Vender Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Mam pytanie do graczy PC, otóż po tym nowym "super" patchu battlelog w ogóle przestał wyszukiwać mi serwery. Zawsze miałem długaśną listę serwerów do wyboru a teraz wyskakuje mi ze 2-3 serwery i to jeszcze z pingiem 200-300 i z kilkoma osobami w grze. Filtry i inne ustawienia mam takie jak zawsze. Czy to jest nowa polityka EA, zmusić graczy nie posiadających Premium aby to gówno kupić ?! Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) U mnie wszystko działa normalnie tak jak przed pachem. Spróbuj wcisnąć "Powrót do domyślnych" tam powyżej tych filtrów. Edited June 10, 2012 by Włodek Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Czy ja wiem, czy premium to takie gówno? Jeśli chodzi o zawartość, to jest tego sporo, pomijając nawet pierdoły w stylu dog-tagów czy strategy guide. Każdy dodatek to dosyć obfite mapy plus bronie lub pojazdy. Nie jest to takie bidne jak w MW3 na przykład (do BO były przynajmniej zombi). Jak na razie widać, że BF3 jest rozwijany i twórcy dbają o produkt (w przeciwieństwie do Crysis 2 na przykład), więc premium sobie zakupiłem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Twórcy nie dbają o produkt, tylko odcinają od niego kupony. Niech naprawią bugi (część z nich znana jest od bety) ;). Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Nie wiem o jakie bugi chudzi, co chwilę słyszę o nich ale jakoś grając nie uświadczam. No czasem widać zawiśnięty w powietrzu kamień lub trupy lewitujące w powietrzu ale czy to aż takie ważne ... Pojazdy działają, giwery strzelają i dla mnie wystarczy. Nowe mapy są naprawdę fajne i można się wyszaleć jak ktoś nie ogarnia pojazdów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Wpadanie pod tekstury (irytujące jak wuj), "myszkujące" hitboxy (system świruje szczególnie na kamieniach), server connection timeout 1 kompletnie od czapy, padające serwery logowania (i zero serwera zapasowego mimo upływu czasu), wciąż słaba optymalizacja. Mam wymieniać dalej? Pięć lat temu ten produkt nie byłby jeszcze nazwany betą, a krytyka zmiażdżyłaby developera. Mózgi publiki udało się jednak fenomenalnie wyprać, a ludzi ogłupić, vide Twoje "pojazdy działają, giwery strzelają, jest OK" :(. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 (edited) Wpadanie pod tekstury (irytujące jak wuj), "myszkujące" hitboxy (system świruje szczególnie na kamieniach), server connection timeout 1 kompletnie od czapy, padające serwery logowania (i zero serwera zapasowego mimo upływu czasu), wciąż słaba optymalizacja. Mam wymieniać dalej? Pięć lat temu ten produkt nie byłby jeszcze nazwany betą, a krytyka zmiażdżyłaby developera. Mózgi publiki udało się jednak fenomenalnie wyprać, a ludzi ogłupić, vide Twoje "pojazdy działają, giwery strzelają, jest OK" :(. Jak to czytam to nie żałuję że skończyło się moje kupowanie na poziomie BF3 podstawki. Kup pan to, kup pan teraz tamto, kup pan zaje...e premium i miej wszystko ...w d**** tak jak Dice i EA ma swoich klientów. Jak można okaleczać grę z nie małym potencjale byle tylko wyszło szybciej. Edit. A nie wiem czy może ktoś to potwierdzić co do prawdy, ale w przyszłości planuje się odłączenie oficjalnych serwerów i mają zostać tylko "privy". Edited June 13, 2012 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Rozwiązaliście jakoś problem z connection timeout? Zrobiłem niby wg tego co jest na forum, ale to g*wno dało. Nadal mnie wywala. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 (edited) Ja wyłączam modem od kablówki i idę sobie zrobić melisę do kuchni. Wracam z parującym kubkiem, włączam modem, włączam grę i trzymam kciuki. Jak się uda, to gram, a jak nie to koję nerwy melisą ;). Edited June 14, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Porty mimo zrobienia wszystkiego wg tuta nadal mam poblokowane. Sprawdzałem jakimś programem. Jutro po prostu sprawdzę bezpośrednio na kablu a nie na wifi. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Hmmm... No patrz, jak mnie ta gra denerwuje i sprawia problemy tak problemu z połączeniem się z serwerem nie uświadczyłem ( obym tylko nie wywołał wilka z lasu ). Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 To napisal moj kumpel na lokalnym forum, w poniedzialek kupie i dam wam znac czy dziala(jak narazie cala jego ekipa kupila- 8 osob i nikt nie narzeka ) Guys you are going to hate this... if you have this on PC you can get premium for £17/£18.... It's a simple case of doing the following steps.... Set your IE/Firefox/Whatever to have an Indian proxy goto the origin website and select BF3 then select premium for..... 1499 rupees or whatever the currency is called in india.... once its in your basket select login at the top right... remove the indian proxy then login with your origin account... goto your basket and it will still charge as indian currency... 1499 When you fill in the billing address the country will not let you select UK just select india and boom £17/£18 well spent If your on a console... well unlucky ;-) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 (edited) Nie żal wam kont? Przecie to się kwalifikuje do baniaka za łamanie euli Origina :). Edited June 15, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ta i później masz swojego batka w obcym języku. Kumpel też był mądry bo kupił klucz od ruska i musiał dogrywać pliki językowe, a za każdą aktualizacją się chrzani. Zresztą czy to będzie ze sobą współgrało jeśli masz np polska podstawię i dokupujesz dodatki z innej lokalizacji? Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Czasem wieczorkami sobie strzelam na koncie kolegi, gdyż on ma za słabego kompa :) Nie gram bez ts3, więc jeśli chcesz ze mną pograć to od razu instaluj ts3 :) Tu mój link do profilu: http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/WarriorBoss/ Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Problem z connection timeout rozwiązany. Po prostu internet nie przez WIFI a przez kabel muszę mieć, bo router coś odwala. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) Kto ma problem z Punk Busterem ? Mnie po kilku minutach wywala i dostaję komunikat: Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster kicked player 'BlackMakerPP' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrB.exe initialization failed Na początku Avast wykrył zagrożenie ale po przeskanowaniu kompa nic nie wykryło a ten problem cały czas się pojawia. Ciekawe co tym razem "wspaniałe" EA i DICE spaprało :/ Edited June 21, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Vender to było mielone na każdym forum z każdą grą która ma w sobie pb z milion razy odinstalowujesz pb sciagasz nowe pod bf3 i instalujesz (łap direct link do zassania http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf3.php ) Ewentualnie najpierw spróbuj zapdejtowac ręcznie pb który masz zainstalowany. ( plik o nazwie pbsvc w folderze gdzie masz zainstalowaną grę) Przy ręcznym apdejcie daj 1 opcje -install/reinstall pb service i dalej dalej dalej check :P Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted June 21, 2012 Author Report Share Posted June 21, 2012 U mnie przedwczoraj był ten sam problem. Robiłem aktualizację, instalowałem ponownie i nic się nie działo. Ale na drugi dzień wszystko działało jak należy. Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Ja właśnie instaluję u siebie BF3. Dostałem grę o 10 rano, do 12 próbowałem w ogóle uruchomić instalator... Teraz na szczęście zostaje 'tylko' dociągnąć 5GB Powrotu do Karkand, jako że jestem szczęśliwym posiadaczem wersji limitowanej... Ale już po dzisiejszym dniu mogę stwierdzić: Origin to straszne gówno, powinni to byli wypuścić przez Steama. Quote Link to post Share on other sites
Berylf Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Szkoda tylko że są mało realistyczne bronie... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Miałem okazję pograć trochę w "Walkę w zwarciu". Cytując klasyka "tego się **** nie da jeść". Losowe spawny na plecach przeciwników, ograniczenie destrukcji otoczenia do minimum, absurdalne ilości fragów (teraz nawet lobotomizowana ameba może sobie nabić wszystkie unlocki bez wysiłku)... to jest bardziej kałofdjuti niż kałofdjuty od Activision... Dodatek ewidentnie nie w mój gust. Czekam na walkę pancerną. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Na PS3 co chwila pojawia sie komunikat "Utracono polaczenie z EA Online". Grac sie nie da bo w polowie rundy potrafi wywalic. I wez tutaj kup dodatek za 179 pln, zeby w niego nie moc pograc. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Miałem okazję pograć trochę w "Walkę w zwarciu". Cytując klasyka "tego się **** nie da jeść". Losowe spawny na plecach przeciwników, ograniczenie destrukcji otoczenia do minimum, absurdalne ilości fragów (teraz nawet lobotomizowana ameba może sobie nabić wszystkie unlocki bez wysiłku)... to jest bardziej kałofdjuti niż kałofdjuty od Activision... Dodatek ewidentnie nie w mój gust. Czekam na walkę pancerną. Bez jaj. Bezpiecznie można sobie odbindować klawisz celowania, bo i tak zazwyczaj wszystko razi się z biodra. Mogliby umieścić jakieś stacjonarne karabiny maszynowe jak w BF2, żeby przynajmniej była jakaś namiastka pojazdów :D Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Na PS3 co chwila pojawia sie komunikat "Utracono polaczenie z EA Online". Grac sie nie da bo w polowie rundy potrafi wywalic. I wez tutaj kup dodatek za 179 pln, zeby w niego nie moc pograc. Hah kupiłem dodatek ale pograć nie mogę zagrałem 5 min i mi padło i tak już mam od 3 dni masakra za co ja płaciłem te 179zł ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts