auer1 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Mam pytanie jaki dobrać rozmiar bluzy jak mam 104cm a swiz 102 lub 110? Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 To może i ja poproszę o poradę. Kupiłem sobie ostatnio wz.2010 w rozmiarze L/R. Oczywiście rozmiarówka Mon-owska jak zwykle wzięła w łeb, no i mundur jest na mnie za duży, tzn. z długości/wysokości jest ok, ale jest za szeroki w klatce i pasie, i to sporo. Moje wymiary to: wzrost 185cm pas 93cm klatka 102cm Jeżeli jest na forum jakiś zadowolony użytkownik wz.2010 o podobnych wymiarach ciała do moich to prosiłbym o pomoc, o pochwalenie się rozmiarem posiadanego munduru. Będę bardzo wdzięczny. Pozdr PS: Dodam jeszcze, że do tej pory używałem 124z/MON w rozmiarze 98/181/92 (klata/wzrost/pas) i był on na mnie idealny. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Nie MONowska rozmiarówka wzięła w łeb tylko Ty źle dobrałeś. Spróbuj M/L, w trakcie służby miałem taki i był idealny. A w klatce mam trochę więcej jak Ty. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Osobiście mam w klacie 104, 96 w pasie i 192 cm wzrostu. Idealny rozmiar dla mnie to L/XL. L/XXL mimo że w pasie i klacie jest ok, to rękawy i nogawki są bardzo szerokie. Spodnie jeszcze nie najgorsze, za to rękawy w bluzie dla pakera. Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) Małe pytanko z mojej strony (mam nadzieję, że w dobrym temacie). Posiadam mundur WZ2010 tzw. "całoroczny". Wiem, że są na rynku też mundury "letnie". Całość będzie noszona do pasoszelek, więc kamizelki grzejącej klatę nie będzie. Zastanawiam się, czy różnica w oddychaniu/ciepłocie całorocznego względem letniego jest na tyle duża, że warto wydawać te ~200zł na drugi komplet? Macie porównanie? Edited May 25, 2016 by arthem Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 Warto, jeśli nie chcesz combat shirta. W przeciwnym wypadku oddychający cs niszczy letni wz 2010. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Zawsze można pokusić się o mix spodni całorocznych i letniej bluzy. Działa dobrze. Quote Link to post Share on other sites
arthem Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Cobata nie chcę, bo latam w pasoszelkach, więc wolę jednak mieć na klacie kamuflaż. Jeszcze jedna opcja jest - zamiast letniego czy całorocznego konkraktu, bluza SFU lub CPU od Helikona. Jak one wypadają przy tym ich materiałe 60cotton/40polyester jako bluza na lato? Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Nie polecam góry helikona na lato, sauna. Co roku biegalem w t-shirt. Teraz będę zmieniał bluzę. Quote Link to post Share on other sites
VISPectus Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Witam mam problem z wyborem wersji munduru mianowicie letni czy całoroczny? Czy letni faktycznie tak szybko się zużywa? I jaka jest pomiędzy nimi różnica w realnych rozmiarach będąc w tym samym rozmiarze MON-owskim? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 Co to za wybór? Letni na lato - całoroczny na zimę. Oba się szybko zużywają, chyba że wiszą w szafie. Nie rozumiem co masz na myśli z rozmiarówką. Quote Link to post Share on other sites
antp Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Zależy od stopnia używania. Jeżeli używasz go codziennie, w trudniejszym terenie, to oczywiście szybciej się zużyje. Jest to rzecz względna. Quote Link to post Share on other sites
magnifiq Posted April 14, 2019 Report Share Posted April 14, 2019 Kupiłem wersje caloroczną w rozmiarze M/L i przy moich wymiarach 99 klatka 94 pas 178 wzrost 78kg waga Bluza leży nie źle, mogła by być minimalnie mniejsza .natomiast spodnie w nogawkach faktycznie szerokie ,bede musiał oddać do zwezenia Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 14, 2019 Report Share Posted April 14, 2019 Na długość pasują? Quote Link to post Share on other sites
magnifiq Posted April 15, 2019 Report Share Posted April 15, 2019 Długość jest dobra .Długoś D nogawki wew/zew -81cm/111cm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts