Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór M4 na początek.

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam się nad kupnem repliki do 900zł. Wpadł mi w oko ten model:

http://gunfire.pl/product-pol-1152200043-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-G01.html

Ciekawi mnie czy wytrzyma dłużej niż trwa okres gwarancyjny, gdyż SA to chińczyk, lecz podobno bardzo dobry. Raczej nie będę go tuningował, ew. wymiana gumki czy coś.

Czy wie ktoś ile waży replika bez granatnika(zamierzam go sprzedać, bo w tym modelu zależało mi tylko na kolbie SF)

Może wytrzyma, może nie. Na rynku jest krócej niż rok. W dziale "Repliki elektryczne" znajdziesz odpowiedni temat.

Ile waży bez granatnika? Znajdź po prostu wersję bez niego i zobacz ile waży, w opisie na pewno to znajdziesz.

To wszystko?

Polecił bym ci gdyż sam startowałem z budżetem 800zł lecz środowisko w które wszedłem skutecznie namówiło mnie na m4 od KWA.(900-1000zł) Lepiej dozbierać i śmigać bez problemowo że w środku coś padnie.

i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki do dziś .

@kozaq, co z tego, że podał 900 zł jako próg cenowy ?

Niech dozbiera te 200 złotych czy coś do podstawowej repliki 1 klasy tak jak Driver mówi (G&P bądź KWA), różnica jest - wykonanie i osiągi.Jak chińczyk miał dobry dzień to masz fajną replikę, która ileśtam Ci postrzela, a jak się z żoną pokłócił i źle złożył to taka eMka od EA może pójść się je*** po kilku k kulek.

Pozdrawiam, tyle w temacie

@kozaq, co z tego, że podał 900 zł jako próg cenowy ?

Niech dozbiera te 200 złotych czy coś do podstawowej repliki 1 klasy tak jak Driver mówi (G&P bądź KWA), różnica jest - wykonanie i osiągi.Jak chińczyk miał dobry dzień to masz fajną replikę, która ileśtam Ci postrzela, a jak się z żoną pokłócił i źle złożył to taka eMka od EA może pójść się je*** po kilku k kulek.

Pozdrawiam, tyle w temacie

Miałeś do czynienia z M4 EA?

Nie dość, że produkt niedostępny, to kosztuje 1200 a nie 1000.

Forzamilan, może daruj sobie rady na podstawie "Słyszałem o nich troche".

G&P też wcale nie jest idealne. Zarówno EA jak i KWA będzie dobrym wyborem. EA jest ładniejsze z zewnątrz, KWA, ma mocniejsze flaki.

Miałem sporo emek w tym KA, EA, KWA, G&P, CA, itd. Ze wszystkich prosto z pudła nadała się tylko G&P. Osiągni genialne, wykonanie również. KWA też była ok, ale wymagała na start wymianę gumy, bo stock zerwany był.

Nie mówię, że KA i EA jest złe, ale stock jest słabiutki, i tu nawet farmazony o cudnej komorze nie pomogą.

Edited by Nitro

Wymiana gumy to 30zł, a w G&P prędzej czy później też to zrobi. Mnie np. osobiście nie podoba się zewnetrzne wykonanie KWA - inmho tragiczna kolorystyka. Ale jeśli chodzi o strzelanie...nie miałem okazji strzelać po wyjęciu z pudła, ale te egzemplarze, które trzymałem w łapach strzelały jak na emki fajnie.

Z G&P prosto z pudła strzelałem, ale było to dość dawno temu - stara wersja ze starą komorą - nie widziałem wówczas specjalnej różnicy między strzelaniem z m16 G&P, a starym plastikowym m733 JG z gumą systemy. Tylko rof był dużo większy w G&P. Wykonanie zewnętrzne G&P rewelacyjne. Szczerze nie wiem jak strzelają prosto z pudła emki G&P nowej serii.

Natomiast fakt jest taki, że G&P jest jednak z reguły wyraźnie droższe niż EA czy KWA.

Kultura pracy gearboxa, szczelność, i spasowanie G&P są świetne. Moją katowałem na 11.1 co dało blisko 30rps przy 430fps. Więcej od stocka się spodziewać nie można.

Kwa jest ok, ale silnik mocno sredni, body takie sobie. Do tuningów mocowych jak najbardziej jest to idealna replika, ale dla zwykłego ,szarego asgeja się niczym nie wyróżnia.

W Ea i KA trzeba na starcie wymienić druty, gumę, prowadnicę sprężyny, żeby jako tako sobie pośmigała przyzwoicie.

W Mojej M16A4 RAS gumka była okej, zasilane to było batką 8.4v i ROF był naprawdę zadowalający jak na tak słabą batkę - silnik w tej replice jest naprawdę potężny. Wykonanie zewnętrzne fantastyczne, spasowane wszystko pięknie, żadnych niedociągnieć.

Jak bym kupował eMkę jeszcze raz to bym się nawet nie zastanawiał tylko brał G&P - trzeba wprawdzie trochę dozbierać ale warto.

+ jeśli bierzesz G&P pamiętaj aby kupić baterie - w zestawie jej nie ma.

Replika jest niby dobra, ale... plasticzaną komorę spustową nie jest tak znowu prosto wymienić (bo komora hopa jest dwudzielna, ergo nie każdy tani korpus pasuje), secundo-szkielet gb to osławiony 2gx, ale flaczki inne niż w tych droższych kwaczkach z metalowym korpusem (ergo tuning wcale nie taki tani).

Mam Evolution Airsoft na stocku, aktualnie 315 FPS (coś się chyba oring rozszczelnił). Na 40 metrów w sylwetkę bez problemu. Z 10 tyś. kulek (nawet bliżej 15, ale szczęśliwi paczek nie liczą :D) na auto poszło na lipo 11,1 i nawet ta plastikowa prowadnica sprężyny się nie chce zepsuć, nie mówię o innych flakach. Wymieniłem raptem druty i wtyczkę przy zakupie.

Każda replika z pierwszej klasy ma swoje "ale"

-G&P ośki w zębatkach lecą na stocku i czasem zdarza się szpara w korpusie/rozbujany korpus;

-KWA jest obleśne z zewnątrz i ma marny korpus oraz łatwo połamać komorę hopa;

-King Arms/Evolution to dość przeciętna buda gb-raptem zdzierży M120, a do takiej sprężyny to i tak flaki na wylocie całe;

-Avalon/VFC to samo co KA/Evo-słabe flaki.

Każda replika z pierwszej klasy ma swoje "ale"

-G&P ośki w zębatkach lecą na stocku i czasem zdarza się szpara w korpusie/rozbujany korpus;

-KWA jest obleśne z zewnątrz i ma marny korpus oraz łatwo połamać komorę hopa;

-King Arms/Evolution to dość przeciętna buda gb-raptem zdzierży M120, a do takiej sprężyny to i tak flaki na wylocie całe;

-Avalon/VFC to samo co KA/Evo-słabe flaki.

Właściwie rzecz biorąc, wszystko na temat. Zależnie od tego, na czym komu zależy, decyzję trzeba podjąć samemu. Nie jestem fanem emek, ale gdybym ja miał wybierać, wybrałbym EA.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...