobic tuning na celnośc i zasięg. Mysle o lufie precyzyjnej gumce i bore upie Jaki jest sens kupowac do niego tlumik by lufa miala powyzej 400mm? Czy przy krótszej lufie bore up nei bedzie robil problemów? -mam cylinder typu 0 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Czy przy krótszej lufie bore up nei bedzie robil problemów? -mam cylinder typu 0 Jeśli chcesz montować Bore up, to poszukaj takiego z cylindrem dopasowanym do swojej dł lufy. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Witam! AKSU Boyi: -M120 Guarder/Madbull -zębatki Core 16:1 -Tłok Core 3 stalowe zęby -Głowica tłoka Systema duracon/aluminium -Komora HU Cyma -kable 1,5mm -mosfet Gate -lufa i gumka -teflon Coś jeszcze będzie potrzebne? Głowica cylindra, silnik? Czy niekoniecznie. Dzięki, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 (edited) W zasadzie mój problem dotyczyć może każdej repliki z GB v.3 ale jako że mam AKSU z Boyi to piszę tu. Do rzeczy. W replice siedzi: - mosfet + kable 16AWG - silnik neodymowy PJ/Cyma - SP130 Guarder - łożyskowana prowadnica i głowica tłoka - tłok wzmocniony G&P z 5 stalowymi zębami - zębatki stock, jak sądzę dobrze wypodkładkowane, pracują bardzo płynnie - łożyska metalowe, ślizgowe SHS 7mm Reszta w tym wypadku nieważna. Karabinek puki co lata na LiPo 11,1V 1300mAh 25/50C. W takiej konfiguracji rekcja na spust w trybie semi jest rewelacyjna. Jednakże szybkostrzelność na auto jest dla mnie zdecydowanie za duża a po dłuższej serii nagrzewa się silnik oraz chwyt co jest nieprzyjemne. Na LiPo 11,1V z mniejszym C w okolicy 15-20 jest to samo. Na NiMh 9,6V GFC 1600mAh jest w zasadzie w sam raz lecz jakoś wolę ostatnio LiPo. Na LiPo 7,4V 1300mAh 25/50C reakcja na spust jest taka sobie zaś bardzo podoba mi się szybkostrzelność (900-1000) na auto bliska oryginałowi. Ponad to z tą baterią mam najmniej problemów jeśli chodzi o jej wygodne schowanie pod deklem. Także silnik pracuje bez widocznego przegrzewania się w tym wypadku. O co mi chodzi - Jak poprawić czas reakcji na spust/szybkostrzelność na baterii LiPo 7,4? Zmienić zębatki na np. SHS 13:1? Czy może lepiej zastosować "shortstrocking" usuwając po 4 zęby na tłoku i zębatce? Te 10-20fps mógłbym poświęcić w tym wypadku. Proszę o rady. Pozdrawiam! Edited July 28, 2014 by soldat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts